• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody

Ochrana přírody

- klub pro odbornou i laickou veřejnost, které není lhostejný stav našeho i světového životního prostředí

V tomto klubu uvítám:

1) Diskusi nad převážně lokálními a konkrétními problémy životního prostředí - zastavování zelených ploch, vznikající skládky, kácení stromů, vybíjení zvěře, znečišťování vod, "zkulturňování" krajiny apod. Mělo by jít hlavně o vlastní zkušenosti - co jsme viděli a co jsme pro ochranu přírody udělali. Přidejte obrázky!

2) Domlouvání nějakých drobnějších akcí. Boj s úředním šimlem provádějte zde: [ Obrana občana ]

3) Tlachání o obecných problémech (ztráta druhové diverzity, kácení pralesů, šíření pouští, znečištění vod, smysl zoologických zahrad, regenerační schopnost přírody apod.). Diskuzi o globálním oteplování zkuste minimalizovat.

4) Sdílení zkušeností z práce v neziskovkách.

rozbalit záhlaví
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    EWUSHA: Nepříjde mi to blbý, jestli je to reálný, je to furt lepší než je tiše zlikvidovat. Přece jen představy o tom, čeho bude plný třeba zahradní jezírko, se poněkud liší podle toho, jestli je člověk jeho tvůrce a majitel, nebo pozorovatel (nemluvě o nádržích na závlahu a podobnejch, kde osazenstvo při prním najetí následně semele čerpadlo a vyvrhne na pozemek). Svýho času jsem tenhle problém řešil, skončilo to u podzimní likvidace vodní plochy a výsadby vlkomilnejch kytek do bahniště, protože slizký jezírko, následně plný pulců a pak tahání žab odvšudať mne nebavilo a navíc se blbě snášely se sekačkou, vertikulátorem), začlo to u pár žabiček a skončilo u žabí množárny.....
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    EWUSHA: Já chci velmi věřit tomu, že to byl Apríl...
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Vysvětlí mi někdo k čemu je tohle dobré? Nebo jako proč? A není to proti zákonu na ochranu ŽP?
    [ VOYTEX @ Daruji, přenechám, vyměním, dám za odvoz nebo do 150,- (nabídka i poptávka:-) ]
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    MATT: v podstatě: čím více velryb, tím více planktonu, tím méně oxidu uhličitého
    zde je to s aj titulkama
    How Whales Change Climate
    https://www.youtube.com/watch?v=M18HxXve3CM
    MATT
    MATT --- ---
    EWUSHA: o co tam jde? nemuzu si to poslechnout a v textu je de fakto nic
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Evropská unie je na cestě k úplnému zákazu pesticidů, které škodí včelám | Wave News
    http://www.rozhlas.cz/...ska-unie-je-na-ceste-k-uplnemu-zakazu-pesticidu-ktere-skodi-vcelam--1711181
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    Vítězství!
    Chemický zločin povede k zákazu látky, která dělá oblečení nepromokavým - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/dupont-3m-goretex-teflon-08j-/veda.aspx?c=A170324_132253_mob_tech_mla
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    POZITRON: a to jako za celou ČR nebo jen nějaká oblast? takové informace budou mít asi samotné obce. a nemohly by je mít třeba i kanalizace? http://www.scvk.cz/sluzby/poradenstvi-ve-vodohospodarske-cinnosti/
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    a rovnou tedy napisu, ze ve statisticky rocence zivotniho prostredi od mzp to taky neni.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VODOMERKA:
    DARJEEL: jo, mam, tam to neni rozdeleny podle EO, tam jsou pocty a procenta napojenych podle kraju bez ohledu na EO.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    POZITRON: a co www.cszo.cz? To asi mas prozkoumany, ze?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    POZITRON: ročenka ČSÚ nepomůže?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    prosim, prosim, moc prosim, neporadil by mi nekdo, kde bych zjistila, kolik procent lidi je v obcich do 2000 EO napojeno na kanalizaci? idealne procentualni rozdeleni, kolik procent do 2000 EO ma zumpu/septik/domaci cov/je napojeno na kanalizaci. to jsem asi vtipna, co? potrebovala bych to zminit v diplomce. :/

a neni tady nekdo, kdo tyhle problematice trochu rozumi a poradil by mi, jestli do 2000 EO se da nejakym zpusobem zjistit koncentrace platiny v odpadni vode? nebo to mozny neni, protoze do 2000 EO se meri jenom pomer CHSK a BSK?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    White Wolf : Romania bans trophy hunting of brown bears, wolves, lynx and wild cats
    http://www.whitewolfpack.com/2016/10/romania-bans-trophy-hunting-of-brown.html
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SCHWEPZ: Oficiální statistika říká, že amébu má asi jen 15% Indů, ale i tak je to děsivý...

Já zas slyšel, že Ganga má poměrně unikátní ekosystém mikroorganismů a i díky němu výborně odbourává všechno to svinstvo, které se do ní hází. Ale tím se rozhodně nemyslelo, že se dá bezpečně pít, spíš že kdyby toho systému nebylo (čti: až kontaminace chemikáliemi z nových provozů přeroste únosnou mez) tak je to příšerná smradlavá stoka...
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    SCHWEPZ: jj, tak tak :-(
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    EWUSHA: kamarád byl v Indii skoro rok a říkal že "polovina" populace má v trávícím traktu jakési parazity (říkal "amébu") že se normálně blije z vokýnka a autobus jede dál, že je to běžný. A že "hodně pálivá jídla" a "cizinec se vždy zesere"
    Já bych tu Gangu nepil, ale voni to dávaj. Našinec nemusí mít vše ,-)

SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    EWUSHA: dobrý s tou kastou, pobavilas. Asi do "nedotknutelných"

Moc lidí = minimální ochrana přírody; až tak jednoduché a vulgární to je.
    Během pár let Indie předstihne Čínu (do r. 2022) a bude nejlidnatější státem světa, ...mířit k 1,5 miliardy lidí.

Ale ještě prudčeji roste Afrika, ta má něco přes miliardy a do r. 2050 bude mít dvě miliardy.
    Ve zkratce: až sežerou všechna zvířata (sbohem žirafy a zebry) tak začnou války. Teda: války už začali, kvůli vodě (sever + sahel)

EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    SCHWEPZ: Mě stačilo v rámci Jednoho světa vidět film http://www.csfd.cz/film/275027-mumbai-disconnected/komentare/
    Zejména část, kdy řešili přesazování stromů, byla vtipná k pláči. Nejdřív jsem si říkala, jak jsou pokrokoví, že přesazují stromy, co měli uhnout silnici. No, ale pak přijeli na místo a stromy nikde :-D Je to tam příliš velký Kocourkov, než aby tam doopravdy fungovala nějaká ochrana přírody a imho ani stejná práva řeky, jako mají lidé, jim v tom nepomůže. A ještě by mě zajímalo, do jaké kasty Gangu zařadili.
    Jo a taky jsem slyšela, že ta voda z Gangy je pitná i přes ty sračky, že snad obsahuje nějaké minerály, díky kterým se v tom ty bakterie nerozmnožují. Ale možná to byla jen pohádka :-)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    EWUSHA: to je fascinující řeka, už jen ten její masivní vývěr z horského ledovce. A viděl jsem dokument, kde ukazovali, jak tam lijou sračky, o kus dál tam z ghátů hází popel a zbytky těl zemřelých, kus dál perou prádlo a koupají se děcka...a ta německá doktorka napustila vodu do flašky a byla fakt od pohledu....hodně nechutná. šedo zelená. A někteří to snad i pijou.

Aby se Indové začli k posvátné řece začali chovat slušně, na to nepotřebují nový zákon imho

EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    SCHWEPZ: Tak to jsem zvědavá, jak jim to s tou ochranou Gangy pomůže. Jestli do ní přestanou vypouštět sračky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam