• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANGEL333node.js - Evented I/O for V8 JavaScript
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    Děláte už někdo nějaké isomorphy?
    Máte nějaký devstack (Este.js se mi nelíbí), nevíte někdo o jobu, kde by se dalo něco přiučit o isomorphismu?

Díky
    REELOO
    REELOO --- ---
    Ahoj, používáte někdo Web Starter Kit od Google?

Výchozí `gulp styles` je neskutečně pomalý, u mně trvá 31 s. I kdyby to bylo 5 s, tak je to moc. Ok, pokud by se jednalo o součást buildu, ale includují to i do `gulp serve`, který je určený na vývoj. Uniká mi něco?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    WENCA:
    Dobrej napad, zkusim to.
    WENCA
    WENCA --- ---
    ROMANICAK: tak vytiskni ten tvuj inzerat, bez na cvut a tam to vylep nekam na nastenku
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Ahoj, stale hledam nekoho kdo mi pomuze. viz inzerat:
    [ OFFERING WORKNABÍZÍM PRÁCI: Growduino javascript/html5 programator - SPECHA!!! / Praha / 350 CZK ]

Nevite kde dal hledat? Treba nejakou skolu kde se uci JavaScript a studenti by se dali nejak kontaktovat?
    3108
    3108 --- ---
    COLBEN: neviem ci si cital 2 serialy na zdrojaku - http://www.zdrojak.cz/serialy/e-shop-pomoci-modernich-technologii/ http://www.zdrojak.cz/serialy/node-js-s-javascriptem-na-serveru/ i ked je pravda ze par veci by sa dalo dnes napisat uz inak : )
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    COLBEN: tak eshopu v php, pythonu, ruby mas celkem dost, argument je steny (tzn. kazdemu co jeho jest ;))
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    COLBEN: eshop by som sa nebal.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    ahoj, libi se mi node.js tak si s nim trosku hraju a trosku vic jsem se zacal zajimat o javascript taky. chtel jsem se zeptat zda mate zkusenost s vyvojem cele business logiky v javascriptu (treba nejake aplikace typu eshop) ? trosku se bojim, ze javascript je sice super flexibilni, ale na vyvoj nejakyho backendu se preci jen spis hodi nejaky staticky typovany jazyk
    3108
    3108 --- ---
    coffescript 1.7 vonku, made my day:

"Leading . now closes all open calls, allowing for simpler chaining syntax."
    KEEPER
    KEEPER --- ---
    SUCZKER: Diky, to by taky asi slo. Kazdopadne jsem to vyresil tak, ze jsem to napsal v jinym jazyce a neni problem :) Jinak pokud jsem v tom scriptu pouzival HTTPS spojeni, tak to zralo cca o 100% vic pameti nez HTTP.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    KEEPER: Uz to asi neni aktualni, ale mozna bych na to zkusil nejakej spawn / fork a cist si to pomoci sprosty pajpy, to by ti melo zajistit, ze ten hlavni proces neporoste.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    UETOYO: Vsechno pisem v CS, v cistym JS je jenom to co musi (tzn. prakticky nic, pripadne forky).

Konzistence FTW. Mozna se to zmeni s novym EC a hlavne pokud "se" prosadi promise-based vyvoj.
    KEEPER
    KEEPER --- ---
    ALMAD: Tak jsem to prepsal do eventu. Bohuzel je to stejny. Nechal jsem ten script par hodin bezet a nakonec se narust pameti teda zastavil. Zkousel jsem to monitorovat pres Nodetime, roste hlavne RSS, ale po pravde nevim, co presne to pro me znamena :) Kazdopadne stejnej script napsanej v Ruby zabere max 25MB pameti a vic ani tuk.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KEEPER: Ted si vybavuju, ze kdyz sem neco takovyho resil posledne, tak jsem skoncil u toho, ze jsem to prepsal na event emittery...to zabralo, protoze tam stoprocentne kontext nedrzis. U nas se to pak zvrhlo a konci to takhle, ale u tebe by to melo zustat nekomplikovany, protoze kdyz neprojde podminka, tak das setTimeout(function(){ emitter.emit('resume'); }, time);, coz uz by kontext fakt drzet nemelo.
    KEEPER
    KEEPER --- ---
    ALMAD: Diky, presne to jsem zkousel. V ty else vetvi jsem mel: process.nextTick(run). Pokud jsi tohle mel na mysli? Mozna ze jenom node je zravy a nekde se to nakonec zastavi? Zatim teda, co jsem to nechal bezet, tak spotreba pameti neustale rostla a to me prekvapilo, proto patram, jestli nekde neni chyba v kodu. Chtel jsem takovych scriptu poustet vic na slabym VPSku s malo RAM a jeste u toho mit Redis, ale takhle to moc nevypada, ze by to bylo realizovatelny :)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KEEPER: Jeste na to koukam, nic nebindujes, takze by to leakovat nemelo...zkus jenom odstranit tu primou rekurzi a dat tam nextTick (=~ to samy jako setTimeout(fn, 0)
    KEEPER
    KEEPER --- ---
    ALMAD: handle error a process res je jen pseudo kod, aby to tam neprekazelo :) na gist jsem uplne zapomnel, uz jsem to tam preklopil: https://gist.github.com/anonymous/8407413

Poradil bys prosim, jak se zbavit tech closures, aby tam nezustavalo nic viset a nepolykalo to pamet? Diky.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KEEPER: ...a taky kdyz chces upravy tak doporucuju davat spis na gist, at se to jde forkovat.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KEEPER: Yup, potrebujes se zbavit tech closures.

Co ma BTW delat "process run" a "handle error"? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam