• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANOSGoogle a Google+
    DED
    DED --- ---
    TWARR: tak uz nastaveno a po uprave MX v DNS vidim i v gmailu postu co mi chodi na info@mojedomena.cz. Jediny problem je, ze maily co se generuji na strankach v gmailu nevidim. (pokud se ake zaloguju primo do mailboxu info@mojedomena.cz tak je vidim)

    netusite v cem by mohl byt problem ?
    diky
    TWARR
    TWARR --- ---
    MUXX: ja spokojenej rozhodne nejsem, implementace ve sporitelne je obecne zla.

    DED: bussines google apps, je tam centralni administrace, jak to probiha netusim, jde to zcela mimo me.
    MUXX
    MUXX --- ---
    TWARR: a muzu se zeptat jak je s-itsolutions spokojeny s gmailem? od te doby co to pred rokem proslo medii jsem o tom nic vic neslysel.
    DED
    DED --- ---
    TWARR: jo mas asi recht, nebyl sem loglej do ostatnich uctu.

    vidim ze tam mas "tento ucet je spravovan domenou s-itsolutions".. mas nastaveny jako primarni email neco@s-itsolutions ? jestli jo, nevis jak se to udela ?

    ucet u googlu si muzu se svoji adresou zalozit nicmene pokud si k ni pridam pak gmail tak uz me to donuti si vytvorit @gmail.com jako primarni..
    TWARR
    TWARR --- ---
    DED: zmena preklikem mi funguje stale. http://bit.ly/1kqyVQ9
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    (mam pocit, ze cim novsia verzia google maps, tym menej funkcii...)
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    HORST_FUCHS: https://support.google.com/maps/answer/81106?hl=cs

    (ve zkratce - tato funkce není dostupná v nových Mapách Google)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    VFISA: nejsem reklamní agent a jak fungují adwords moc nevím. prosím rozveď to, vypadáš na prvního člověka co jsem potkal který by mohl mít na google pifku oprávněně. dík
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    TLUCZHUBA: což ale dává docela smysl...

    VFISA: že google hromadí data ok... ale to samo o sobě nevidím jako problém. To s těma ads už asi jo, ale z toho co píšeš to chápu jen docela povrchně a popravdě nevím, jestli správně...

    něco dalšího? (z kontextu jsem měl dojem, že mluví o hafo věcech, ale odmítl to dál rozvádět...)
    TLUCZHUBA
    TLUCZHUBA --- ---
    SIRIEN: ja pridam jeste Google Chrome, maji ted prikaz v Googlu nic jineho nepouzivat, tak asi tak...
    VFISA
    VFISA --- ---
    SIRIEN: Google ads a google analytics jsou scam jak svin. Google uz dávno na webu nevyhledává, ale je web. Sami to děláme tim, ze optimalizujeme pro google v první radě, Používáme analytics, kde nejen bonzujeme o nás, ale i o našich zákaznících přímo google, aniž by o tom věděli/dali souhlas. Ze Ads jsou scam mi nikdo nevymluvi, ve finále necháváme většinu marže někomu, kdo se nijak nepricinil. Sám google pak tim, zd ví, jaky jsou bidy muže ovlivňovat výslednou cenu. Sami navíc jeste platíme sebe nebo pracovníka, který tráví čas vytvářením ads, keywords atd. Je to trosku komplexni tema, ale snad jsem popsal zaklad toho, proč mě začal google nevyslovne srat.

    Pro všechny je to zatím komfortní, ale snad to všem dojde, ze jsme z netu vytvořili google net.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    jeden můj IT známý nedávno hudroval, jak už Google "nežere jeho don't do evil", na dotaz proč "už" ne odpověděl, že prý kvůli tomu, "co dělali minulý rok".

    Upřímně - nějak jsem si nevšiml žádného Googlího ďábelského evil-master-planu, který by se minulý rok odehrál či provalil... je to jeho hysterie, moje skleróza, nebo mi loni něco zásadního uniklo?
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    Zdravím, taky mám dotaz ke google images s licenčním filtrem:

    Na webu freepix.eu mám fotky ke stažení zdarma s licencí Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) a chtěl bych, aby se obrázky zobrazovaly v google images při použití filtrů "povoleno opětovné použití..".

    U každé fotky je odkaz na licenci a obrázek je zároveň obalen divem s about="http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/" rev="license"

    Obrázky se ale nezobrazují. Web je indexován celekem pravidelně a nové fotky se v google images (bez filtrů) zobrazují do několika dní.

    Netušíte někdo jestli to mám špatně nastavené nebo se prostě googlu web nelíbí??

    Díky moc
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    lol

    Návštěva baru pro ni byla noční můrou. Ženu napadli kvůli Google Glass - iDNES.cz
    http://mobil.idnes.cz/google-glass-napadeni-v-baru-d1p-/mob_tech.aspx?c=A140226_151110_mob_tech_LHR

    demence lidí je fakt nekonečná... tupci viděj gGlass a můžou se podělat - co na tom, že už deset let mají všichni všude smartphony, které dokáží úplně a dokonale totéž, dost možná v současném stavu i líp, a bez ohledu na teoretické bullshity to dokáží úplně stejně nenápadně - dokonce ještě nenápadněji, protože gGlass přitahují pozornost, člověk hrající si s mobilem ne.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    GIZZZER: koukal jsem na to - nabízí to wikimedia commons nebo třeba flicker - ale vždycky je fakt lepší ještě najet na tu stránku s obrázkem a tam si ověřit, že tam je creative commons licence nebo něco podobnýho, ale hledá to fakt docela dobře
    GIZZZER
    GIZZZER --- ---
    Oukej, díky za rady.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    GIZZZER: idealne by sis mel na strankach s obrazkem takovou informaci overit
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GIZZZER: ne, nemůžeš to svést na google. Zeptej se svého právníka.
    GIZZZER
    GIZZZER --- ---
    Zdravím vespolek,

    mám dotaz, který se týká vyhledávání obrázků. Na Google obrázcích jsem objevil filtr, který vyhledává obrázky podle licence. Konkrétně mě zajímá filtr "obrázky, které lze opětovně použít s úpravami, a to i komerčně". Je právně bezpečné tomuto filtru věřit a směle používat takto nalezené obrázky pro komerční účely?

    Předem děkuji za odpověď.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    SCHIZOGENES FROGY: nebo prostě pro kohokoliv (public on the web). A svého času snad i šlo nějak nastavit aby to bylo jen pro konkrétní lidi, i když nemají gAccount (myslím že to nějak rozpoznávalo odkud člověk přišel a pak nějaké sušenky či co - ale to bych kecal, a) jsem to vživotě nepotřeboval b) to mám i tak z druhé ruky že mi to někdo vysvětloval v rámci vysvětlování něčeho jinýho)

    Jinak nevím o tom, že by nainstalovaná gDrive aplikace nějak zvlášť pomohla, protože k té je beztak potřeba mít účet protože... prostě protože ta aplikace slouží k přenesení dat z účtu na desktop, takže bez toho účtu nějak... nedává úplně smysl.
    Mimo to, ta aplikace nijak nepracuje s gDocs. I pokud jí člověk má (jakože mám) tak pro úpravu gDocs v ní potřebuje webovej prohlížeč a bejt online (otevření dokumentu ho otevře přímo online) NEBO mít přímo Chrome s extension pro offline editaci gDocs (jakože taky mám - a upřímně, sláva to neni, umožňuje to editovat jen něco a navíc jen v určité míře... stejnej only-for-case-of-emergency shit jako offline gmail, ten mám taky a použil jsem ho všehovšudy asi dvakrát)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam