BROUKOID: zajimava prednaska, i kdyz trochu hardcore uvod s assemblerem :) kazdopadne paralelni programovani je duvod, proc drive nebo pozdeji funkcionalni jazyky (ci funkcionalni prvky v imperativnich jazycich) ovladnou svet :) ostatne uz o tom mluvil Martin Odersky na lonskych Scala days:
[ PAD @ Funkcionální programování (Haskell, LISP, XQuery, OCaml, F#, Scala, ...) - praxe, teorie a uplatnění ] - ve strucnosti: jednim z duvodu, proc v 90. letech objektivni orientovane jazyky ovladly svet, byly GUIs - ted je podobna situace s paralelismem... taky mi prisel zajimavej ten Fortress - Fortran nesleduji, takze mi tenhle jazyk uplne unikl... kazdopadne je pekny, jak "znovuobjevil" spoustu veci z Haskellu - plus ten napad o automatickem testovani algebraickych vlastnosti je fajn... neco podobneho tomu unit testovani me taky pred nakym casem napadlo, ale nedokopal jsem se k tomu, abych neco spachal - mam ale pocit, ze v Coqu je dokonce mozny algebraicky vlastnosti funkci automaticky dokazovat.... ale clovek nejspis musi mit doktorat v obecne matematice ci tak neco, aby dokazal Coq prakticky pouzivat :)