KRALIK: z fora phy 4 (
http://www.praha4.cz/default.aspx?l=1&path=questions - kde padaji obcas dost legracni dotazy, doporucuju btw :)
Otázka: Budoucnost Centrálního parku na Pankráci (Jiří Mach 6.5.2010 11:27)
Zdravím Vás,
zajímala by mě budoucí podoba Centrálního parku na Pankráci (dříve park Družby), tak jak je nyní uvažována na Vašem úřadě. Je mi znám souhrnný koncept územního rozvoje Pankrácké pláně tak jak byl předveden na stolních modelech v nedávné minulosti (viz. Vaše galerie). Je tato vize stále platná? Tento návrh na rekonstrukci a revitalizaci Pankrácké pláně byl poměrně odvážný a zdá se, že jeho realizace závisí na uskutečnění jiných soukromých projektů developerů? Navíc současné kroky (demolice zchátralé kašny na kterém má být vybudováno dětské hřiště podle návrhu B. Šípka) nejsou zcela v souladu s prezentovaným modelem... Zajímalo by mne jaké jsou tedy současné plány na přeměnu parku a v jakém časovém horizontu budou uskutečněny? Příp. jestli jsou tyto plány již začleněny v rozpočtu na nejbližší roky? Děkuji za odpověď.
S pozdravem Jiří Mach
Odpověď: (Mgr. Václav Krištof, zástupce starosty 14.5.2010 14:14)
Vážený pane,
projekt Centrálního parku je ve stadiu vývoje. V nejbližší době bude realizováno dětské hřiště, vodní prvek a arboretum. O dalším postupu budeme samozřejmě veřejnost informovat.
S pozdravem
Mgr. Václav Krištof
zástupce starosty