• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANOSGoogle a Google+
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Pls jak vygooglím slovo "or" ?
    Konkrétně chci vygooglit string "use or", ale google mi na to nevrací žádný relevantní výsledky. Zřejmě proto, že OR je operátor, ale když ho dám do uvozovek, myslel jsem že ho vezme jako string. Zřejmě ne(?)
    MUXX
    MUXX --- ---
    The Google Cemetery
    https://gcemetery.co/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Taky mate problemy s google kalednarem?

    prestaly se updatovat ical kalendare (nyx events, facebook events)

    kdyz kalendar smazu, a znovu ho pridam do google kalendare kalendar (add calendar from URL), NEZASKRTNU ze ma bejt verejne viditelnej, tak stejne verejne viditelnej je. a stejne se neupdatuje.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    Google zatvorí svoju sociálnu sieť. Zatajil chybu, ktorá ohrozovala používateľov
    https://style.hnonline.sk/...zatvori-svoju-socialnu-siet-zatajil-chybu-ktora-ohrozovala-pouzivatelov
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KAJJAK: dík, dávám si to do backupu, ale s Vivaldi sem teď extrémně spokojenej a tu absenci plnohodnotnejch Tab Groups sem už nějak překous, ty ostatní věci mi to víc jak vynahrazujou :)


    MVEK: jo, Vivaldi je chromium. Z kraje sem k tomu byl dost skeptickej, ale nakonec naprosto pohoda.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tak je mi líto, zkusil jsem FireFox a další dva účty. Kliknu na zakroužkovanou e-mailovou adresu účtu a dostanu adresu https://www.google.co.uk/settings/personalinfo a error 404.

    Nevím tedy čím to je, že jeden z těch účtů to má o jeden klik kratší, nemá tam volbu Přepnout účet, ale rovnou tento rámeček s údaji o účtu.


    MVEK
    MVEK --- ---
    SIRIEN: Jo už vím, to bylo ve FireFox pilotu, také tam byla lišta tabů na straně, to taky zařízli. Ano, pár změn u FF mě dovedlo k tomu, že jsem přešel na Operu i v práci.
    Nicméně zrovna tyhle Groups se dají dost snadno nahradit Speed Dialem a uložením aktivního okna do speed dialu a pak jeho otevření v novém okně (Opera). Ale jasně, je to už pár kliků navíc.

    Chrome my do ruky už nesmí, několikrát mě zklamal, třeba už jen tím, že jsem ho vůbec nepoužíval, jen updatoval, pak jsem ho zkusil používat na Google Mapy a zrovna v něm zlobily nejvíc, až jsem ztrácel data (zakreslování tras). Jasně, asi nabořená instalace, ale já to nepoužíval! O vlezlém google update ani nemluvím. A v práci u nás stejně byl kvůli tomu jednu dobu zakázán. Chromium samo o sobě dobré (ostatně nevím, jestli na něm neběží i Vivaldi).
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    jestli to ale umi tech vice pracovnich ploch to nevim, nepouzival sem
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    SIRIEN:

    pokud te vytocil novy firefox, tak tady celkem schopna nahrada na ktere stare pluginy a addony porad jedou
    A better, faster, private browser for today | Waterfox
    https://www.waterfoxproject.org/en-US/waterfox/
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    MVEK: bavíme se o jinejch funkcích. Tab stacking (vezmu taby a pospojuju je na sebe abych je měl na liště zobrazené společně jako jeden tab) ve Vivaldi samozřejmě je a funguje plus mínus jako ve starý Opeře, to je ok.

    Tab Groups (/Panorama) byl mega useful extension Firefoxu kterej umožňoval tvořit celé oddělené pracovní plochy - doslova jako ve windows kde můžeš mít několik desktopů ve kterých máš otevřené různé věci. Tj. mohl sem mít jednu pracovní plochu pro práci, další pro nějaké projekty, další pro normální surfování a každá tahle plocha měla otevřené úplně jiné taby (což zůstávalo zachované bez ohledu na vypnutí / zapnutí prohlížeče a věci taby zůstávaly načtené bez ohledu na přepínání ploch).

    To bohužel přestalo ve Firefoxu fungovat a žádnej prohlížeč žádnou obdobu tohodle už nemá. Pro chrome a chromia (vč. Vivaldi) existuje extension Tab Groups, ale... je to hodně slabej odvar, protože zaprvé nemá tak krásně hladké UI, zadruhé nedokáže při přepnutí ploch udežet věci načtené jak byly a vždycky je nově refreshne, takže to sice dobře slouží pro +- uložení rozdělané práce na jindy, ale už to nefunguje jako dynamické měnění pracovních ploch za běhu, což byl u FF Tab Groups naprosto základní benefit
    MVEK
    MVEK --- ---
    SIRIEN: Tak třeba až doroste, konečně ho zkusím, v podstatě ho takto stále odkládám. Protože ano, dneska už se mi líbí i dostupnost záložek nebo dokonce otevřených tabů (ale stačily by záložky/speed dial) mezi různými zařízeními včetně mobilu.
    A jinak zajímavé, zrovna tab groups jsem si myslel, že ve Vivaldi už byly, protože to byla featura už staré Opery 12.x, kvůli jejímuž zaříznutí a reorganizaci lidí Vivaldi vzniklo.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    MVEK: synchronizace (end-to-end encrypted) je ve Vivaldi momentálně dostupná v betě a je to first-major-feature-to-be-shipped (co do očekávání i příslibů). Samozřejmě voser je že ještě není ani beta mobile app verze, nicméně ta je potvrzeně ve vývoji a interně už jí vývojáři i používaj, takže se čeká v relativně dohledné době.

    Jinak já na Vivaldi přešel teď nedávno když mě totálně nasral Firefox s tim jak vyjebali s addonama a efektivně mi tka rozbořili celý moje pracovní prostředí bez jakékoliv trochu adekvátní náhrady a musim říct že sem víc než spokojenej - jediný co mi trochu chybí sou tab groups (/panorama), ten chrome plugin je bohužel i ve své git-hub patched podobě nahrazuje jen částečně, ale to je jedinej problém a všechno ostatní funguje ještě líp než sem doufal.
    MVEK
    MVEK --- ---
    SIRIEN: Čekal jsem, až bude vypadat pořádně k světu, a pak Opera dostala synchronizaci všeho možného (hesla mě nezajímají, ostatní jo) bez doplňků třetí strany, kterým nechci věřit. A teď už jsem asi na Opeře dost závislý, ačkoliv jsem dlouho nadával a Vivaldi jako následovník Opery 12.x byl lákavý. A taky jsem mezitím znovu začal používat RSS, i když v Opeře je až moc zjednodušené.

    Jistě, vše by se asi dalo nějak řešit, ale asi jsem na to už líný, už mi není 20 :-).
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    MVEK: tak se vybodni na Operu a přejdi na Vivaldi.
    MVEK
    MVEK --- ---
    SIRIEN: Zajímavé, mně to dělají dva účty, na které se dostanu na dvou počítačích. Pravda, vždy v Opeře, ale snad URL, na kterou ten odkaz vede, není vadná podle browseru. Každopádně Feedback jsem u nich už našel a zkusil nahlásit, i když to asi zahodí.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    MVEK: nope, funguje normálně...
    MVEK
    MVEK --- ---
    A máte navíc tu samou chybu na Youtube?

    1) Přihlášený užiatel
    2) Klik na hlavní stránce vpravo nahoře na ikonu uživatel
    3) Klik na Přepnout účet
    4) tam sice nemám jiný, ale klikl jsem si na e-mail toho svého jediného účtu, nikoliv na nick nebo ikonku

    Error 404 na URL: google.cz/settings/personalinfo

    Zajímavé:-)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Využívá někdo dlouhodobě Google Alerts? Znovuobjevil jsem tuto funkcionalitu a nejsem spokojen. Jednak i po přihlášení a rozkliknutí alertů přímo na Google webu nevidím občas nějakou stránku/článek, který se objevil (zdroj tvrdí, že není nic nového měsíce), jednak někdy to navíc vypadá, že nefunguje správně vytvořený RSS kanál, že některé mám furt prázdné, a přitom v rozhraní na webu mi to něco zobrazí (třeba jeden výsledek, jde o specifický dotaz).

    Takže jako chrlí nějaká data, ale když jde o něco moc specifického, tak se ukazuje, že to není 100%. Ale vůbec netuším, kde pro něco takového může mít Google bug reporting.
    MVEK
    MVEK --- ---
    MADCAT: Přidat do URL v browseru jedno z toho, ale tedy místo ampersandu bych tam dal otazník, např.:
    https://www.google.com/...1s0x470b939c0970798b:0x400af0f66164090!8m2!3d50.0755381!4d14.4378005?hl=sk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam