• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GAPPEQDIY Studio Audio
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    DEIKSAC: no přesně o tohle mi jde. právě mi popisoval že tam má nějaký odpory v tom kabelu ale nedokázal říct nic bližšího protože to nedělal.

takže jestli tomu dobře rozumim tak signál z rca spojim a napájim přes odpor do 2 na xlr? a zem normálně přímo do 1+3?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    no tak to by se ti nakonec moh spíš hodit kabel, kterej ti ze dvou stereo cinchů udělá jeden mono xlr. ty cince spojíš přes odpory (třeba 5 kOhm nic nepokazíš) na hot pin xlr, cold stále zůstane spojenej se zemí
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    jen jedna bedna. .. ok takže je nebudu řešit a napájim to natvrdo :)
    díky za info
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    do odposlechu nebo odposlechů? :-) odpory ti v jádru jen srazej úroveň signálu
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    DOKKTOR: no chci právě aby mi lez do odposlechu stereo kanál a ne mono jako teď :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LAKSYMO: jo sry, já sem to špatně pobral, ty chceš stereo, já myslel, že mono, pak je jedno esi jack nebo xlr a lze to udělat jak píšeš.
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    DOKKTOR: je mi to celkem jedno, ale mám tu pár volnejch xlr a stereojack žádnej nemám.. tak proto xlr.. :)
    a napájení je imho uplně stejně "náročný".. alespon pro mě :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LAKSYMO: neni pak jednodušší to napojit na ten jack?
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    výstup je rca na mixu. jde to jednou linkou do odposlechu kde je hybridní xlr/velkej jack..

takže na nějaký odpory mám v klidu zapomenou řikáš? :)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    záleží co je zdroj, pokud je xlr výstup tak nedává smysl spojovat cold a zem, pokud opačně, tak ano, cold přizemnit
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    DEIKSAC: ten rodec sem už pochopil a za to dík.

ale ten kabel by mě zajímal.. potřebuju takovej udělat na odposlech.. rca-xlr aby to jelo do jedný bedny stereo signál a ne mono jako to jedem ted.. takže nějaký odpory nemám vůbec řešit a normáln klasicky oba signály z rca na 2 a 1+3 spojená zem?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    odpor vazbu nemůže z principu řešit, to co se dává do toho rodecu je plošňák s konektory a s budičem symetrický linky, to nejni jenom vyvedení signálu z cinche na jinej konektor
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    DEIKSAC:
    BURAN:

tak to jo :) sem čekal že koupim dvě xlrka a budu pájet aneb viva le diy , a oni k tomu prodávaj speciál sadu pri neumětely :))

díky za info. brzy ho budu kupovat a signál chci tahat symetrickej tak proto ty dotazy :)

ale měl bych ještě jeden dotaz. kámoš má udělanej kabel od jednoho zvukaře. jde o 2xrca na xlr a prej mu tam zapájel kvůly vazbení nějaký odpory.. neměl byste někdo nejlíp cz info o tomhle vyřešení problému? nejsem sice elektronik ale když nebudeu vědět tak si zagooglim :) jen ted nevim pod jakým heslem tohle hledat abych se tu nemusel ptát-..
    BURAN
    BURAN --- ---
    LAKSYMO: ten symetrickej kit jsem daval do mixboxu, je to opravdu easy - vsechno nachystany, akorat to tam zacvaknes. vetsi opruz je rozebrat ten mix ;)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    v rodekách by naopak měl bejt kontakt, an kterje pouze připojíš ten symetrickej kit, jeden vývod se signálem a druhej s napájením, u kitu bude info, který to jsou
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    taková menší lama otázečka.. je težký do rodecu napájet xlrka na master výstup? je tam na to připravenej nějakej kontakt nebo to budu muset připájit na ten rca výstup?
    DRSME
    DRSME --- ---
    v prodencu mi ted tvrdej ze prestaly prodavat dily .. a to tam chodim uz nakou dobu
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    DRSME: normalne u dovozcu, tedy pioneer basys, rodec prodance
    LX_VSS
    LX_VSS --- ---
    DRSME: napada me http://www.ebay.de/ tam sem toho videl spoustu...
    DRSME
    DRSME --- ---
    Prosim nevedel by nekdo kde sehnat (objednat) nahradni dily na pioneer djm 600, 700 a800
    este bych potreboval na rodeck mx 180 mkIII .. diky
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    DEIKSAC: No offence, ale tam jsem jednou zahlíd vskutku vtipnost, ňáká 13? letá buchta se zeptala kterak si má natáčet svý zpívání do počítače. Abych nekřivdil, jeden jí poradil kterak na to, spolu s radou že lepšího výsledku dosáhne s ňákym majkem hama do ruky za 300 plus punčochou v kolečku jako popem.

Zbytek já začal vysvětlovat, že musí mít jinou než probůh onboard zvukovku, nějakej preamp a aspoň ldm majk. K tomu by mohla mít někakej extra ad převodník. :) Odsud už neni daleko ke kecům o Lavry a podobnym bs kterej se tam průběžně a nekonečně jede, přičemž tipuju jedno procento userů skutečně něco natáčí a dělá... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam