• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BENKI: Oragnizátor nakonec na akci zajistil natáčení určitého dokumentárního videa z celé akce, které dělal Jakub Hussar a které by mělo být v nejbližších dnech k dispozici, takže něco jako trailer patrně bude v této formě :) Ale čistě záznamy přednášek asi nebudou, resp. to já nemůžu nijak ovlivnit, takže dotazy případně na pořadatele :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ZELGARIS: hodně příjemná byla i ta poslední přednáška o výrobě loutkového filmu, ale tu jsi už neviděl - úplně zase jiný pohled na tvorbu animace a bylo fajn sledovat, jak lidi ožili a jak je to zajímalo. Akorát je fakt šílený, jak tenhle odkaz Trnky, Zemana a dalších živoří, kolik peněz se dá na masovou "pseudokulturu" a kluci si na film pak musí půjčovat fototechniku od známých, nebo si bastlit vlastní stojany na světla. Ale o to mi to přišlo upřímější a jako tečka za celým Splashem to bylo ideální.
    BENKI
    BENKI --- ---
    achjo, achjo, jak to tak čtu, mrzí mně, že jsem nemohl dorazit ještě víc... Opičáku, nechtěli byste, pokud se nakonec natáčelo, dát na web ten záznam ke stažení třeba za nějaký rozumný poplatek? A trailer by třeba posloužil dobře i jako lákadlo na další akce... ... ... ne? O:-)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ZELGARIS: Ono by toho mohlo být víc, to samozřejmě, a do budoucna určitě bude - taky se nesmí zapomínat na workshopy, které tam také byly a v budoucnu by jich mělo být víc, je ale pak potřeba počítat s křížením, že zkrátka budou někde dvě zajímavé přednášky a člověk bude mít trochu problém. Počítá se i s lounge zone, kinem a spoustou dalších věcí. Témat je spousta, takže teoreticky se dá ten den nacpat odzhora až dolů, ale všechno postupně. Taky není snadné zajistit přednášející, kteří prostě pak ve finále nemusí mít vůbec čas. Zase se nebudu pouštět do nějakého detailního vysvětlování, neboť nejsem organizátor :) Je mi jasné, že pro lidi, kteří přijedou z větší dálky a třeba jsou pak ubytovaní na kolejích, tam vzniká ještě dost času k využití, protože do centra se asi nepoženou.

    Je tedy fakt, že příště musím nějak vyšetřit víc času, abychom si mohli zajít aspoň na pivo ;)
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    ZELGARIS: Tak mně to 17.00 přišlo úplně akorát. Dokázal jsem se na všechny přednášky soustředit, neměl jsem stres a honičku s rozmýšlením, na kterou větev programu půjdu, a domů jsem se v pohodě vrátil v rozumnou hodinu, abych ještě večer stihl nějaké drobnosti.
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Sobota z meho uhlu pohledu jako celek nic moc, ale riggovani v Total Recall bylo docela zajimave a proceduralni 3D od tech dvou slovaku i pobavilo.

    Nedele o poznani lepsi, ale to hlavne diky Hunterove prednasce - sice pro nas, co se v tom trosku orientujeme opakovani, ale i tak se naslo par novinek a hlavne pro zacatecniky to bylo pekne srozumitelne.

    Akorat teda program jen do 17:00 mi prijde proste malo - jsem asi moc zvykly na cony a akce, kde se funguje treba do deviti vecera nebo jede i pres noc.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    DAVVID: že jo, mě se taky Jakub Krompolc a to, co ukazoval na tom rigu pro Total Recall moc líbilo, fakt jsem nečekal, že to dokáže vysvětlit tak zajímavě - myslím tím, že jsem čekal nějaké šílení s 3D modelem, kterému nebudu rozumět a ono to bylo jinak. Hodně příjemná přednáška.

    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    CORNHOLIO: noo ale přednáška o barevných prostorech se praxe moc netýkala. bal spíš teoretickým úvodem do problematiky, člověk se na ní dozvěděl, jak se ty grafy vlastně dělají, co ty osy znamenají, jak se v nich vyznat - a když to pochopíš, začneš tušit, co máš kdy při nastavování barevných prostorů udělat, a proč je potřeba mít ty prostory nastavený správně... Praktická část tam byla také, ale týkala se opět především 3D. Ale tím nechci říct, že by byla špatná, naopak, konečně po ní chápu dost věcí a díky ní si dovedu odvodit, co a jak by se mělo nastavit a na co si dát pozor.

    (A taky v ní byli poníci!)
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    SUN_VU_KUNG: Me se to moc libilo, casu bylo malo, informaci dost, ale byl to skvelej prulet co dane tema priblizne obsahuje. Ac se kresleni zatim moc nevenuju, odnesl jsem dve A4 popsany dobrejma tipama. Snad je brzo vyzkousim.

    Jinak Splash celkove super, prednaska o praci na Total Recall byla taky uzasna. Malokdy ma clovek prilezitost videt primo zdrojovy soubory pouzity v takovych filmech.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ja to nakonec nedal, dost me to mrzi:/
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Větší sekci 2D bych uvítal taky, mrzí mě, že jsem se tam letos nedostal, tak snad příště. Je pravda, že z celého Splashe mě zajímala jenom SUNova přednáška, vyzkoušení Cintiqu, a pak přednáška o barevných prostorech - pokud to bylo to, co myslím, tak s nastavením barevných prostorů bojuju neustále...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    CHROM: díky :)
    CHROM
    CHROM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Chrom, neasi. Bylo to velmi fajne, tesim se, co z tebe vypadne priste.
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    SUN_VU_KUNG: jj, já vim, mám doma ten malej, tak jsem chtěl ten velký opravit.. ale nešlo to. :)

    Větší sekce bude skvělá - ten prostor na ČZU byl prima, bylo dobře vidět a hezky slyšet a protože bylo i hezké počasí, dalo se procházet venku. (V dešti to o přestávce asi nebude taková pohodička, ale aspoň se lidi nerozprchnou a třeba se lépe mezi sebou seznámí. :)) Prvním řečníkům sice nebylo pořádně rozumět, ale ostatní už byli úplně v pohodě. A klimatizace byla také akorát.

    Hmmm a víc si už nepamatuju :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    THE_BALROG: Tak je hlavní, že jste přišli a podpořili tu akci účastí, protože tak je hlavně o lidech.

    Na rozšíření 2D sekce chci zapracovat, tohle byl úplný začátek a zájem evidentně je. Do budoucna bych rád zajistil i návštěvu některých známých autorů ze zahraničí, takže by to mohlo nabýt dalšího rozměru. Taky v ČR a na Slovensku jsou autoři, kteří by mohli k tomu tématu hodně co říct, takže i s nimi se bude jednat.

    Ad ten Cintiq, tohle se bohužel nedalo přímo ohlídat, ale pro příště je to důležitá věc na opravu. Ona celkově ta kalibrace není nic zvláštního, v podstatě jen upravuje přesnost toho pole - objeví se 4 kříže v okrajích a na ně se perem ťukne a to je vše. Je dost možné, že ten driver spadnul, protože instalované tam byly. Neoworm psal právě na Hofy že ho to příliš nenadchlo, ale on ten Cintiq má ten lag prostě všude, je to charakter toho zařízení. Někdo si na to zvykne, někdo vůbec...
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Tak hodina je desně maličko na to, aby se do ní vecpalo větší množství informací. (Mluvím nyní o té druhé hodině, samozřejmě.) Ale i tak to byl hezký přehled toho, jak se dá k digitální malbě přistoupit a odnesl jsem si nápady, které si chci vyzkoušet a nad kterými si chci zapřemýšlet.

    Doufám, že se 2D sekce příště rozšíří, vždyť se tam kvůli tomu sjeli lidi z celé republiky! :)

    Velkej Cintiq byl fajn. Ani neměl moc velkou latenci, což bylo milý (ale nepoužíval jsem žádné bitmapové 1000px štětce. :) Jen když jsem si za něj sednul o poslední přestávce, byl celej rozkaliborvanej a když jsem mu chtěl spustit kalibraci, zahlásilo to chybu, že "driver není instalován". Tak příště by si měl nějaký technik průběžně hlídat stav těch zařízení. Přede mnou si ho zkoušeli Merklir a Neoworm a měli z toho takový smíšený pocity - myslím, že bylo hlavně kvůli tomu. (Ale přiznávám, že protože už bylo 16.30, tak jsem kvůli tomu pana v Showroomu neprudil. :))
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    FABE: Díky, to potěší. Snažil jsem se zpracovat co nejvíc informací, ale ono to ve výsledku nejde, protože něco jiného je jak to vidím já jako přednášející a něco jiného jako vy, co to posloucháte, pak vás to zahltí a ve výsledku si neodnesete nic moc a je to pak škoda. Takže jsem musel dost věcí proškrtat, a zkrátka to přislíbit do dalších přednášek, které mohou být už podstatně specializovanější. Připravoval jsem to poctivě skoro 14dní, takže jsem rád, že to mělo efekt.

    Tak doufám, že se sejdeme na dalších akcích, už tady s Rewegarem, sice notně unaveni, pečeme nějaké další věci, protože zájem o to 2Dčko nás opravdu potěšil a když je cítit podpora, tak pak se všechno dělá líp.
    FABE
    FABE --- ---
    ja tam byl .) a musim ti podekovat...sice me mrzi, ze jsem propasl zacatek druhe prednasky (kvuli pomale obsluze v nedaleke creperii), ale z toho, co jsem stihl bylo jasne, ze si pripravu nepodcenil, bylo to vyzivne a napr. ja osobne jsem si zapsal nekolik cennych rad a tipu, takze diky .)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    tak kdo nakonec dorazil? :) Merlkir, Zelgaris, Balrog? :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    CORNHOLIO: záznam bude, ale nejdřív tak za rok, už se to říkalo několikrát, lidi pak nechtějí přijet a čekají na záznamy, pak ta akce jako taková ztrácí smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam