• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAWERICKHonor Harrington, Honorverse a vse okolo
    rozbalit záhlaví
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Krom toho, To End In Fire je možná poslední knihou Torch odbočky, protože její spoluautor Eric Flint zemřel loni v červenci.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    TYRAEL: Jo, četla. Stát za to stojí, i když mi to přišlo zdlouhavé. Má to otevřený konec, protože
    spoiler: ( #konec tEiF# )
    Manticora a spojenci (vyšetřovatelé ze solárního svazu) sice zničí jeden systém ovládaný MA, ale Dárius zkáze unikne a většina Mantichorské strany si myslí, že od MA už mají nadrobro klid.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    TYRAEL: hele ja to cetl a uzil si to, ale proste je to takovej nostalgickej feeling tech knizek a toho vesmiru, nic zasadniho se nemeni ten styl psani je taky stejnej takze asi neni vlastne zasadni duvod se k tomu vracet pokud mas co cist lepsiho
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    MAWERICK: Jo, s tím jsem počítal a Uncompromising Honor je víceméně poslední kniha, kde HH hraje hlavní roli, ale podle toho co čtu na Amazonu - To End in Fire je taková "coda" kde se dozvíme co se stalo poté, co HH odešla do penze, co je s Mesou, jak se vyvíjí Solární Svaz atd...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    TYRAEL: ja zatim skoncil u rising thunder

    a osobne si myslim ze se DW vepsal do slepe ulicky... resp gordickeho uzlu tak sloziteho ze se z nej jen tak nevymota... A myslim ze i on sam se nechal nekde slyset ze to tak je a ze HH moc dal neplanuje
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Čistě ze zvědavosti - četl někdo "To End in Fire" ? Jak jsem psal pár let zpátky - Uncompromising Honor mi dost stačila a neplánuju s Weberem pokračovat, vzhledem k tomu jak často a rád plýtvá mým časem 10-stránkovými popisy, ale jsem trochu zvědavej, jestli ten příběh po Uncompromising Honor stojí za to...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ROBIN_SNNS: tak drzime alce brzkemu uzdfraveni.

    Ale treba ti povede k dalsi Honor :)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Weber měl o vánocích covida, včera/dneska ho pouští ze špitálů domů.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    TYRAEL: Ja si myslim ze te serce ublizilo ze se nedrzel puvodniho zameru a honor prezila at all cost
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    ROBIN_SNNS: Dík za info, fakt si vážím, že si dáváš tu práci nám o tom říct. Za mě jsem ale po Uncompromising Honor s Weberem hotov. Nebudu spoilovat, pro případ, že to ještě někdo nečetl, ale za mě ten poslední díl byl trochu moc Hra o Trůny a vyvražďovačka postav. Souhlasím s Weberem, že ve válce lidi umírají a tudíž musí umírat i naše oblíbené postavy, ale ve výsledku to pak působilo dojmem, že každá pojmenovaná postava MUSÍ umřít, pokud se nejmenuje Honor Harringtonová.
    Nemluvě o tom, že jak lze přečíst z mých příspěvků za ta léta - postupně mi Weberovy Homérovské tendence odskakovat od příběhu a vyprávět ten samý příběh 7krát pokaždý z úhlu pohledu jiné postavy začaly lézt na nervy a radši si ušetřím budoucí trápení z toho, že bych se zamiloval do nějaké jeho další série a užil si celý to emocionální rodeo znovu.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Na nové Honorverse a Safehold knížky si ještě počkáme, autor rozvíjí nové vesmíry...
    Re: Update on next Safehold book
    Post by Alistair » Tue Nov 17, 2020 4:58 pm

    Alistair
    Rear Admiral

    Posts: 1280
    Joined: Wed Dec 30, 2009 4:48 am

    Here is the latest update:

    Okay. Since people have been asking, here's what's going on production wise.
    (1) INTO THE LIGHT (with Chris Kennedy) — the sequel to OUT OF THE DARK — is coming out in January 2021.

    (2) GOVERNOR (with Richard Fox) — the first in a prequel series set in the FURY universe, but three or four centuries earlier. It will follow the creation of the Terran Empire and the creation of the Cadre. It is scheduled for June of 2021.

    (3) STILL UNTITLED (with Eric Flint) — we have a working title, but neither of us thrilled with it. The next in the Victor and Anton thread (with Damien Harahap now added to the mix) in the Honorverse — is currently scheduled for October 2021, I believe.

    (4) FOOLS IN PERIL (with Jane Lindskold) — the next Stephanie Harrington novel. The title is still flexible. I am finishing up my edit on the manuscript this weekend (hopefully), but it's not scheduled yet.

    (5) A CALL TO INSURRECTION (with Tim Zahn and Tom Pope) — Tom and I have delayed Tim quite a lot on this one, with health problems and some other issues. The manuscript is now back in Tim's hands; it's about 40% complete, and that's about all I can tell you about that one right this minute. Except to reiterate that the delay is not Tim's fault in any way.
    (
    6) The sequel to THE VALKYRIE PROTOCOL (with Jacob Holo) — Jacob has completed his first draft, and that's part of the deck clearing I need to get to Sometime Real Soon Now™.

    (7) HONOR HARRINGTON ANTHOLOGY — this one has been hanging fire for YEARS, and I intend to get my story for it written and then get it into the pipeline ASAP.

    (8) planning sessions: I need to get with Chris to plan the sequel to INTO THE LIGHT, with Richard to plan the sequel to GOVERNOR, with Jane to plan the next Stephanie novel, and with Joelle Presby to plan the sequel to THE ROAD TO HELL.

    *********************************

    (9) NEXT SAFEHOLD BOOK — this is my next solo writing project, which I will begin the instant I have enough breathing space on the collaborations.

    ***********************

    (10) NEXT NORFRESSA BOOK — the sequel to THE SWORD OF THE SOUTH, which will be the solo project following immediately after Safehold.

    There! At least you can tell I really have been doing stuff during the flupocalypse!
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Příští by mělo být pokračování spin-off série Wages of Sin - Tangle of Tales. Pak ještě jedna nebo dvě kolaborace a další Safehold kniha

    viz.:
    Update on next Safehold book
    Post by dobriennm » Sat Apr 11, 2020 4:16 pm

    Sad News!

    David Weber was on Zoom meeting today (Essence of Wonder).

    Said he hasn't started next Safehold book. He's working on collaborative projects now.

    So this is probably the Manticore Ascendant series, the Star Kingdom series, and sequel to Crown of Slave series ["which will be set immediately after Uncompromising Honor and follow Victor and Anton (and new recruits Damien and Indiana) as they go hunting for the core of the Alignment onion"]. And maybe a sequel to The Apocalypse Troll [collaborative project info from David Weber's Oct 19, 2019 posting]
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    Uncompromising Honor dočteno, bude další? :)
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    Tak už čtu eArc Uncompromising Honor a zatím jsem na 20%, moc se toho nestalo, ale aspoň se děj věnuje Mantikořanům a Honor. Celkově zase děsně popisný jak to Weber umí, ale děj se hýbe kupředu bez jakýchkoliv flashbacků znovu-popisující to co se stalo v jiných knihách. Tak jen doufám, že to vydrží, ale zatím jsem opatrně optimistický.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    DALL: Dala jsem to sem pod spoiler tag (pokud to někdo mezitím nesmazal): http://honorverse.wikia.com/wiki/Uncompromising_Honor
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    DALL: pokud ot nekdo budete shrnovat tak prosim se spoiler tagem :)
    DALL
    DALL --- ---
    Můžete prosím někdo pár slovy shrnout co se událo doteď po tom co Solariáni začali kout pikle ? . Já ztratil sílu se tím prokousávat.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    No poslední kniha Honorverse to určitě není.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    ROBIN_SNNS: no ja si pockam na finalni papir :) doufam ze mezitim autor rekne jestli ej to fakt posledni knzika nebo ne
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    SIRIUS: Dočteno, děj posunut do ledna 1923 PD, kniha skutečně dokončila linku konfliktu se solárním svazem, autor podnikl postavokalypsu a Honor si bere dovolenou. Kniha popisuje podrobněji 4 střetnutí, 2 na začátku, 2 na konci. Nejnudnější nakonec byly pasáže s analytiky/policajty ze solárního svazu, kteří než se rozkývali k akci byl konec knihy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam