• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PETER_PAN: no to jo, lidi jsou fakt dementní. A neuvěřil bys jakou spoušť dělají plasty v Indii. Tam byli lidi zvyklí (a bavíme se o miliardě lidí) jíst jídlo zabalené v banánovém listu ap., pak ho hodit na zem. No a pak přišly plasty. A byly všude. Kamarád co tam půl roku pobýval říkal, jak jsou toho plné koruny stromů, ulice, všude. A můžeš domlouvat, kárat...a nic. Fakt demence, jak říkáš. Lidi jsou krátkozrací a Gausova křivka distribuce inteligence je nemilosrdná.
    India just banned all forms of disposable plastic in its capital | The Independent
    http://www.independent.co.uk/...ld/asia/india-delhi-bans-disposable-plastic-single-use-a7545541.html

Nemluvě o horách plastů v trávícím traktu zvířat, hlavně v moři toho je miliony tun, lidstvo je fakt neskutečné, že to dopustilo. A nejhorší jsou mikroplasty. A nebo ta obří hora odpadků (už jich je několik), která se vlivem proudu nahromadila v oceánech, to je fakt DYSTOPICKÉ. Jak říkáš, dementi

Which Countries Have Banned Plastic Bags? | Study.com
    http://study.com/blog/which-countries-have-banned-plastic-bags.html

...možná by to měla pořešit volná ruka trhu, ...ale nevím jestli pak už nebude pozdě.
    Anebo jak řikal papá Klaus: na ekologii si musíš nejprve vydělat (nahrabat na úkor příštích generací?).
    Jsou to prostě PERLY LIDSKÉ DEMENCE.
    Hezky je takový proces vidět na Velikonočním ostrově, číhej:

12/20 Koukolík - O stupiditě (a rozpadu zpětné vazby)
    https://www.youtube.com/watch?v=eb_6MdUZyw0

PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    SCHWEPZ: slusna demence
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Za plastovou tašku až čtyři roky vězení.
    Keňa zavedla nejtvrdší protiplastový zákon na světě
    Kenya brings in world's toughest plastic bag ban: four years jail or $40,000 fine | Environment | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...ings-in-worlds-toughest-plastic-bag-ban-four-years-jail-or-40000-fine
    https://magazin.aktualne.cz/...n-proti-plastovym-sackum-na-svete/r~0d1e57568be411e7a0c50025900fea04/

...rozhodně doporučuji projít si obrazovou galerii k článku
    BRENMCGUIRE
    BRENMCGUIRE --- ---
    Proč za to MATT dostal mínus? Problém se znečištěním spodní vody je znám a je alarmující. Mě to docela děsí to s tou vodou a nedostatkem.
    A už René Dumond prorokoval že nebude to tak dlouho trvat a že voda bude dražší než benzín? Nebo jak to říkal?
    MATT
    MATT --- ---
    Varovná studie ČHMÚ: Většina podzemní vody v Česku je znečištěna nebezpečnými pesticidy. Experti je našli i ve zdrojích pitné vody
    https://domaci.ihned.cz/...uje-rozsahla-studie-muze-za-to-pestovani-repky-naprava-prijde-na-miliardy
    MORDECHAI
    MORDECHAI --- ---
    I když bydlim jenom pár kilometrů vedle, u „pramene“ (trubka, z který to teče ze Spolany) Libišský strouhy jsem až do minulýho tejdne nikdy nebyl. Čekal jsem zlo, ale tohle mě fakt dostalo (fotky stojej za prd, ale víc se z předpotopního kompaktu v rukou lamy asi vymáčknout nedalo:)). Nejenom, že to vypadá šíleně, ale hlavně to brutálně smrdí všemožnou nechutnou chemií, měl jsem co dělat, abych nehodil šavli. Dál po proudu je to už naředěný, tváří se to jako obyčejnej potok (kachní vajíčka z Libiše nekupujte! :)) a po pár kilometrech tahle sračka ústí do Labe. Šílenost. Jsem si naivně myslel, že mě v Neratovicích a okolí už nic nepřekvapí.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    EWUSHA: Tak jézéďák to měl často i s odvozem. Pamatuju jak jsme to jednou přehnali s tuzérem a chtěli nějakou zeminu a po příjezdu na chatu nás vítala hromada, v který zmizely maliníky, rybízy, záhony,stůl s lavicema, rozlehlá skalka, bazén s leknínama,růžový keře a část garáže....
    Nejlepší kšefty jsem v mládí nadělal se sušenejma kravincema, stačilo to posbírat na pastvině když pár dní pražilo :-) Ono všechno se mění, dycky když jdu okolo bejvalejch polí..no je to dneska dotační louka (s alternativním posekem všeho), s příměsí bodláčí, maliní, vzpomínám jak jsme tam chodili na lusky, slunečnice, kukuřice (tehdy pár let nějak nebyly okurky, komouši se seklo pětiletý plánování)..taky v nenávratnu....
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    BRENMCGUIRE: někdy ani přivonět nestačí. můžou třeba vonět, ale chutnat stejně mdle, jako ty bez vůně. já si navykla chodit k zelinářům pro odrůdu Tomino - menší rajčátka skvělé chuti i vůně.
    MANFRED: my si jezdíme 2x ročně pro koňák zdarma. nabízej ho snad všude. a ti kam jezdíme si ještě stejskaj, že bereme jen 3 až 5 vozejků. spíš je to, jak píšeš, o té lenosti. lidé, než by se pachtili a dojeli si pro koňák, tak si raději koupí npk v kyblíku. a druhý extrém jsou sousedi stříkači a políčka vedle zemědělců. na jedné diskuzi často lidé píšou, že soused stříká a likviduje úrodu i jim.
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    Přehled dílů — Domov aneb Kam směřuje naše cesta — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10320492094-domov-aneb-kam-smeruje-nase-cesta/dily/
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    zaujal rozpor, zatím jsem nad tím houběji nedumal

