RIP: Máš pravdu. Když se zjara začalo mluvit o trzích na Kulaťáku a už to nabíralo na obrátkách, ptala jsem se na stránkách sedmičky, jestli se nechtějí inspirovat. Mj. jsem argumentovala tím, že tržnice je pro to ideální místo, že by stačilo opravdu málo. Odpověděli mi, že tržnici má v pronájmu firma Užnevímjaká a že to je na dlouhý lokte a složitý a že MČ v tom zas tak moc udělat nemůže. A vida - trhy se od tý doby rozjely ve velkém a radniční plátek ve svém zářijovém čísle hlásá, že farmářské trhy jsou nejen každou sobotu, ale dokonce denně. Abych pravdu řekla, jakkoli to tam mám k českým výpěstkům nejblíž, chodím tam nejmíň ráda. Protože kdykoli jsem tam zavítala, našla jsem sice klasický zahrádkáře a sedláky, ale zrovna tak vykuky v teplákovkách, co skoupili od Vietnamců nahnilý papriky a pomela a prodávali je hrdě v hale č. 22. V zájmu objektivity musím říct, že někdy od dubna/května jsem tam nebyla, takže je možný, že vykukové mezitím vysmahli, ale to, co jsem tam na jaře potkala, bych rozhodně nenazvala farmářským trhem, jak je to chápáno...