• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKlobouky, čepice, hučky. Nechte na hlavě!

    Zajímavé fotky věcí na hlavě, ideálně vlastní, ale samozřejmě i z internetů. Informace o historii, způsobech nošení, trendech, tipy kde sehnat ten pravý a ne jediný klobouk, který z vás udělá muže/ženu.
    rozbalit záhlaví
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    IGNIS_FATUUS: o prednasku bych taky mela zajem...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    PYVERRN
    PYVERRN --- ---
    IGNIS_FATUUS: jsem in... :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IGNIS_FATUUS: Jasně! To zní skvěle. A přijít na přednášku je přeci jen reálnější, než zajistit letní školu :-)
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    Tak sem mluvila s mamkou a řikala že kdyby byl zájem je schopná udělat odbornou přednášku (i pro rejpaly :) ) co se všech klobouků i těch cilindrů týče,má bohaté zkušenosti a mnoho let praxe. Chcete pro začátek přednášku v Praze? Cena by se odvíjela od počtu lidí a obsah se dá přizpůsobit účastníkům - aspoň by se vědělo, co jsou vás třeba schopný v Mařaticích naučit - když jsem jí to řikala tak se moc netvářila, že prej kloboučník je něco jinýho než modistka. Určitě by vám řekla jaký a jestli vůbec jsou potřeba stroje a na co a jaký matroše, co se dá vyrobit na koleni a na co je potřeba forma, kde dělaj formy a tak...
    Taky jsem dostala mraky informací o tech cilindrech - což asi nejsem schopna tady zreprodukovat, ale jedno je jistý - ani v Zurichu se za tejden cilindr nenaučíte ani náhodou
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    K letní škole bych se taky přidala. V průběhu školního roku už bych to ale asi nedala, přece jen si už jedno praktické střední vzdělání od září zas doplňuju.

    Důležitá je pro mě jak teorie, tak praxe. Vědět ŽE něco funguje a JAK to mám udělat je strašně fajn, jenže mě šťouru zajímá i to PROČ.

    Historickým replikám kostýmních výtvarníků až tak moc nevěřím. Nebo aspoň nevím, jetli jejich požadavky na repliku jsou stejně přísné jako ty moje. (LH kořeny jsou prostě LH kořeny a z nich už asi nevyrostu :) )
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GOBERS: to bych se docela divila, protože kostýmní výtvarník musí umět vyrobit i historické repliky, musí to sedět na hlavě a musí se stím dát hrát.

    Konec konců podle damáckých studijních plánů tomu věnujou fakt dost prostoru.
    http://studijniplany.amu.cz/cs/katedra203.html
    PYVERRN
    PYVERRN --- ---
    GOBERS: ano, to vsechno jsou ty otazky.. :-)

    ZUZKAOU: No a tady bude prave nejaky rozpor.... treba me nezajima jak si vyrobit klobouk v domacich podminkach, me by zajimaly prave ty nebezne typy typu cylindr... jako takovy maly vyzkum... :-)

    a cena 3000 se obavam ze bude nizka, bo tam stoji pomerne hodne ty zatracene materialy...

    me osobne by zajimala i teorie, ale tu bych uprednostnil v podobe studijnich materialu....
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZUZKAOU: Ech, na tohle pozor. Měl bych trochu obavu, že scénografové se budou učit udělat něco, co bude na scéně vypadat plus mínus jako klobouk, ale ne skutečný kvalitní kloboučnický výrobek (proč taky, že ano...).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale kontakt na někoho z DAMU/JAMU by se našel výrazně snáz, než do Hradišťa.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak výrobu klobouků a spol se určitě učí scénografové na DAMU a na JAMU. Ale letní školy pochopitelně dělají jen herecké či dramaťácké...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mně by zajímal kurz domácí výroby klobouků.
    Asi bych byla ochotná jít do ceny tak maximáln do 3000 kč za týden výuky (bez ubytování a spol.) Časově bych na to asi byla ochotná obětovat tak ty dva týdny v létě a celkové náklady bych ideálně viděla do 10 000.

    na závěr bych chtěla
    -rozumět materiálům ze kterých se klobouky vyrábí a mít je osahané co tak jako dělají.
    - umět konstruovat střihy
    - umět vyrobit základní typy klobouků, které se dají vyrábět bez kopyt a podomácku.
    - osahat si a vyzkoušet si různé způsoby dekorací klobouků.

    Ze strany školy by pak bylo potřeba poskytnou učitele, materiál a stroje.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PYVERRN: No to je samozřejmě otázka... jak moc intenzivní bychom to chtěli. A jestli jednorázové, nebo třeba jednou za pár měsíců po nějakou dobu.
    PYVERRN
    PYVERRN --- ---
    ZUZKAOU: ja souhlasim....

    otazka nyni zustava, CO PRESNE bychom od nich chteli...

    pak je muzeme oslovit s nasim napadem a nechat je udelat nabidku...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A kdyby to ještě časově kolidovalo s LFŠ ;-) (ale pak bude složité najít ubytování)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GOBERS: no tak ono by se to dřív jak příští léto stejně nestihlo domluvit. Bojím se, že sehnání pevné skupiny souvisí s cenou celé té taškařice a tu si musí určit škola.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZUZKAOU: Jinak vyjednávání já klidně obstarám. Někdy to můžu vzít přes MESIT oklikou, až pojedu do/z Olomouce.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZUZKAOU: Jako jo, máš pravdu. Výuční list fakt nepotřebujem. :-) Ty nesbírám... ;))) :-D Inu, pokud by k něčemu takovému byli ochotní, tak by to bylo opravdu ideální.
    Ale to bychom nejprve museli mít pevnou skupinu zájemců!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GOBERS: to by se musel najít někdo agilní, kdo by to domluvil. Podle mého by vážně nejsmysluplnější byla nějaká verze letní školy - tedy tak dva týdny během školních prázdnin. Pedagogové mají volno, škola a její dílny jsou prázdné.
    Výuční list koneckonců není potřeba. Čistě teoreticky by na to asi určitě dostali akreditaci jako na rekvalifikační kurz, takže by teoreticky pak mohli nabízet podobné kurzy pro úřady práce.
    Z UH znám leda tak dramaturgyni z divadla a ta není místní, takže jako kontakt by asi moc využít nešla :-(
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PYVERRN: To tedy!!! :-D Já se takhle mstím jednomu velmi neoblíbenému "profesorovi" z našeho gymplu. Pokaždé, když ho potkám, tak nasadím nejzářivější úsměv a povídám: "Jéééje, dobrý den, PANE MAGISTŘE". ;-)))

    Ale k věci... přesně, kdyby se takhle dala dohromady kloboučnická parta, tak by se určitě něco zorganizovat dalo. A jak správně řekla tuším IGNIS_FATUUS, pořád to je podstatně levnější než Zürich a asi tam toho dostane člověk víc, než by stihl za mizerný týden v Zürichu. A i kdyby to nakrásně levnější nebylo, tak to bude rozložené do delší časové periody. A teda sem tam se příjemnému výletu na Moravu určitě nebráním...
    PYVERRN
    PYVERRN --- ---
    {reply GOBERS|29266428no, to je taky fakt... treba jednou mesicne vikend na morave - sklipek/skola... :-)

    pochybuji, ze nas budou chtit ucit matematiku, cestinu nebo anglictinu (i kdyz za odmenu muzeme neco naucit my je... :-) )
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZUZKAOU: Ano, pro tohle existuje v angličtině krásné označení: "Mickey Mouse degrees". Až nebudu mít na stará kolena co dělat, tak je budu sbírat... :-D

    ZUZKAOU: Výuční list se k titulům nepíše. To by to muselo být alespoň DiS. ;)))


    PYVERRN: Takhle, ono pro nás, kteří už máme maturitu, by se asi dal domluvit nějaký individuální program tak jako tak. Zvlášť, když by nás byla skupina. A to by se pak dala organizovat jednou za čas i doprava (a když už bychom byli na té Moravě, tak v návaznosti třeba i nějaký ten Kulturprogramm, že ano...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam