• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COPPYFarmářské trhy
    Chystáte se? Byli jste? Doporučite? Co si o nich myslíte? Cokoliv pro příznivce (možná i odpůrce?) farmářských trhů!





    FARMÁŘSKÉ TRHY NA WEBU

    Nakoupené zboží na FT nejraději ukládám do:

    191 hlasy od 161 respondentů

      rozbalit záhlaví
      LINOLEUMKA
      LINOLEUMKA --- ---
      CMLKA: to byly asi KOKINO brnacky, cetla jsem o nich u cuketky a ted vysel i clanek v apetitu.. v sobotu by tam mely byt zas ,)

      CMLKA
      CMLKA --- ---
      btw na jiraku dnes byly nejaky dve holky s dezertama a quichema a mely muffiny, cupcakes - moc hezky, treba i s marcipanem, brownies a takovy docela zajimavy veci, chviklu jsem tam vahala, ale snazim se ted to sladke moc nejist, ale asi jsem mela neco zkusit :)
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      CULI: ja si taky prinesla bio hovezi, mimochodem meli bio hovezi kvetovou spicku, o ktery je prvni dil serialu o mase v Apetitu :), vajicka, kurata, ryby rozhodne koupim, mluvila jsem vylozene o vecech jako spekacky, klobasy, tlacenka, atd.


      KAREN: neni, ale budme radi, aspon vime, ze to nepreprodavaj buhvi odkud, proste zatim nic neni no, krome ukladnenych zasob z lonska...
      KAREN
      KAREN --- ---
      CULI: jo tak tady meli cesnek 10 deka kolem 30 kc (ted nevim, jestli 27 nebo pres 30)! jablka za 17,- a 23,- - ale oz tam je fakt malo;/
      CULI
      CULI --- ---
      DSCF7356.JPG (1204167 B)
      CULI
      CULI --- ---
      CMLKA: taky toho moc nepojim, ale muži jsem koupila klobasky a treba kurata si myslim, ze stoji za to je tam koupit!!
      KAREN: maslo jsem si taky koupila 28,- 200g a prijde mi hodne smetanove az nasladle, ale pozitivne mysleno!
      cesnek jsem kupovala taky- jeden stanek 1kg za 240,- a vedle hned 200,- kg, jablicka nekolik druhu tak kolem 20-24,-
      Podle srovnani ta naplavka je docela draha !
      KAREN
      KAREN --- ---
      CMLKA: jj, ja se tesim na svy jarni a letni vypravy do holes. trznice - jednou tydne nakej vseni den obri taska ovoce+zeleniny za rozumnou cenu, pohoda))

      CMLKA: hmm tak to mozna kousicek zkusim. ja to moc nepouzivam, tak akorat pod hrasek nebo spenat nebo jiny vareni, pripadne jednou za cas nakej dobrej chleba a maslo na to jako drobny hrich;)) kdyby byli ochotny odriznout i neco mensiho nez ctvrtkilovou kostku, tak do toho jdu)
      BARA_ONLY_ONE
      BARA_ONLY_ONE --- ---
      KAREN: Je super a cenově srovnatelné jako to ze supermarketu, možná levnější.
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      KAREN: ja si kupuju na trhach nebo od slovaku v Edenu a jako trvanlivost je asi jen 14 dni, ale mam ho v lednici normalne dokud ho nesnim a jediny je, ze proste trochu zlukne no - jako teda pro me spis vizualne, ja to na chuti nijak nepocituju, ale maslo je vec, kterou jsem snad v zivote nevyhodila
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      dobry, je ale vazne videt, ze cesi ji naprosto priserne, vsichni jdete po tech uzeninach, ja si treba parek dam tak dvakrat za rok, a to plati i o zbytku uzenin....kdyz neco, tak spis takovy ty spanelsky salamky a prsut.....uz aby se zacalo sklizet a trhy byly plny ovoce a zeleniny
      KAREN
      KAREN --- ---
      jo to jsem se chtela zeptat - jaky je to domaci maslo? jak dlouho to treba vydrzi v lednici? ceny jsem si tam v tom davu nevsimla...
      BARA_ONLY_ONE
      BARA_ONLY_ONE --- ---

      Dnešní nákup na Kubáni.
      Zleva: Zleva: domácí párečky, špekáčky, tlačenka, domácí máslo, čalamáda, cibule, český česnek, mega škvarky, držkovský chléb, dalamánek, koláčky, kravský sýr, kozí sýr, houstičky, uzené maso, vařečky, proutěný košík na příští nákup, jitrničky, klobásy, domácí jogurty, ořechový rohlíček, krémový sýr s tvarůžky
      Původně jsme pak chtěli jet na nákup do supermarketu, ale usoudili jsme, že tohle nám snad bude na pár dní stačit :-)
      KAREN
      KAREN --- ---
      ja se na tu naplavku taky musim podivat...

      dneska jsem byla v sousedstvi na kulataku, nutno dodat, ze mezi 11 a 12, pocet lidi se dal, ale oproti lonsku mi prijde, ze tam pribylo vsemozny cesky pecivo + je tam spousta uzenin (tj. nic, co bych jedla), touhle dobou malo kozich syru, o+z slaby (ocenila jsem jablka za 17 kc za kilo a cesnek palicak, na kterej se stala fronta u ciste cesnekovyho stanku).

      krute tam postradam ryby - maj stale jen ty jihocesky uzeny. jo, jeste jsem vzala 5litrovku jablecnyho mostu, nakonec jsem se ustrnula a vzala krabici za 160, nicmene vetsinou mosty o dost drazsi, nez je bezny - napr. Rubin maj v litrovce v nedalekejch zdravejch vyzivach 10 15 korun levnejsi atp.
      celkove pro me vopruz, ze maj zbytecne vysoky ceny... jo a libilo se mi tam vsemozny dreveny nacini do kuchyne, ceny vcelku rozumny, priste tam mozna koupim prkynko;)
      CULI
      CULI --- ---
      Pravě jsem došla z náplavky a jsem spokojena a nadšená :) Malo penez a hodne nadšení a chutí! Odolala jsem rakytníkovému džemu a sirupu take syrum,susenym rajcatum atd.
      Co mě trochu překvapilo, že tam češi prodavaji španělský oliv. olej, chutově vyborný. Po vysvětlení- dcera vyvdala plantaže! :)
      Bylinky mi přišly drahé , nevím :(
      MARTA_KLOFACOVA
      MARTA_KLOFACOVA --- ---
      CMLKA: nerikam ani popel, ale i kdyz jdu delat nekam na brigosku tak si neco zjistim o zbozi, ktery prodavam... ona nebyla ani schopna mi rict jak je ktera ta klobasa ochucena... to mi proste vadi ... i na tom trhu si ty stanky vybiram ...
      COPPY
      COPPY --- ---
      co jsem si všimla od loňska, tak na trzích opravdu prodávalo hodně "teenagerů". třeba na náplavce mi mlaďoch nabízel ty samé sýry, co jsem viděla to samé dopoledne na jířáku, ale mělo to opravdu velmi amatérský nádech a šla jsem raději pryč. těžko říct jestli je to v rámci rozšíření prodejních stánků dobře.

      nebo naopak u jednoho stánku prodával asi otec se synem a zřejmě ho zaškoloval. přišlo mi to celkem vtipný. taky mi ho bylo líto, protože komu by se v 16ti chtělo v sobotu vstávat:)
      KUBAN88
      KUBAN88 --- ---
      ono spise me zarazilo, ze nekdy ty udajne vysoke naroky na sestavu farmarskych trhu , jsou spis smesne... kdyz pominu ze na Kubani prodavaji cedecka... tak jak tady pisete, spoustu 3.stran apod... jen se jednou bojim, ze nekdo bude kupovat maso v tescu, povidat o tom velky pribeh prodavat s 300% marzi a jeste se smat jak ty "bio manicky" nachytal...

      chtelo by proste znat a regulovat, kontrolovat ty vstupni podminky... apod...
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      MARTA_KLOFACOVA: tak to mi teda nevadi, treba ty susenky prodavaji evidentne mlady holky, ktery asi s pecenim moc spolecneho nemaji, taky se neni co divit, kdyz stanek je na nekolika trhach soucasne, vzdyt jinak by to ani nebylo mozny....takze ze to farmarum nekdo prodava, mi opravdu nevadi, ze to preprodavaj, to uz je ale docela jina pisnicka...
      MARTA_KLOFACOVA
      MARTA_KLOFACOVA --- ---
      CHICA: presne, stalo se mi jednou na kubáni, že slečna prodavacka neumela ani zapnout vahu, prislo ji to v pohode a omlouvala se tim, ze vubec nevi... takze at ty vyrobky co tam prodavala mela odkudkoliv, tak to nebyla schopna rict ... vedle typek s dancimi vyrobky co evidentne travi s danky cely den, popsal mi vyrobu jak pastiky tak klobas .... hadej kde sem nakonec nakoupila ;)
      CHICA
      CHICA --- ---
      COPPY: v dejvicich je to jeden z nejpodivnejsich trhu vubec ... spise se mi zda, ze je to pouze politicka propaganda tamni modre ods nadvlady...divne to bylo předevsim tim, ze tam bylo hodne "prekupnickych" stanku a ne lidi, kteri se o ty vyrobky staraji od sklizne po prodej, coz je pro me docela srdcova zalezitost, kdyz vim, kdo se o to rajce staral a mohu se toho clovekla na cokoliv zeptat. (tedy byla jsem tam naposledy vloni na jare, tak se treba polepsili).
      COPPY
      COPPY --- ---
      CULI: podle mojí zkušenosti, je to asi jedno. všude je ta skladba stejná (zeleninu, mléčné výrobky, uzeniny/maso (včetně ryb) najdeš všude). nikdy jsem vyloženě nešla po nějaký specialitě, kterou jsou našla u toho jedno konkrétního prodejce. spíš ty trhy střídám ..
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam