• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANOSGoogle a Google+


    Dosáhne Google světovlády? Je google už evil, nebo ještě ne? Jak dopadne souboj Google vs Microsoft vs Apple ?

    Všeobecná diskuse o Google jako významné firmě nejen na poli Internetu, Internetové reklamy, software, mobilních technologií (Android), telekomunikací (http://www.google.com/googlevoice/about.html), energetiky (http://news.cnet.com/8301-11128_3-10456435-54.html) a lecčeho dalšího včetně předpovídání budoucnosti (http://thenextweb.com/google/2010/05/04/google-invests-company-predicts-future-coming/) a samořídících se aut..

    K diskusi nad těmito tématy by mělo sloužit toto fórum. Trochu se to zvrhává do diskuse o produktech Google, což jsem původně nezamýšlel, ale OK.
    rozbalit záhlaví
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    CELLINDRA: no jasně, přijel první amík do Prahy a umřel v metru. já bych taky nevěděl kde v Praze je Garden of Eden
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    RATTKIN: Já jsem se například dozvěděla, že stanice metra na konci Bčka se jmenujou Black Bridge a Garden of Eden. Ale teď koukám do mobilu a už to tam není, tak možná někomu došlo, že je to fakt blbej nápad. :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MADCAT: co to vymyslelo za kokota tyhlety překlady. jak to nastavit zpět na původní jazyk na androidu? je rozkošný, že jsou města přeložený, ale na cedulích to v tý zemi samozřejmě nemaji česky...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    JANOS: To je na mě? Asi úplně nerozumím co, jak a kam... Díky.
    MVEK
    MVEK --- ---
    JANOS: Jo, mně to funguje, i když to předpokládá aktivitu uživatele, že musí pro každou zemi měnit parametr na patřičný jazyk (třeba němčinu).
    JANOS
    JANOS --- ---
    &hl=en
    &gl=en
    ?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Dá se někde v maps nastavit, aby zobrazovaný názvy obcí nebyly počeštěný, ale v původním znění té země? Některý sídla totiž českej ekvivalent mají, jiný ne, a je to jakýsi nekonzistentní a nelíbí se mi to. Díky.
    BRENMCGUIRE
    BRENMCGUIRE --- ---
    MVEK: Tak jsem asi nikdy tak rychle nedával změny pro vyhledávání nějaké věci co jsem se pokoušel pomocí google najít. Ale klasika překvapilo mě to.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Na toto fórum jsem zapomněl, tak kdo nechodíte do Perliček z překladů, Google Translate funguje zajímavě, pokud obdrží text, KDE JSOU VŠECHNA PÍSMENA VELKÁ, samozřejmě nejvíc zlobí čeština (jako zdroj) a další málo používané jazyky.
    Úplně nejlepšé je Gloglo rozhodit kontext a vypsat třeba jen řadu pojmů, jako: TALÍŘE, HRNKY, VIDLIČKY, NOŽE, LŽÍCE, UBROUSKY

    Vznikne: DISHES, HANDLES, SHOES, KNIVES, LUGGAGE, GRAVES
    MVEK
    MVEK --- ---
    BRENMCGUIRE: Už asi před 5 lety, ale tak z domova snad jednou v životě, jinak se to spíš stávalo na firemní síti, kde asi většina uživatelů jela pod několika IP.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    BRENMCGUIRE: Jo Google to má poladěný
    BRENMCGUIRE
    BRENMCGUIRE --- ---
    Už se vám někdy stalo že při vyhledávání na vás vyskočilo blokovací okno které žádalo potvrzení že nejste robot?
    Mě se to dnes povedlo poprvé.
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    Zdravim.
    Mam dotaz.
    Kdyz v Google Tabulkach udelam sesit, ve kterym udelam graf, at uz na listu s datama, nebo na extra listu, tak po ulozeni, jak do XLSX, tak do ODS, tam ten graf neni.
    Jen kdyz to ulozim do PDF.
    Nekde jsem neco prehlidnul, nebo je to takhle "v poradku"?
    Diky.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    LYDI: aha... tak s API řešením bohužel nepomůžu.
    LYDI
    LYDI --- ---
    SIRIEN: neni tam moznost zobrazit detaily. prej se to da menit nejak v api (?) kodama , developers console ci co. jako ty klasicke nastaveni, to taky davam ... ale s tim api a console jsem nikdy nic nedelala, je to pracovni 'ucet', tak jsem tez opatrna. zatim sem to vyresila tim, ze jsem udelala soukromi kalendar, kde detaily jsou videt. ale pokud budu vedet, kde a jak to menit, budu rada

    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    LYDI: (novej layout) - calendar options, setting and sharing, make available to public / see all event details

    dál Ti to udělá co? Resp. udělej tohle a zkus pastnout link ať se můžeme podívat co vidíme vs. co nám řekneš že vidět máme...
    LYDI
    LYDI --- ---
    umi mi tu nekdo poradit s nastavenim google kalendare? chci ho zverjenit i s detaily a zahadnym zpusobem nemuzu zverejnit detaily.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Prosím o pomoc s odhalením chyby (na mé straně?) s vyhledáváním přes Google.

    Zadám přímo na google.com vyhledávací řetězec:
    site:fnhk.cz Chovanec

    A najde mi to x výsledků, většina je ok, až na první, který vede na vedení pracoviště Radiologické kliniky. Ani na cachované verzi stránky, a to ani ve zdrojovém kódu, nenajdu "chovanec", ale ani třeba jen "chovan".
    Není to první podobný případ, ale tady jsem si dal tu práci se tím chvíli zabývat, protože kuriózní je to, že ten doktor Chovanec pod tuhle kliniku opravdu asi patří. Ale jak to ví Gloglo, přece si to nedomyslel na základě ostatních výsledků, s jakými jmény se tento doktor vyskytuje:-)?
    TADEK
    TADEK --- ---
    SIRIEN: presne tak! a idealne aby kazdy ten formular byl reprezentovany jako jeden radek v tom spreadheetu a mel jedinecny URL. jde to? umi to nekdo?
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    TADEK: jakože chceš mít spradsheet s datama který se načtou do formuláře a po vyplnění a odeslání formuláře se přepíšou finálníma datama z toho spreadsheetu?

    JANOS: myslim že u těch "novejch" formulářů to neni automatický a musíš si export do spreadsheetu odkliknout (ale možná to zas změnili zpátky, nějakou dobu sem teď žádnej form nedělal a Google má tendenci věci měnit docela random...)
    JANOS
    JANOS --- ---
    Form uklada do Spreadsheetu automaticky, s tim problem neni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam