• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HELLENKAArchiCAD, Artlantis - 2D, 3D tvorba a vizualizace
    ~~~ programy pro architektonické kreslení, 3D modelování a tvorbu vizualizací ~~~
    řešení problémů a vychytávek - užitečné souvislosti - ukázky tvorby, etc.

    oficiální stránky http://www.graphisoft.com/
    výukové / zkušební verze ke stažení https://www.myarchicad.com/
    české fórum - tutorialy, videa, odkazy, etc. http://archicad.webnode.cz/
    knihovny do Archicadu (free download) http://archicad.webnode.cz/knihovny-zdarma/
    MANUAL http://www.elearn.vsb.cz/archivcd/FAST/PC_ACAD/1.html

    rozbalit záhlaví
    DESMOND
    DESMOND --- ---
    HELLENKA: Zjistili jsme, že importovaný mesh se dá "oříznout" pomocí operace s tělesy - nakreslíš desku pod tm, co chceš a zachováš jen to co je nad ní. Možná se to pak dá ještě konvertovat na morf a získat tím jen ten solitérní výřez a smazat přebytečná data.
    DESMOND
    DESMOND --- ---
    HELLENKA: když mi to pošleš, uložím ti ten stůl zvlášť ;)
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Pls, netusite nekdo, kdyz si stahnu (napr. z Vitry) stul v 3ds, tak je v tom souboru nekolik stolu najednou a prevede se mi to do Archicadu (21) jako 1 objekt. Netusite, jak ho muzu rozdelit a vyjmout jen ten 1 stul ??

    Ve starym Archicadu (15) to slo preulozit pres vyber "Ohraniceni" toho, co potrebuju...ale tady to uz nefunguje ./
    DESMOND
    DESMOND --- ---
    HELLENKA: díky, vyzkouším :)
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    DESMOND: na to je dobry zapnout si ikonku "magnet" - Rychly vyber...pak to jde snadno :)
    DESMOND
    DESMOND --- ---
    HELLENKA: Myslím že to byla zrovna zoufalá (a nenaplněná) snaha jednoduše rozkliknout označený text, abych ho mohl přepsat. :)
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    DESMOND: proc ? :D
    DESMOND
    DESMOND --- ---
    NENÁVIDÍM ARCHICAD!

    pardon, potřeboval jsem si ulevit někde, kde někdo ví, o čem mluvím
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Mate prosim nekdo nakou funkcni instalacku Archicadu 21 ?
    KONTRASTNALAD
    KONTRASTNALAD --- ---
    Ahoj, prenechám komerčnú licenciu Artlantis Studio 7 priamo od distributora (cegra) za polovičnú cenu / ten ju prepíše priamo na konkrétnu osobu (normálne to stojí cca 33 000 Kč s DPH). Keď tak do správy.
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    takova banalita - nevite, jak lze v AC17 vymodelovat obloukovou strechu? predchozi verze mely primo nastroj u gemotrickeho zadavani strechy, ale v 17 tam neni.
    mam nepravidelny pudorys, tak se mi nechce strecha modelovat morfem nebo skorepinou.
    KUURA
    KUURA --- ---
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    LAVIA: zkus vyse zminovany Artlantis nebo ten Lumion. jsou pomerne jednoduchy a na netu je spoustu tutorialu. poradil bych, ale nejsem Praha.
    71538
    71538 --- ---
    http://vimeo.com/105488666 - menší osvěta .)
    LAVIA
    LAVIA --- ---
    Ahoj lidičky, potřebuji radu. Jsem začátečník ohledně modelování a rendrování interiérů a potřebuji poradit, které programy jsou dobré pro začátečníky jak na to modelování tak i na to rendrování. Jo a kdyby se tu objevil někdo, kdo by měl i čas osobně se sejít a trochu mi s tím pomoct budu ráda.
    CARPATIA
    CARPATIA --- ---
    Prosim o pomoc vsechny archicad znale:). Archicad mi vyhlasil valku a pokazde, kdyz se chci projit projektem v 3D mi u funkce prozkoumat pise: Prozkoumavani 3D modelu neni optimalizovano pro vnitrni modul. Doporucuje se vybrat jiny modul. Silene se to pak slizne, textury nefungujou a vubec, je to uplne na houby...co s tim?Dela mi to u vsech projektu, i drive vytvorenych, kde to predtim fungovalo normalne.Diky za jakoukoliv radu.
    LKA
    LKA --- ---
    KUURA: asi nejvic mi tam chybi plasticita (trosku tech vrzenych nebo prirozenych stinu, u nabytku nemas téměř zadne), jak pise AQUALOCO (v rozich mistnosti, v rozich nabytku, kolem obrazu).
    Nektere materiály mají lesk, nektere vůbec, tluce se to. Ikdyz bude podlaha matna, porad bude mit alespoň nejaky lesk nebo lehky odraz (lakovana atd., to dela hodne), stejne tak cerna komoda u zdi (lakovana nebo matna cerna), dve bile vazy na ni (porcelan, matny plast?).
    Na nekterem obrazku to vypada, ze mas materiál ok, na druhem to zanikne a vypada ploche. Detaily jsou fajn, pulka renderu verna, pulka nemá stavu (viz předchozí). Na televizi pouzij jinej materiál, takhle bila nebude, pohrat si s plotem (ale to me tolik netrapi, pokud to nepotrebujes "hyperrealne").
    Pohraj si se svetlem, kolem nabytku chybi stiny téměř všude. A podlahou, která zabira velikou plochu a v ni se toho hodne ztraci.
    KUURA
    KUURA --- ---
    AQUALOCO: Děkuju moc za připomínky, ta podlaha je všude taková plochá, musím na tom zapracovat:) ale jeste jednou moc dekuju. Vím, na co se zaměřit
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    KUURA: zdar, je to docela dobry
    ad 1) nesedi mi trochu podlaha vpravo dole, takovy toporny je to, nejakej stin od sedacky by bodnul.., taky bych odstranil tu prihlednost zezadu do skrine vlevo dole, rusi to. exterier ok, opet na me pusobi toporne souvisla linie plotu, zkusil bych tam doplnit nejaky rosti, treba v jednom miste udelat houstinu trochu.. ;)
    ad 2) zase ta podlaha, prilis velka plocha pusobi stejnym dojmem bez nianci stinu a odrazu, chybi stin od tech lahvi, vzadu od stolku, sklo ven bych trochu znepruhlednil,
    ad 3) fajn, zameril bych se na desku stolu - materialove dost splyva s podlahou, ta uz tam ma niance pekny. dost hluchy jsou ty steny ke kuchyni, jako by to jeste nebylo dodelany :)
    ad 4) napojeni postele na koberec je prilis tvrdy.., jinak peknej obrazek

    celkove chvalim!
    KUURA
    KUURA --- ---
    prosim prosim o nazor na vizualizace... potrebuju cizi nazor...beru jakoukoli kritiku, dekuji







    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam