• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _M1KUS_Praha - Zajímavá místa k objevování
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    ZANTIC: jj výhled je tam dobrej. Jezdim tudy každej den do práce :-)

    Takhle jim tu procházku můžeme rozšiřovat o nové a super místa a za chvilku to bude celodenní výlet :-)
    ZANTIC
    ZANTIC --- ---
    SKOKY: to zas mozna zbytecne minete tancici dum, ja bych to vzal az kolem narodniho divadla na ujezd (most legii ma epesni vyhled na karluv most a prazskej hrad pak na ujezd, k tanku a zahradou kynskych nahoru.
    PAHAVASKA
    PAHAVASKA --- ---
    SKOKY:
    FRENNET:
    A nemiňte v tý kinský dřevěnej kostelík :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    SKOKY: nekdo nesnasi moc lidi nahustenych na jednom miste a to na trzich byva (pro mne teda trhy sou taky positivum,byt tam i blesi, coz tuto sobotu nebudou, tak mi to prijde optimalni).

    Jinak v tech mistech pod Vyesehradem, na Vytoni, je tech kubistickych budov vice, nebo celkove zajimavych budov.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    MOUNTBATTEN: trhy jsou naopak pozitivum. a s tim přechodem máš pravdu. Ale zvolil bych Palackého most (ten první) než Jiráskův, tam je moc velkej provoz.

    FRENNET: a jestli teda půjdete dolů z Vyšehradu, tak těsně před železničnim mostem je po pravé straně moc hezká kubistická vila :-)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    hmm,ted mi doslo, ze to chces na sobotu a tam do asi dvou hodin by mel byt farmarsky trh, na naplavce u Vytone (mezi zeleznicnim a Palackeho mostem). Tak to mozna by byl ponekud vopruz....
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Libi se mi Skokyho navrh a potvrzuju, tu zahradu sem sla poprvy pred asi dvemi lety a fakt sem koukala, je hezka a z tech mist na Petrin sem taky nikdy nesla... dobry i pro prazaky!!

    Jenom bych na navrzene trase zmenila: misto prechodu pres zeleznicni most (je hezkej, to jo!), bych pod nim slezla na naplavku a sla podel reky k tomu druhymu mostu, jak jim jezdi tramvaje z Palacaku na Andela (Palackeho most?). Nebo az k Jiraskovu mostu, porad po naplavce podel reky (ta Nadrazni na druhe strane je fakt nehezka), ten pak prejit a to uz ses skoro u Kinskeho zahrady!
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    SKOKY: tak první věc, máš pravdu: podzimní pravidelní revize: od 15. října do 2. listopadu 2012 včetně, takže jsi nas zachranil od neskutečneho faux pass....díky :)
    tu zahradu neznam, ale rada poznam a ve tvém tipu je i vyšehrad na prvním místě, což oceňuji...díky jeste jednou
    ;)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    FRENNET: tak první věc. Lanovka podle mě nejezdí :-)
    Říkáš, že chceš něco nového. Ale Petřín a Pražskej hrad mi příjdou jako nejprofláknutější (k tomu ještě staromák , Karlova ulice a Karlův most a máš za sebou ty nejznámější památky.

    Co takhle tuhle procházku aspoň trochu prodloužit a to začít na Vyšehradě, projít ho od metra a seběhnout na druhé straně dolu do podolí. Přejít železniční most na druhou stranu řeky. Tam bych možná sednul na tram a dojel na Anděl či rovnou na Švandovo divadlo nebo jít pěšky (ale Nádražní neni moc hezká ulice a moc jinudy tam nejde jít). a na Petřín se dostat nikoliv nudně od lanovky, ale jít přes Kinskýho zahradu. (před pár lety jí moc hezky opravili) a z ní se dá už normálně projít na petřích (nejlépe v půlce kopce u Nebozízku skrz hladovou zeď a můžeš pokračovat jak si chtěla.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ahoj
    potřebovala bych na sobotu nejaký program a.k.a. "Praha rychle a zajimave". Budou to ruský páreček a chceme jim neco ukázat. Ja znam jenom takove ty proflakle veci, ale rada bych videla neco noveho i ja a pritel.
    Kamos navrhuje toto:
    yjet lanovkou na Petřín, tam je to moc hezký (park, bludiště se zrcadly atd ...) - pokračovat obloukem ku hradu, tam zajít na kafe do http://www.uzavesenyhokafe.cz/ a pak na Malý straně na oběd do Baráčnické rychty http://www.baracnickarychta.cz/ pak se vyšplhat nahoru na hrad, kouknout na hradní stráž, pokud bude zajímavá výstava v Galerii hl. města Prahy a pak už je tam kousek u Černýho vola.
    Tak se ptam, jeste neco k tomu? nebo ne?
    nebo upone neco jineho?
    diky
    OSIP
    OSIP --- ---
    VALADA: lepsi je jet na velkou ohradu a sebehnout to po ceste dolu.
    VALADA
    VALADA --- ---
    ahoj, možná by zde někoho mohla zaujmout tato akce:


    V sobotu 6. října od 17:00 HLUCHOVÁNKY V DALEJSKÉM ÚDOLÍ. Podzemní hudba v areálu rozpadlý vápenky: zahrají Palahniuk (hardcore/punk), duo Nod Nod (minimalismus), Děti Deště (primitiv-sludge), Jsoucno (noise), Tomáš l Palucha (minimalismus). Po koncertě oheň, a možná promítání filmu. Na místě vegan jídlo, teplý nápoje a lahváče.
    GPS na google mapách: 50.030556, 14.331389
    Spojení: Metro - B (Luka) Busem 249, 256, 352 do zastávky Slatinová.
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    Hele mám dotaz kde v Praz se nachází nejhubenější ulice , kterou projde jeden člověk a jak se k ní dostanu a taky jak se dostanu ke "stínadlům" ? Chci muži udělat zábavnej výlet ..
    COURT
    COURT --- ---
    poprvé shlédnut komplex nemocnice/porodnice u Apolináře..a jako úžas! Anglie v Praze a mimopražští teda o tom málo ví..
    MOOO
    MOOO --- ---
    Jedna pozvánka - od 20.9 do 23.9. na Praze 6 proběhne FESTIVAL ŽIVÉ MĚSTO. Vstup Zdarma!!!

    Přijďte se podívat. Program a více info zde:
    www.zive-mesto.cz
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Víte prosimvás o nějakým místě, kde je nějaká čistá betonová zeď? Neposprejovaná, nepoblitá, nepochcaná.

    Potřebuju nafotit jedno auto na web, a shánim vhodnou lokaci. V tomhle jsem úplnej začátečník, takže o žádnym takovym místě nevím. Díky.
    WAMPILENKA
    WAMPILENKA --- ---
    WAMPILENKA: Tohle zas najdete ve výklenku rodinného domu, v němž je keramická dílna, na rohu ulic Libocká a Fabiánská:



    aby se neřeklo, tak jedna sova pro Harolda. Bohužel to není socha, umění asi taky ne a záleží na libovůli majitele, kdy ji odstraní. Alespoň působí na veřejný prostor... (ulice Nad Želivkou v Nebušicích)

    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    HAROLD: já vím také o jedné :-) http://goo.gl/maps/JZFo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam