• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work

    Tvorba ID SUN VU KUNG. Digitální práce, kresby, malby, plastika...

    KNIHY (přehled nejdůležitějších knih z mé knihovny, kdyby někoho zajímaly jakékoliv informace ke konkrétní knize, stačí napsat)
    www.jdolezalek.com - portfolio
    rozbalit záhlaví
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    NAMORNICEK: :) kdepak, na české distributory jsem dávno rezignoval - kromě mainstreamového zboží nevozí nic, když už vozí, tak to zásadně nemají skladem a čeká se několik týdnů, a když už to náhodou mají nebo to přijde, tak je na tom neuvěřitelná marže :) Ještě že je internet.
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    SUN_VU_KUNG: myslel jsem, že jsi to koupil u nějakého českého distributora ... ale i tak děkuji
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    SUN_VU_KUNG: vypadá to pěkně .. ... kde a za kolik ?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak jsem si pořídil novou hračku - tedy - chtěl jsem si ji pořídit, ale byla mi darována k narozeninám :) Ještě jsem neměl moc času to podrobněji vyzkoušet, chce to cvik a trochu jiné plánování kresby, ale je to super :)


    První strašlivá skica (příště musím zvolit lepší papír, na tomhle to vůbec nebylo ono).


    Pokud to někoho zajímá více, tak jsem napsal stručnou recenzi, nebo představení, chcete-li :) http://www.darkart.cz/?p=736
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    ANTIHMOT: No tak pokud jen do ruky, tak je snad ještě OK.
    ANTIHMOT
    ANTIHMOT --- ---
    MAEDHROS: Jiní zas velké černé dildo.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    SUN_VU_KUNG: Líbí velmi - atmosféru to má parádní a (jak už psali jiní) - ty šutry, ty šutry! (Ale vrazila bych mnichovi do rukou modlitební korálky.)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    DRAGON: může být, bez reference se tak přesné detaily vymýšlejí těžko. Myslel jsem, že nefotorealističnost prostředí to dostatečně odlehčí.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ted sem na to koukal dyl a ten mnich tam sedne, ale vim co mi vadilo.. ta svetla linka na rukou, ale ty sutraky, ty sutraky, jak pise esperanza :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ESPERANZA: No, tak to děkuji za reakci, jsem rád, že tě to takhle zaujalo...
    ESPERANZA
    ESPERANZA --- ---
    SUN_VU_KUNG: Tohle je...naprosto totálně působivé. Chci tím říct, že dlouho už na mě nic tak nezapůsobilo, nevyvolalo ve mě takovou škálu pocitů, že se nemůžu rozhodnout, který převažuje... Neumím to posoudit z hlediska řemeslného ve smyslu výtvarného zpracování, jako laik soudím jen dle pocitů, které ve mě ilustrace vyvolá, ale tady tohle to je prostě pecka. Neuvěřitelně prostorové, melancholické, klidné, silné... Řekla bych, že to na mě působí tolik právě proto, že tak nějak se cítím - ztracena v prázdnu a mlze, hledající vnitřní rovnováhu. Trefil ses. Naprosto.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BIOH: No, já jsem z podstaty realista - i fantastické a nereálné věci, které maluji mají reálné základy. Tím chci říct, že třeba vypadají fantasticky, ale nepřináší žádné skutečně surrealistické prvky, které máš asi na mysli. Ani nějaké takové juxtapozice mezi sebou... asi nedokážu tímhle způsobem uvolnit myšlení, abych vedle sebe dokázal dát nějaké naprosto nesouvisející věci... na druhou stranu musím říct, že to může být docela zábavné, ale primárně mě to nenapadne. Tohle umí jiní ilustrátoři a tak se těším jejich prací, která v sobě takový vtip nebo surrealismus má.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JOSLIACKY: to už radši něco notebookovýho - tenhle sed celkem odpovídá sezení na zemi nad ntb otevřenym na cca 120° :)
    JOSLIACKY
    JOSLIACKY --- ---
    BIOH: ...ja by som predneho polozil ipad :-)
    BIOH
    BIOH --- ---
    SUN_VU_KUNG: neuvažuješ někdy o trochu surrealictické nadsázce, mnich tam zapadá ale něco, co by totálně rozbylo koncept (konvice na čaj, zapnutá lambička z nočního stolku, whatever...) tohle mne napadlo k tý melancholii podzimní mlhy :-))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    propracovanost sutru je skutecne obdivuhodna, ale ten mnich se tam opravdu nehodi... nejak z toho vylejza zrovna ne tim dobrym zpusobem, ale ty sutraky jsou teda cistej masakr :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PHOB: no...
    - barevnost - jak jsem psal, není to pokus o nic fotorealistického, naopak, o pouhý kompoziční kontrast dvou barev. Proto je to tak, jak to je - zjednodušené. Sedět to skutečně nemusí každému.
    - prázdný dojem je účel - je to skalní pustina, nemá tam být nic jiného, co by rušilo kompozici.
    - bezduché... no, myslím, že se objevuje daleko víc věcí, které lze označit jako bezduché a jsou podstatně propracovanější... stačí sledovat ten obor. Je to cvičení, ne snaha o cosi s hlubokomyslným posláním.
    - absence příběhu - budu se opakovat, ale cílem není sdělení příběhu, ale přenesení atmosféry a tvarové kompozice. Je to technická věc, ne příběhová. Samozřejmě, kdybych tam chtěl příběh, tak tam můžu přidat x prvků, ale cílem byl dojem pusté krajiny s kontrastujícím prvkem, který tam nezapadá, ale přitom je součástí kompozice.

    Nechci té práci přikládat nějakou extrémní váhu, jindy třeba zkusím něco s příběhem... Paralelně toho mám rozdělaného víc, ale do toho hromadu práce a tak se vyloupne něco jen někdy :)
    PHOB
    PHOB --- ---
    SUN_VU_KUNG: ja ti nevim, mam z toho smisene pocity... na jednu stranu mi barevnost nesedi, na druhou stranu propracovanost sutru je az obdivuhodna...
    ale celkove to na me pusobi i pres tyhle veci dost prazdnym dojmem, mozna to byl ucel...
    ale je to takove bezduche, pro me oko... chtelo by to necim ozivit, krom mnicha jeste necim... nevim, nejaky ornament, monument, proc medituje zrovna tam, dat tomu pribeh,... ale to jen muj pocit, mozna nespravny...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Dlouho rozhrabaná práce - někdy od listopadu tuším, ale nemohl jsem se dostat k dokončení, nemluvě o strašném váhání nad barevností, kdy každá další varianta vypadala lépe a působivěji... (obvyklé prokletí digitálních tehchnik, které nabízejí nekonečné možnosti...) Obrázek je poměrně věrným obrazem myšlenky, která mi proběhla hlavou, snad ve vaně nebo kde :D Vytvořeno vysloveně jako cvičení se zaměřením na tvarovou a barevnou kompozici. Není to ani pokus o mattepainting, ani fotomontáž.

    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    SUN_VU_KUNG: to je jasny, tak bych nechtel aby tohle mel nekdo druhy, kdybych si to delal na objednavku :) tak jeste jen aby jí to nezkurvil tatér :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam