• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    Informace o grafických kartách nVidia - benchmarky, recenze, zkušenosti, přetaktování, chlazení, ovladače, hry, akcelerované aplikace.
    Cyberpunk2077 - technická stránka a nastavení, gameplay. Důvodem je svévolné a neodůvodněné omezení přispívání moderátorem do původního fóra.

PhysX
    CUDA, vývoj

Ovladače: nVidia download

NVCUVENC dll download

Trolling, OT a napadání se odměňují zahnutým ovocem.
    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    (coz me osobne u TUF karty dost prekvapilo, TUF rada se pysni tim, ze davaji kvalitnejsi komponenty, hlavne kondenzatory.)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Jen bacha na to, ze pro lidi, kteri ten zvuk slysi, tak tahle karta ma pomerne vysokej level coil whine piskotu.
    ENDER
    ENDER --- ---
    JOPS: Aktualne best value for money..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JOPS: proboha, co je to za dotaz? :) jasne ze si polepsis, je to o dve generace novejsi vykonna grafarna. Proste si dej dohromady to, co delas, jestli ses ok s tim ze si pri renderovani pockas a pokud nejsi, tak si rekni, jestli te tech 11 litru vytrhne nebo ne. Ja osobne bych se na to vykaslal, pokud to nedelas za prachy (pravidelne) a tim spis, pokud neparis gamesy.
    JOPS
    JOPS --- ---
    JOPS: co se tyce CPU, tak mam Ryzen 5950, takze si myslim, ze CPU by to uplne nemusel brzdit.

koukal jsem i na tu 9070 od AMD a ta ma v Blenderu 2700 bodu, coz za ty prachy mi prijde malo...
    JOPS
    JOPS --- ---
    dotaz do placu, ma smysl tohle vzit?
    https://www.alza.cz/asus-tuf-geforce-rtx-3080-gaming-v2-o10g-d6836300.htm?o=1#reviews

mam ted GF1080Ti a popravde receno, delam si obcas v Blenderu, delam si obcas v DaVinci Studio(koupene)

Nejsem uplne gamer, vyrustal jsem na PONGu, TETRISu a vlkovi s vajickama. Takze prehnane naroky nemam. Ale jde mi o to, zda si polepsim treba v tom DaVinci.

Podle Benchmarku v Blenderu si polepsim 4506.73 (3080) bodu vs 880(1080Ti) bodu

a spis by me zajimalo, zda si polepsim v DaVinci treba ve Fusion. Vetsinu zaberu mam FHD. Na 4k jsem jeste nepresel. A asi uz je pomalu cas...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Bazar 3080 10GB verze: 4500-7500. Start na 4500 je prijde, cash a odejdes bez nadeje na zaruku a 7500 znamene ze poskytujes alternativu k B580 od Intel. Lepsi vykon, lepsi SW, ale starsi a z druhe ruky.

Cokoliv mezi je uz na uvazeni.

Nad 7500 uz to prodavas lidem co nevedi a to byl muj bznz na stredni. Nejak jsem si vydelat musel na PalmOS PDA :D
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: Ne tohle je OEM - ty jsou vzdycky levnejsi. Mam treba tu 3070 a dostal jsem ji o skoro 2000 levneji. OEM karty maji mizerny BIOS a vetsinou musis jeste delat overclock aby se vyrovnali referencnim kartam.

Jinak vyprodeje skladu jsou protoze RX9070nonXT je prakticky ve vsech ohledech lepsi karta.
    Takze jakmile se naplni originalni pozadavek, tak uz nikdo 3080 nebude chtit.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Tak ja ji reknu at spis nahodi 6,5 až 7 max at se toho zbavi nez to bude uplne obsolete
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VON_GILOTINE: Za 8 790 Kč se objevily nové nerozbalené. Nejspíš ten celní sklad, o kterém níže píše pan MCKIDNEY:

https://pc.bazos.cz/inzerat/199684699/hp-nvidia-rtx-3080-10gb-gddr6x-nove-nerozbalene.php
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    VON_GILOTINE: Spis ne. I v dobrem stavu bych se stydel rikat o 8k.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Dekuju.
    Vona by je rada strelila tak kus za devitku, tak zjistuju zda je to realne
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Kdybych to mel rict polopate, rozdil mezi prodejem jen tak a overenou kartou je tak 2500. Sance jsou ze ty karty jsou v poradku je vysoka a tak vzit tu sanci 6x nedava smysl a mela by si to nechat vyzkouset.

Nemam kontakt na nekoho kdo rozebira a kontroluje karty.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    VON_GILOTINE: Bez rozebrani nelze poznat jak moc horke je manzel provozoval.
    Pokud je provozoval zodpovedne (coz vetsina dele, protoze tam bylo prime spojeni se ziskem), tak pravdepodobne odpovida normalne pouzite karte.

Nedestruktivni testy:

1. Zkontrolovat BIOS karty pres GPU-Z a porovnat hodnoty Tlacitka Lookup, Validate and Save BIOS.
    Program je prakticky automaticky, ale porad potreba zamyslet se nad vysledkem.

2. Zkontrolovat ze pri 99% zatezi neni velky rozdil mezi GPU a GPU hotspot
    (to znamena ze selhava chlazeni a je minimalne potreba kartu rozebrat a vymenit pastu a gumy).
    Napriklad 78C a 105C pri otackach 3500RPM je typicke selhani chlazeni chipu.

3. Otacky ventilatoru odpovidaji nastaveni BIOSu (Vyrobci maji svoji verzi MSI Afterburner a ta nacte udaje z karty)
    Spatna ukazka: Otacky pres 3000RPM u karty co ma maximum 2900RPM.

4. Takty odpovidaji tomu co karta hlasi (Karta by nemela byt horsi nez 100MHz pod kolonkou Boost clock).
    Priklad zde mam Boost Clock 1725 MHz, ale karta v pohode zvlada 1905Mhz.

Obecne mining rig je spis strach, ale so ja vim jak kamoska to chce resit a jaky ma cas a schopnosti.

VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    poklona, potrebuju se zeptat, kamoska se rozvadi a tak rozprodava tak 6ks RTX 3080 z manzelova rigu.

pta se me jak k tomu pristoupit, existuje nakej zpusob jak je otestovat stran toho kolik maj za sebou?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Rikal jsem si hlavne, ze s touto cenou to pujde jako nahrada do druheho PC s 3070. Uz me trosku stvala 3070 u Avowed.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Tak dorazila domu 3080 z Alza - 2 roky zaruka, sedelo to v celnim sklade v Nizozemi.

10999,- vs 18999,- za 9070 non XT. Tomu rikam slusna alternativa. Trosku horsi vykon, ale lepsi SW vybava. Hlavne dokud ceny neklesnou.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Díky hoši, ale mám tu 1660ku, ta mi bude víc než stačit.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    No joke, cena pouzite 3070 sla z 4000 na 5000-6000 protoze 4060 je na velikost chipu fakt draha.

Klidne mu ji prodam za to co jsem koupil (3800). Specialne kdyz jsou skladem 3080.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam