• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MATT: čet a konečně pochopil, proč někdo nazývá zelený melounama, slušně koncentrovaná závist, starosta má tolik a tolik, dostal dům a auto, co by ještě chtěl, radši by měl z obecního rozpočtu podporovat děcka na ostravsku... hele já na Kvildě strávil půlku mládí, a místní prostě chtěj mít možnost většího rozvoje, začíná se to lehce lepšit, ale ještě před pěti deseti rokama si buď moh předělat dům na penzion, jít dělat pingla do penzionu vedle a nebo vypadnout, protože nejbližší neturistická práce byla v Kašperkách nebo Vimperku. Do toho celoživotně poslouchat hraběcí rady místní správy NP, která ti zakáže takový kraviny, jako jezdit po asfaltce mezi Churáňovem a Horskou Kvildou, abys neohrozil vývoj lesní zvěře, abys ty samý lumeny potkal o půl roku pozdějš, jak se honěj na sněžnejch skůtrech vysmátý jak lečo v místech, kam jako standardní smrtelník nesmíš ani vkročit, naprosto chápu nasranost místních na všechny vykladače reality, co jim jezděj přes půlku republiky vysvětlovat, jak maj žít ve svý vesnici.
    MATT
    MATT --- ---
    OMNIHASH: pokud je Modrava ta obec, co se nejvic ozyva nebo se s ni argumentuje, tak ani ne. cet si to cely? rek bych, ze hlavni myslenka je nekde jinde.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MATT: slušnej canc, provádět jakejkoliv rozbor Šumavy a jejích boháčkejch zasranců na Modravě, kde platí daně Bakala v řádech desítek milionů ročně a žije tam 70 lidí, to je snad definice chucpe.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    SCHWEPZ: to mi pripomnelo:
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Trumpův hlavní ekolog zpochybnil roli CO2 v oteplování | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/...ci/amerika/trumpuv-hlavni-ekolog-zpochybnil-roli-co2-v-oteplovani_420887.html
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    S těma silnicema jste mi pžipomněli, že jsem viděl minulej měsíc 14 přejetýho vlka v Dolním Sasku (za poslední dva roky), kam se hrabe flinta na auto.
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    ATOMIKS: nebude tolik pomníčků?! ale kdeže. teď to bylo úzké a děravé, tak se tam prostě 150km/hod jet nedalo. ovšem až to bude široká, nová silnice, tak to tam budou všichni lítat o 106. kreténům za volantem nezpůsobil smrt strom, ale jejich debilita a neohleduplnost.
    jezdila sem tam dost často a problém sem s tím, že je to úzké neměla...

zas na druhou stranu souhlasím, že o stav liniových stromů kolem silnic se všichni začínají starat většinou až když je pozdě. bohužel
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Pytláci zabili nosorožce přímo ve francouzské zoo, odřízli mu roh - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...rancie-thoiry-pytlaci-fcr-/zahranicni.aspx?c=A170308_064307_zahranicni_san
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Pesticidy lidstvo nenasytí, míní OSN. Firmy viní z neetického jednání - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...osn-zprava-skodlivost-d4a-/zahranicni.aspx?c=A170307_124936_zahranicni_ert

Nejnovější zpráva OSN tvrdě kritizuje producenty pesticidu. Tvrdí, že využití chemických látek není bezpodmínečně nutné pro udržení produkce potravin. Výrobci těchto látek podle OSN používají agresivní a neetické marketingové strategie. Zkreslují také některá fakta o zhoubném působením pesticidů na lidské zdraví.

Zpráva OSN uvádí, že pesticidy mají „katastrofické dopady na životní prostředí, lidské zdraví i společnost jako celek“. Na následky přímé otravy pesticidy ročně zemře až 200 tisíc lidí. „Je na čase, abychom nastartovali globální proměnu zemědělství směrem ke zdravější a bezpečnější produkci,“ apeluje OSN (celou zprávu v angličtině najdete zde).
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    ATOMIKS: tak ono by asi mělo větší smysl, kdyby ta místní sdružení a aktivní lidi spíš bojovali za tu údržbu dřevin a alejí, když je ještě čas s tím něco dělat a ne když už je opravdu pozdě a všichni řeší kácení
    ... ale to bychom asi chtěli moc
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    taky se přiznám, že věty "To mi asi nikdo rozumně nevysvětlí. Tohle by si ani komunisti za totality nedovolili." mě prostě štvou. takhle se ochrana přírody dělat nesmí.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    VODOMERKA: ale ona je úzká i pro povozy .o) ... jinak krajinný prvek to byl krásný, ale bohužel.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    MACHALPACHAL: byla kolem toho petice a dost lidí se snažilo o záchranu
    z vyznění článků, které jsem našla, to ale vypadá, že v tomhle případě tam byl opravdu špatný stav a zřejmě po formální stránce bylo všechno v pořádku
    Na Frýdlantsku začalo kácení historické kočárové aleje, petice nepomohla - iDNES.cz
    http://liberec.idnes.cz/...e-nepomohla-1o6-/liberec-zpravy.aspx?c=A170221_134408_liberec-zpravy_jape
    Na Frýdlantsku padne 500 stromů z kočárové aleje. Začala rekonstrukce silnice na Krásný Les — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...tsku-padne-500-stromu-z-kocarove-aleje-zacala-rekonstrukce-silnice-na

jako občan má asi cenu bojovat hlavně před pokácením, což tady i někdo dělal....
    po pokácení může mít smysl tak maximálně zkoušet prozkoumat, zda bylo všechno řádně ošetřeno podle zákona, čili leda podnět na ČIŽP. ale když zkontaktuješ někoho od té petice, nepochybně se dozvíš, že to asi i oni udělali (což je teda jen moje domněnka)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    ATOMIKS: jinak s péčí o liniovou zeleň souhlasím. ta tu chybí v podstatě od konce války.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    ATOMIKS: :) mínus za to, že ty stromy tam stojí mnohem déle než existují auta. takže na auta se.e pes ;)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    mínuskující Vodoměrce se omlouvám za uražení jemnocitu, jel jsem po ní už dokonce před 25 lety a byla to už tenkrát tragédie. tam už měla dávno růst nová alej, akorát dál od té silnice.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ta alej byla pro zlost už před dvaceti lety, kdy jsem po ní poprvý jel. a komunisti by si to dovolili úplně klidně. akce zapáchá maximálně tím, že kolem těch frýdlantských alejí (ona to není jediná taková alej tam) nebude tolik pomníčků (životů a havárií).
    MACHALPACHAL
    MACHALPACHAL --- ---
    Včera a dnes. To mi asi nikdo rozumně nevysvětlí. Tohle by si ani komunisti za totality nedovolili. Stromová alej na silnici III. třídy čis.29009 z Raspenavy na Krásný Les. Jedna z nejhezčích zachovaných alejí z kočárové doby. Jak tohle mohl za životní prostředí někdo schválit.? Ano, pár stromů možná bylo nutné porazit, ale celou alej? Prosím sdílejte a rozšiřte to mezi širokou veřejnost. Tahle akce silně" Zapáchá".

MANFRED
    MANFRED --- ---
    JAZZZ: Tak nedivim se jim, za tu kampaň "Zachraň svět řepkou" která to rozjela plus správně hlasující poslance tehdy v začátcích nejspíš dost zaplatili.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam