BLESHAK: Monitory jsou KRK RP8 Rokit MKII
Vybiral jsem v podstate cca ze 4-5
Mackie HR824
Mackie MR8
KRK RP8
Yamahy
Alesis monitor one activky
Mym jedinym temer pozadavkem bylo aby hrali od co nejniz a nastup basu aby byl jiz od male hlasitosti.
Kdybych si mel vybrat do 30litru tak jdu bud do Mackie HR824 ale spis do KRK VXT8.
Mackie HR824 - znam je moc dobre a tak pred 10ti lety zajiste spicka na techno/elektro styly..Delal jsme s nima mesic ve studiu mastering svejch desek. To je sice maly domaci tryskac a urve vam to usi - takovy maly domaci studiovy PA ale to by me sousedi zbili a zmlatili :)
VXT8 jsou podle me modernejsi dnes konstrukce oproti Mackie a hodne dobra vyssi stredni trida. A mozna uplne to nej co muzete koupit na techno/elektro/dnb a vsude kde je hodne basu. Rozhodne lepsi jak Adamy A7X ktery tak nebasujou. A to my potrebujeme zejo :)) VXT8 je podle me tedy spicka.
Pokud sem si rikal ze na moje maly studio staci mensi vykon a stanovim si limit 15tisic a investuju spis do odhlucneni, tak byl vyber zuzen na Mackie MR8 a KRK RP8.
Vzhledem k tomu ze Mackie meli bassreflex dozadu, coz nerikam ze je uplna blbost a v nekerych studiich plus (kdyz mate stul tak metr od zdi), ale v mem pripade nevhodny (monitory temer u zdi) tak vyhrali KRK RP8, ktery ho maji smerem dopredu a tim padem bass nejde do zdi a nezahuhla se tam. Jde lip ve fazi s ostatnim..
Kdyz jsem k tomu pricetl jeste zaoblenej tvar (snizeni odrazu od rohu a difrakce) Vyhrali KRK RP8.
A spokojenost davam 4,5/5 v teto kategorii do 15tis.
pokud nekdo zvazujete monitory doporucuju thomann nebo u nas kytary.cz. muzete si je tam poslechnout.
Poslech akustickejch nahravek je libovka :) A slysim vse co potrebuju. Nezahucene. A o to slo.