MANFRED:
Zase bych to tak černě neviděl, naděje umírá jak se říká poslední. :)
V Praze ještě pár zahrádkářských a chovatelských kolonií přežívá a existuje. I když snaha o jejich likvidaci je.
Také jsem cosi zaslechl o experimentech se společným zahradničením ve vnitroblocích kde jsou společenstva nájemníků.
Máma koupila smlouvu na zahrádku za 40K ted už to šlo dost nahoru.
Ano je pravda že některé zahrádky okolo nás leží ladem zarostlé. Ale máme tam i chovatelskou kolonii a tam jsou stále a je fanj ve městě poránu slyšet zase zakokrhat kohouta a jiné zvířectvo.
Máš pravdu že většina lidí je nehorázně líná a závistivá, nepřející atd. A s tím se špatně bojuje, jedině mít štěstí a sehnat si fajn sousedy.
Jsem proti tomu uspechářskému novodobému otroctví a lidé by měli vzít rozum do hrsti a bojovat a ne jen remcat u piva. Ono to stejně vzhledem k té automatizaci atd. bude ještě zajímavé s tou prací.
Na naší zahrádce jsme zatím nepozorovali problém že by nám očesal někdo úrodu. (Ťuk ťuk na dřevo)
A já se ještě stále nevzdal té umírající merunky, která měla ty nejlepší štavnaté a velké merunky co jsem kdy měl. Letos se nic neurodilo. :/
Nějaký ten hnůj třeba králičí bobky jsme získali zadarmo od jednoho chovatele v té vedlejší chovatelské kolonii, stačilo jen se domluvit, přijet s kolečkem a odvéz ani za to nic nechtěl. Takže když se chce stále to nějak jde, i když jasně vyjde to trochu dráž než dříve a pro někoho kdo pracuje hlavně hlavou může zahradničení přinés i relax a odpočinek. I když popravdě jsem snad skoro nezažil zahrádku na které by nebylo pořád co dělat. ;)
I my plánujeme místo dvora pro parkování aut, takovou malou zeleň, posezení a bylinkovou zahrádku. Tak snad to vyjde.