Sdílená elektromobilita je noční můrou dopravních odborníků: do měst přinesou jen větší zácpy - Ekolist.cz
    http://ekolist.cz/...romobilita-je-nocni-murou-dopravnich-odborniku-do-mest-prinesou-jen-vetsi-zacpy

vs

http://auto.ihned.cz/...k-vlastnictvi-vozu-diky-sdileni-ubude-pocet-aut-na-silnicich-zjistily-studie
    BRENMCGUIRE
    BRENMCGUIRE --- ---
    MATT: No jo na spotřebu vody jsem zapoměl. :/
    MATT
    MATT --- ---
    BRENMCGUIRE: anglický trávníky jsou docela peklo pro všemožný hmyzáky a motýly. spotřeba vody na údržbu je taky většinou nadměrná. jinak s tebou souhlasim. např. dost lidí má bohužel pocit, že ze stromů padá jenom bordel a jinak jsou k ničemu :(
    BRENMCGUIRE
    BRENMCGUIRE --- ---
    MANFRED: To jo, ale zase nebylo tolik podělaných aut jako dneska. Mladí chlapci vytahovaly své fichtly, starší pak Simsony, jawy či nějaké nespecifikované mopedy.
    Otcové v montérkách naskočily na babety nebo jawy 350, bandaska na řídítka a tradá do práce a odpoledne z práce. :)
    Ta dnešní tzv věda co obějuve podruhé ameriku se musím smát. Kdejaká babka tyhle věci už dávno věděla. :D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BRENMCGUIRE: No já to zas vidim jako někdo, kdo v podstatě na vesnici (nic než "jedem na chalupu" u nás neexistovalo:-) plud přilehlejch lesích vyrostl a pronásleduje mne to i dalším životem (třeba koně s potomkem), takže vidim tu proměnu. A to tady nejde pěstovat řepku a podobný šílenosti. Slepice se jako všechno berou dneska moc vědecky, dřív to všechno jelo tak nějak samospádem. Ono vlastně ten posun je vidět i v tom, že dneska člověk projede vesnicí, aniž by splácnul nějakou kdákalku, což v mym mládí moc nešlo, slepice je magor a přebíhala dycky na poslední (její) chvíli :-).
    BRENMCGUIRE
    BRENMCGUIRE --- ---
    MANFRED: Tedy já jsem rodilý městkej hejsek, ale tyhlety individua bych nejraději někam zavřel. To jsou takové ty rádoby paničky a načančané dámičky. :) Eeéé je tam kuřečinec, fuj! Tady já nebudu. :D
    Jako takový ten velký svinčík taky zrovna nemusím, ale tak dá se to zvířectvo chovat trochu kultivovaně.
    Chov slepic na dvorku či zahradě :: Slepice v nouzi
    http://www.slepicevnouzi.cz/o-slepicich/chov-slepic-na-dvorku-ci-zahrade/
    Vždyť když ony se budou mít dobře a spokojeně tak i my se budeme mít dobře. (Pláničkova metoda funguje a každý zkušený chovatel to zná ještě dříve.)
    Nemám ani nic proti anglickému trávníku a když ty domky budou nějak citlivě postavené a ne ty horor kýče co jsem viděl.

Na vesnici bych žít nechtěl, ale na prázdniny nebo na zimu si odfrknout od města, to s chutí.

Asi si pustím zase Na samotě u Lesa. :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BRENMCGUIRE: Zvířectvo slyšim každej den :-). Blbý je, že město a sousedi (smrčkaři) nebejvaj zvířectvem nadšený, kolega s tim, že jak se mu měnili vesničtí sousedi za "moderní lidi" podle kterejch má bejt na pozemku akorát beton, trávník a konifery plus gril, jakož i s tím, že se mu z vesnice stalo administrativním zásahem město dost bojuje. Pamatuju časy, kdy slepice byly tam u něj u každýho baráku, zahrady narvaný záhonama, kachny, husy a prase se vyskytovaly běžně..a dneska prd, má tam okolo "Drahotín",podnikatelský baroko etc.
    BRENMCGUIRE
    BRENMCGUIRE --- ---
    MANFRED:
    Zase bych to tak černě neviděl, naděje umírá jak se říká poslední. :)
    V Praze ještě pár zahrádkářských a chovatelských kolonií přežívá a existuje. I když snaha o jejich likvidaci je.
    Také jsem cosi zaslechl o experimentech se společným zahradničením ve vnitroblocích kde jsou společenstva nájemníků.
    Máma koupila smlouvu na zahrádku za 40K ted už to šlo dost nahoru.

Ano je pravda že některé zahrádky okolo nás leží ladem zarostlé. Ale máme tam i chovatelskou kolonii a tam jsou stále a je fanj ve městě poránu slyšet zase zakokrhat kohouta a jiné zvířectvo.
    Máš pravdu že většina lidí je nehorázně líná a závistivá, nepřející atd. A s tím se špatně bojuje, jedině mít štěstí a sehnat si fajn sousedy.

Jsem proti tomu uspechářskému novodobému otroctví a lidé by měli vzít rozum do hrsti a bojovat a ne jen remcat u piva. Ono to stejně vzhledem k té automatizaci atd. bude ještě zajímavé s tou prací.

Na naší zahrádce jsme zatím nepozorovali problém že by nám očesal někdo úrodu. (Ťuk ťuk na dřevo)

A já se ještě stále nevzdal té umírající merunky, která měla ty nejlepší štavnaté a velké merunky co jsem kdy měl. Letos se nic neurodilo. :/
    Nějaký ten hnůj třeba králičí bobky jsme získali zadarmo od jednoho chovatele v té vedlejší chovatelské kolonii, stačilo jen se domluvit, přijet s kolečkem a odvéz ani za to nic nechtěl. Takže když se chce stále to nějak jde, i když jasně vyjde to trochu dráž než dříve a pro někoho kdo pracuje hlavně hlavou může zahradničení přinés i relax a odpočinek. I když popravdě jsem snad skoro nezažil zahrádku na které by nebylo pořád co dělat. ;)

I my plánujeme místo dvora pro parkování aut, takovou malou zeleň, posezení a bylinkovou zahrádku. Tak snad to vyjde.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BRENMCGUIRE: Zakrádka je fajn věc, akorát doba kolonií zahrádek je beznadějně v pr..., nejen protože se na jejich místě něco postavilo, ale teda aspoň u mne z několika dalších důvodů:
    -Protože se tam krade. což znamená, jakmile cokoliv dorůstá a dozrává do velikosti a stavu, že to jde ukrást a sežrat (řidší případ) případně ukrást a prodat (častější verze), musel by tam zahrádkář bydlet a hlídat.
    -Všechny vstupy jsou drahý Doba kdy se hnojivo, hnuj etc. pořídily za flašku případně jedny sparty u jézéďáka jsou nenávratně v pytli.
    -Lidi nestíhají. Sice je to způsob života, životní styl atd., ale většina z nich už tomu, že nestíhají a jsou uštvaný věří a nedokážou s tím cokoli udělat.
    -Jeden debil s tůjema zruší hrušky široko daleko, stejně jako jeden, co na zahrádku kašle, rozšiřuje stejně tak plevele a škůdce (který i tak expandujou nebývale).
    A faktem je, že jsou lidi líný jako prasata. Vim to aktuálně podle toho, jak co provozovatel herny-zastavárny-baru v blízký obci zabránil lidem jezdit na houby autem, plus kdosi :-) zrušil příjezdovku do lesa z druhý strany do stavu, že projede jen traktor a lesní technika, mám les jen pro sebe (a teda nedávnýho sklizeče hořčáků) , protože ujít 50m z vlaku je nemožný. Nebo podle zahrad s ovocnejma stromama z dob minulých, pod nimiž hnije úroda, zatimco majitelé zahrad nakupujou ovoce v sockashopu:-)
    BRENMCGUIRE
    BRENMCGUIRE --- ---
    MATT: A proto kdo může, oživme své zahrádky, berte na ně své ratolesti, odpočívejte, pěstujte a užívejte. Nenechme je zaniknout jen proto že si pár zbohatlíků tam místo nich chce postavit baráky a zastavět to dalšími nesmysly.
    I když sám nerad zahradničím, tak chodím občas pomáhat mámě na zahrádku a když je venku hezky, si něco dobrého opeču na ohni.
    Jen když by ta mámina zahrádka nebyla tak blbě přístupná, ten kopec nenávidím. :D
    Soused tam má navíc včely, žádná mě nebodla a myslím že ani žádné dítko.

Ale někdy jsem zase rád když se můžu rejpat v záhoně a lovit plevel než se místo toho hrabat v počítači.
    MATT
    MATT --- ---
    BRENMCGUIRE: jj, ted uz je to lepsi, ale jednu dobu, jak do tech rajcat pridali nove rybí gen, to byl fakt hnus..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam