nooooo...
8 tracku, ktery muzou bejt
#16 part drum machine - PCM / Sample
*pcm jsou "samply" vsech pitchu a nevim ceho prej... "jako ze to neni sample prej"...
**tusim ze to je to sami co ma Electribe 2
!-- kazdej part muze mit az 3 layery = muze byt az ze tri samplu (ty muzes volit z interni vybavy, nebo ze samplu ktery uz mas v ramce nacteny z sd)
*AZ 128 kroku !!!
* polyrytmy!
#digitalni 4 osc synth
*osc je zde nazyvan Partial
**partial muze byt az 5 asi typu syntezy... v podstate jde o polyfonni digitalni synth / sample player
***VA (tri,sq,sin,ramp) a pak nejaky dalsi, ktery ti dovolej prave treba zase sample z ramky (takze klidne sq+808 kick...)
*kazdej partial muze mit vlastni PitchAMP, FilterAMP... je to fakt hluboky, kazda cast ma svy parametry, da se v tom potapet, nastavovat...
*jsou tam LFO ktery muzou bejt pro kazdej ten OSC taky separe...a plus je tam nejakej MOD matrix, kde mas vlastne dalsi 2 myslim moznosti nastavit nejakej parametr, a to je jeste nejak pak spojeny s tema potakama nad volume faderem... to jsem uplne jeste nepobral...
kazdej clip muze mit vlastni program / patch, takze v jednom kanale muzes hrat jak basu ze sinu, tak druhym clipem vyvolas uplne jinej "preset" toho syntu...
a kazdej track muze byt smerovan do Midi1 nebo 2 outu... takze mas i 8x 128 krokovej midi controler, s 8 faderama a 8x3 knobama... ? - kdyz bys nejel zvuk... (muzes jet i zvuk)
je to takovej Force Lite :)))
ma to zajimavou master strip sekci, kde je master eq a comp... spolu s dost agresivnima master fx - flanger chorus... atak...
a ma to separe reverb a delay... - kanaly maji svuj send, a nastaveni reverbu a delaye je pro vsechny stejny... - neco jako u digitakt / a4..
========================================================
hele jen jsem podrbal venecek, moc hluboko jsem nebyl...
jeste uplne nechapu kde, nebo jak se nastavujou obalky...
je tam Atime1 Atime2... 3 4 a to je zrejme adsr... ma to 1024 hodnot, a ovlada se to ,,,, no musim rict ze ty macro butony v pravy casti ze sice fungujou jako Elektrony MK1 - ze tocis a jsou "malo citlivy" (velky rozliseni) a kdyz je zmacknes a zatocis ze zabiraj vic... ale oni jsou hw krokovy, takze ti to v ty ruce porad vrni, cvaka jak to preskakuje ty zoubky... to me jako asi sere...vrrr... vrrr ...vr ne na ucho, ale na ty prsty... vrr vrrr
===================
chci nejakou drummasinu, premejslim ze TR8s bude lepsi varianta, tohle je ... takovy moc "groovebox".... je tam toho plno, je to hluboky, a ja jako uchyl na parametry, a moznosti... nekolikrat jsem zajasal ! veci co bych necekal... ale i eeeeh... to tu neni?...
==============================================
mam z toho smyseny pocity... je to ohromny delo... fakt malej force / ableton
na nejaky performance, kdy si tam pripravis ty paterny do clipu nebo naimportujes nejaky svy smycky, pridas si nejakej kopak, hajtku.. asi jo...
mozna bych to vicel jakoze budes v ty jedny drummacine mit jen kit kopaku, a kazdej se svouji seq...
na druhym kanalu hajtky... dalsi snary... a pak dal nejaky kanaly, na synthy...
ja mam osobne predstavu trochu jinde co od toho chci, takze ho vratim, ale jsou masiny, ktery si myslim je jsou uplne debilni - me serou zvukem, nebo jako u mpc live, mi chybeli zkratky mezi tema ovladanima, ktery uz ma mpc x.... a to je uz zas drahy... proste neco me tam vzdy prijde "moc" a nechci...
tohle tak nejak chci :) ale vlstne to neni to co hledam...
takze to asi muzu doporucit...
malej force / ableton v krabici...
vrstveni samplu v 16 partovy drummasine
jako ableton clipy
4 osc (nebo sample) synth
ext sampling, resampling...
master sekce
auxy na kanal - reverb delay...
**ma to i hw out - send a return, takze muzes mit i slapku / modular fx - a kdyz resamplujes tak to nabere i ten return.... i like...
26k hmm.... ale jooo...
ten displey je malej... ale ukazuje plno veci...
bleah