JCIO: MC jsem resil taky, hodne, jako prvni masinku (primarni zajem jsou u me klavesy), hlavne jako drum machine
nakonec jsem misto toho sel do digitone a nelituju vubec
par duvodu proc se mi nakonec MC nezdalo jako az tak dobrej napad
- velocity sensitive pady na nejakej jednoduchej finger drumming (porad bych naky rad pro hrani si / uceni rytmickejch veci, moc pro to nemam cit)
super napad, provedeni nahovno, hrozne tvrdy. vsichni na forech to rikaj :D a i kdyz nemam zkusenosti tak na vyzkouseni potvrzuju. urcite by me to sralo
- nejvic mrnavej displej. jo, vetsina veci ma rovnou dedikovanej knob, fajn, ale pak chces treba nastavit nakej akord v chord machine. a to me privadi k dalsi veci
- zadna realne pouzitelna polyfonie (kterou proste chci i kdyz to mam porad primarne jako drum machine, jdu do toho od klavesek a uceni klasicky hudebni teorie, jakkoliv smesne to muze znit :))
- a vsechno mi to zni tak nejak stejne, jako hezky, ale prijdou mi hrozne omezeny ty moznosti jak to muze hrat
- micro usb! eeew
v nejakym foru Ess (hlavni tvurce MC i Digitone) tvrdil ze jsou veci ktery MC umi a DN ne, a nemyslel tim jen ten retrig (kterej na DN delam pres arp, funguje, ale live se s tim pripadne pracovat moc neda)
najak lidi hodne cenej ten kick machine co je v MC, ale me neprijde ze by mi v DN neco chybelo
chtel jsem aby taky umel midi sekvencovat na my dvoje klavesy, a pouzivam samozrejme i opacne ze na DN hraju pres klavesy s snazim se si naky veci nahravat live
prijde mi hezky ze to ma na hrani takovy ty klasicky sub synth veci jako filtry a obalky, byt me sound design celkove moc nezajima
a celej ten format, provedeni, clicky buttons! :)
kazdopadne pro me DN velkej hit, hraju si s tim dost, a spis musim resit aby me to moc nerozptylovalo od klaves, nez ze by se na to prasilo :)
jsem si docela jistej ze s MC bych spokojenej moc nebyl a po kratky dobre resil ze jsem mel proste vzit ten digitone