Ten zlý taoista v SSWRB/zlý taoista v ROCH je mnou prve zmiňovaný Liu Naiyi a nedám na něj dopustit. Charismatu má na rozdávání a hraje znamenitě.
Hned jak se v SSWRB objevil, začala jsem ho mít ráda.
I když, popravdě, ze záporáků v SSWRB mám úplně nejradši An Jianqinga (velitel brocade guards, ohromně kompetentní chlapík). Když se ukázalo, že je to v podstatě jediný loajální a *schopný* podřízený, kterého chudák Chongzhen má, začala jsem si ho hluboce vážit. (Zhao Yi je navíc strašně zajímavej chlapík.)
Můj *úplně* největší oblíbenec v "Bi xue jian" byl ale Li Yan, to je bez debat. Ve finále mi bylo úplně volný, jestli to bude A9 nebo QQ, protože jsem měla oči a uši jen pro Li Yanovu úžasně fotogenickou tragédii a Liu Fangliangovo drásávé dilema...:-) Vlastně :*-(
(Dokonce mě to motivovalo k podrobnějšímu bádání a Li Yan je vůbec docela fascinující předmět ke zkoumání.)
Co se Chongzhena týká, o něm se to myslím tak nějak obecně traduje, že měl upřímnou snahu dát ten bordel do pořádku, ale prostě na to neměl - v porovnání s jinýma "posledníma z dynastie" z toho vychází ještě relativně dobře.
Ad DramaWiki - ani přes d-addicts to nefachá? Mně jo...:
http://wiki.d-addicts.com/Cheng_Hao_Feng
;-p