• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSAsijská televizní tvorba: TV pořady, TV filmy, seriály, minisérie
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Starý pořádky = východní Zhou. Tzn. hafo států vedenejch lokální elitou si sledovalo vlastní zájmy a jak ubejvalo místa a přibejvalo elit, docházelo k přiostřování konfliktů.
    Ve finále z toho byly Válčící státy a to nebylo pěkný.
    Qinský zřízení bylo od Shang Yanga dál poměrně rovnostářský a qinský právo sice drsný, ale relativně fér. Za vlády prvního císaře byla říše docela v klidu a i když Qin Shihuang nebyl žádný cuddly kůzlátko, vládl podle všeho podstatně rozumněji, než se nám pozdější generace historiografů od Hanů až po naše časy snažily a snaží nakukat.
    Pár zásadních chyb bohužel udělal (a hodně se toho pak ve finále svezlo po Huhaiovi - kterej by asi ani za příznivějších podmínek nebyl jako vladař moc úspěšnej), nicméně Liu Bang se z nich celkem slušně poučil.

    Xiang Yu si myslím (pokud paměť neklame) počínal zhruba tak, jak si podobný hrdinové počínali za Válčících států. Tj. hlavně destruktivně. :-)

    Obyčejnej zemědělec to měl dycky blbý, wtz.

    Ad SDMB 2008 - myslíš ty TVB? Tam bylo Tie Shoua taky spoustu (a dlužno podotkout, že Ma je můj druhej nejoblíbenější Tie Shou ever. Úplně nejoblíbenější bude samozřejmě vždycky Wei Pai...). Já se přiznám, že dokud je dostatečně prominentní Tie Shou/Tit Sau, poměr zastoupení ostatních konstáblů je mi docela fuk...:-)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Jo, řekla bych, že tam je poměr výskytu hlavních představitelů přesně obrácený než u tý verze SDMB 2008 :) Ale líbily se mi docela obě, i když ta novější je o hodně drsnější, teda. Poslední třetina byla dost divoká. Pro mě rozhodně lepší než film.
    No, starý pořádky v Číně, jak se vlastně poznají starý od starších? :D Mně přijde, že to tam bylo dost na jedno brdo, co se obyčejnýho zemědělce týče. Momentálně se prokousávám jednou knížkou o dějinách Qinů a Hanů, a no, jsem vděčná za Přemyslovce :D
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Já v případě Chu vs. Han fandím Qinům, takže tak nebo tak, mám to blbý.
    (Ovšem o něco radši mám Liu Banga. Xiang Yu byl badass - ale byl to arogantní aristokrat, kterej chtěl zavádět starý pořádky. Nebrat.)

    Z těch konstáblů z roku 2004 jsem viděla asi sedm nebo osm dílů. Mimojiný mě tehdy potěšilo právě to, že je Tie Shou tak prominentní (bez ohledu na představitele).
    HATOR
    HATOR --- ---
    Ale zkoušela jsem tohle http://wiki.d-addicts.com/Chu_Han_Chuan_Qi a teda vůbec mě to nevzalo. A ne proto, že už zas fandím špatný straně. Jdu na http://wiki.d-addicts.com/Jing_Zhong_Yue_Fei , to aspoň vypadá správně ujetě. Hele, a proč vlastně všichni ti nejúžasnější generálové jihovýchodní Asie vždycky umřeli tak blbě? Počínaje tím Gye Baekem a konče všema Jangama?
    HATOR
    HATOR --- ---
    HATOR: Cha In Pyo je tady skvělej a je vlastně hlavní postava. Mně se moc líbil v Gye Baekovi, než nastoupil můj velkej oblíbenec Lee Seo Jin, tak se ta dorostenecká část dala vlastně jen kvůli taťkovi :D
    Jinak až se naštvu, zkusím najít i tu druhou verzi vročenou 2003 nebo taky 2004, ale viděla jsem z ní kousek a ta nebyla ani roztomile ujetá, ani vtipná a nejsou tam tak hezký kluci :) Každopádně se chystám na 逆水寒 s Julianem Cheungem, někde mám dokonce aspoň část otitulkovanou, abych se trochu dostala do obrazu. Žel, má čínština (libovolná) stále není na moc rafinované úrovni :/
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Dík, kouknu. Zjišťuju, že na trubce se fakt dají najít zajímavý věci, já to zatím vždycky brala až jako úplně poslední možnost. Magical Blade tam taky je ta nová verze (jsem měla wallaceovský záchvat, no :D ).
    Jinak vietnamský stránky jsou plný všeho možnýho, ale koukat na čínskej seriál s čínskýma titulema nadabovaný vietnamsky, to mi prostě nějak nejde :D
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Propos, když už linkujem... Na YT je to skoro celý nebo celý (ovšem lépe hledat na youku, kde je to poněkud kompletnější).
    Nedávno dokoukáno za nemalého nadšení (já tyhle historický pletichárny prostě žeru):
    《春秋淹城》第1集 战争古装历史剧 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=iQcXXPaUiqk


    Víc viz můj koment na ČSFD:
    Chun qiu Yan cheng (TV seriál) (2008) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/348434-chun-qiu-yan-cheng/
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Což mi připomíná...
    少年四大名捕 首篇超長預告 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=-sCNICq40LE

    Vypadá to strašně zvrhle, ale jak se znám, bude mě to bavit.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Jo tahle...
    Tu jsem kdysi rozhleděla a nedohleděla. U prvního dílu jsem se hodně nechechtala u akčních scén, ale člověk si zvykne...
    A pamatuju si, že Cha In-pyo mě bavil. Asi se na to zas vrhnu, až bude čas. Stejně to bylo výhledově v plánu, SDMB jsou SDMB, ti se prostě musí.
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Na týtrubce, hledej Forever Wallace. Je tam ještě jedna verze, ale podle mě v horší kvalitě.
    钟汉良版-四大名捕 30(完结篇) - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=mIWYgI9deL4
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Linkuj!
    HATOR
    HATOR --- ---
    Hurá, konečně jsem našla tu verzi Si Da Ming Bu z roku 2004! Sice bez čínských titulý (o anglických už ani nesním) a v mandarínštině, ale kvalita ucházející.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Pokud jde o pletení slečen, měla jsem podobný problém. Já podobný problém ale měla už během čtení předloh, jak v jinejch gulongovkách jsem s tím neměla nikdy extra trable, v LXF mi ty baby dost splývaj.
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Pustila jsem si to 2x, jako jestli mě nešálí zrak, a fakt to tam je :) Zarazilo mě to právě proto, že jinak je to zahraný a zrežírovaný dobře, ale tohle mě prostě praštilo.
    Jinak je to dobře natočený, musím říct, takový hodně pohádkový, jen se mi trochu pletou ty slečny ve fialovém, tuhle byly v jednom díle asi tři a v půlce jsem ztratila přehled, která je která :D
    A jsem hrozně zvědavá na tu novou verzi.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    HATOR: Už si to moc přesně nevybavuju, ale přinejmenším u Hua Manloua to mírně zarážející je, wtz.
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Ale musím říct, že mě trochu zaráží, když se na sebe Hua Manlou a Lu Xiaofeng podívají a přikývnou si ;)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Ximen tam zatím nebyl a Julianu Cheungovi tahle role fakt sedne, z půlky prvního dílu musím souhlasit :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MAEDHROS: Co jsem tu k LXF 2007 napsala před cca 2 lety.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    HATOR: Já popravdě nevím, v jakým pořadí se to točilo a vysílalo, ale níže popsaný postup se mi celkem osvědčil...:-)

    Jinak drobný varování (ale to už jsem tu kdysi psala) - Ximen Chuixue se prostě nepoved. (Přinejmenším mně vrcholně nesedl.)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Aha, díky, už jsem něco našla na dramawiki. Já že si od JH stěžovali, že je to natočené nějak na přeskáčku, kdyžtak si to u nich zkontroluju :) Každopádně se těším. Prequel už je na cestě :))
    A doufám, že už brzo bude i ten Vodní svět :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam