• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUDWIG_Funkcionální programování (Haskell, LISP, XQuery, OCaml, F#, Scala, ...) - praxe, teorie a uplatnění
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    LUDWIG_: Jo, to mi asi taky občas dělá. Naučil jsem se nenávidět Javu a OpenOffice, ale asi bych celkem chápal, kdyby se mi za to ostatní děti smály a sváděly to na windowmanager :-)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    LISKNI_SI: pousteni nekterych javovskych aplikaci - mozna to uz s novym jdk nedela problem, ale pamatuji si, ze jsem zapolil s tim nonreparentingem, ze kdyz se mi podarilo konecne pustit jednu swingovou aplikaci bez zatuhnuti, tak v ni zatuhlo menu...
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    LUDWIG_: Jaký neduhy konkrétně to jsou u toho xmonadu, mimochodem?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    a co třebas concatenative languages?
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    nejake napady?
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    jinak mimo programovani se tu klidne mohou probirat produkty, ktere za svuj vznik vdeci prave funkcionalnimu programovani. namatku me napada xmonad, ktery je pro me (pres par neduh) spica mezi dlazdicovymi spravci oken, nebo treba framework mapreduce...
    nuze, asi by to chtelo upravit nazev na neco vtipneho a vserikajiciho, at to nezavani duplicitou k tem "zajimavym akademicnostem" :)
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    Já se na to dostal z auditka svojí fakulty a příjemně mě to potěšilo :-))). Holt, pro tenhle „spam“ jsem těžce cílová skupina...
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    LITTLELI: no, v zachvatu euroforie, ze je to konecne zalozeny, jsem to postnul asi na 3, 4 mista, kde jsem v ten moment odhadoval, ze by to nektery lidi, co ty diskuze sleduji, mohlo zajimat... tedy ne uplne "vsude", jestli jsi koukal treba do [ Prolog, LISP, Scheme, Otter a vubec jine zajimave akademicnosti aneb Take ztraceni v jednoduchych zavorkach? ]
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    LISKNI_SI: tak to polomrtvy auditko o "akademickych" jazycich jsem postrehnul pri zakladani... tohle bych ale smeroval strikne na funkcionalni styl programovani (vyjimkou budiz "nefunkcionalni" psani ve funkcionalnim jazyku - jako treba jdou delat triky s do notaci v haskellu) a pokud mozno nejak praktictejs... samo se to nemusi omezovat na funkcionalni jazyky, tzn. je vitano i psani kodu s deklarativnim nadechem v imperativnich jazycich - celkem prirozene to jde v multiparadigmatickych jazycich jako python... nebo, abych ilustroval, co tim mj. myslim, me v souvislosti s tim treba napada tenhle clanek o tom, jak na hylomorfisticky funkce v c++: http://blackhole.sk/topichylomorfizmy-v-c
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    LITTLELI: jakto všude?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    dobře to vole všude spamuješ
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    Ještě je tu [ Prolog, LISP, Scheme, Otter a vubec jine zajimave akademicnosti aneb Take ztraceni v jednoduchych zavorkach? ], ale tam je vcelku mrtvo, tak uvidíme, co bude z tohohle. :-)

Na nástěnku by se asi mohlo dát:
    http://haskell.cz/
    #haskell.cz@irc.freenode.net
    http://okmij.org/ftp/Haskell/ :-)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    lambda is omniversal, vitejte :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam