• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COPPYFarmářské trhy
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    CHICA: presne, stalo se mi jednou na kubáni, že slečna prodavacka neumela ani zapnout vahu, prislo ji to v pohode a omlouvala se tim, ze vubec nevi... takze at ty vyrobky co tam prodavala mela odkudkoliv, tak to nebyla schopna rict ... vedle typek s dancimi vyrobky co evidentne travi s danky cely den, popsal mi vyrobu jak pastiky tak klobas .... hadej kde sem nakonec nakoupila ;)
    CHICA
    CHICA --- ---
    COPPY: v dejvicich je to jeden z nejpodivnejsich trhu vubec ... spise se mi zda, ze je to pouze politicka propaganda tamni modre ods nadvlady...divne to bylo předevsim tim, ze tam bylo hodne "prekupnickych" stanku a ne lidi, kteri se o ty vyrobky staraji od sklizne po prodej, coz je pro me docela srdcova zalezitost, kdyz vim, kdo se o to rajce staral a mohu se toho clovekla na cokoliv zeptat. (tedy byla jsem tam naposledy vloni na jare, tak se treba polepsili).
    COPPY
    COPPY --- ---
    CULI: podle mojí zkušenosti, je to asi jedno. všude je ta skladba stejná (zeleninu, mléčné výrobky, uzeniny/maso (včetně ryb) najdeš všude). nikdy jsem vyloženě nešla po nějaký specialitě, kterou jsou našla u toho jedno konkrétního prodejce. spíš ty trhy střídám ..
    CULI
    CULI --- ---
    ahoj, chci se zeptat, zitra se chystam na trhy, ale opravdu nevim, ktere si mam vybrat, nemate nekdo zkusenost kde je to lespi, nejake oblibene ? Nebo ti prodejci koluji po vsech stanovistich a je to proste o stesti a o trpelivosti vystat si radu?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    tak jsem prave zpucovala ovesnou susenku, a to byla teda mnamka!
    COPPY
    COPPY --- ---
    Dneska jsem byla na Náplavce už někdy o půl 9 a první co mě překvapilo, že tam nebyli skoro žádný lidi. Vzala jsem na zkoušku držkovský chleba, gadzovské máslo od slovenského stánku (mimochodem je moc dobré) a karotkovo šťávu, která chutná opravdu jako mrkev (ne jak nějaký kubík).
    Potom jsem se přesunula na Jiřák, kde mělo pár prodejců z Náplavky znovu svoje stánky (takže trošku zklamání, že tam není nic novýho). Tam jsem koupila český parmazán, a jehněší klobásy.

Ještě jsem zvažovala kulaťák, ale když jsem včera viděla kolik staví stánků .. a pak mě ještě otrávily děvčata, co ve slamněných kloboucích a zástěrách rozdávali letáky. Ty mrtě lidí bych asi nezvládla:/
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    CMLKA: na Jiraku je taky? to bych mohl zkusit...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    jupii tak jirak jede a ja mam svuj milovany chleb! maj nove i psenicno zitnej a nejakej bilej toskanskej, jinak jsem poridila jablka a nejaky novy syry - prirodni s cesnekem, plus maslo, pak se mi zamlouvaly ty dortiky,co tam maj, ale zatim jsem nekoupila, taky pribyla nejaka nova pekarna, kde prodavaj i pastiky a marmelady, lidi tak akorat...
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    KUBAN88: díky za tip, naprostá spokojenost :)
    COPPY
    COPPY --- ---
    ANEZJE: no právěže v 10 už může být pozdě:) nejlepší je tam jít tak na 8
    ANEZJE
    ANEZJE --- ---
    COPPY: jako že lepší ráno nez v poledne..???asi jo co...)) Asi budu pít decentně a zítra hurá tam,.) tak na 10h..)))
    COPPY
    COPPY --- ---
    ANEZJE: no podle všeho by to tak mělo být
    ovšem jestli bude tak hnusně jako dneska, tak nevím nevím :(
    už bych se tam ráda dostala .. dneska jsem se zařekla, že nebud pít, abych v sobotu ráno vztala a ne jak minulý týden :/
    ANEZJE
    ANEZJE --- ---
    V sobotu na Náplavce??????
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    LEPEK: zkus tady:
    Sádky Lahovice :: celoroční prodej ryb :: FISH MARKET a.s.
    http://www.fishmarket.cz/sadky-lahovice.html
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    na kterem trhu v praze se da koupit cerstve zabitej kapr?
    nebo kde ho kupujete?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    CMLKA: fain, díky. příště půjdu po žlutých nápisech a cookies :))
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    QUAACA: predevsim se nijak nejmenuje a je hned na zacatku, maj takovy zluty popisky a hodne tech cookies
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    a ten chleba kupujete u kterého stánku? byly tam 3. jeden takovej velkej, co měl spoustu přepravek s pečivem za sebou, pak držkovská pekárna a pak jsem zahlídla ještě takový menší stánek.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    taky jsem byla, fakt si to na mateřský vychutnávám, že můžu takhle ve všední den přes den :)
    odnesla jsem si úžasné klobásky z dědovy udírny, 15 biovajec, sýry, sušená rajčata, hlívu ústřičnou na polívku, krůtí prsa z farmy, lahev mléka a 7 červených tulipánů.
    nádhera!
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    YFF: jo je fakt, ze se trochu drolil, me pripominal spis vanocku, nevim proc, dobrej byl otoustovanej namazanej maslickem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam