• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREATDRAKEŠkolné na VŠ - diskuze o existenci a dopadech možných i historických u nás a ve světě
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    MEFISTOFELES: CYBER_GEORGE: Osobně jsem měl možnost si platit rok docela vysoké školné sám (17000,-za půlrok z důvodu prodloužení doby studia - přerušil jsem). Po této zkušenosti jsem pro placení školného všemi deseti - lepší motivaci pro studium jsem nezažil... Alepoň bude hned před vstupem na vejšku filtrován odpad a zkvalitní se výuka.

BTW: studuju strojárnu a odpadu tady je cca. 75%.
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    Ja jsem rozhodne proti skolnemu. Doposud jsem v jinych diskusich na toto tema ale udelal zkusenost, ze zavedeni skolneho nejvic podporuji jedinci kterych se to vlastne vubec netyka. Coz se dobre projevuje napr. na casto opakovanem nazoru, totiz ze studium na VS je ted vlastne zadarmo. Dokonce jsem byl uz byl dotazovan... ja to radeji rovnou ocituji:

"Ale studoval jsi zadarmo, tak proc si ted chces, za nabyte znalost, nechat platit? Proc to nepredavas dal, zadarmo, jako tva skola? Nechapu... trosku komunismus ne? ;)"

Coz mi napsal dospely clovek, ktery pry ma na VS dceru. Myslim, ze za takovych okolnosti se argumentuje pomerne slozite. Jinym argumentem je, ze zavedeni skolneho zvysi na VS uroven/kvalitu, ovsem ani to si nemyslim.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    MEFISTOFELES: pročti prosím odkaz v záhlaví a popiš, co by mělo být detailněji projednáno.
    MEFISTOFELES
    MEFISTOFELES --- ---
    Já jsem celkem pro školné, ale podmínky by se měli detailněji projednat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam