• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GAPPEQDIY Studio Audio
    ANGO
    ANGO --- ---
    BURAN: Dělal jsem spoustu (nejen) audio věcí, jen šlo vesměs o dost jednodušší věci. Pracuju i s MCU (mam pocit ze v jednom clonu byl atmega). Měl bych zájem na tom, postavit opravdu obdobu tohohle kousku, klidně nějakej zjednodušenej clon. Stavebnice se ti prodraží, to chce schéma a natisknout si PCB + sám nakoupit součástky někde u nás pokud možno. Jen mě zajímá jestli se tady do toho opravdu někdo pustil a jak dopadl.
    BURAN
    BURAN --- ---
    ANGO: myslim ze ze stavebnice by se to dalo, a jestlis jeste nic takovyho nikdy nedelal, je dost mensich projektu na kterych se muzes potrenovat :)
    ANGO
    ANGO --- ---
    BURAN: RATTKIN: kdyz jsme u toho TB-303, je tu nekdo kdo opravdu x0xb0x nebo jinej clone postavil? nejaky resume? doporuceni? jak dlouho a za kolik? prijde mi to dost slozity, ale treba by se to s nejakym pripravenym PCB fakt postavit funkcni dalo...
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    BURAN: pokud možno obojí :o) Ale to propojování s tou výrobou tak trochu souvisí...
    BURAN
    BURAN --- ---
    GAPPEQ: jako myslis zkusenosti s vyrobou modulu, nebo zkusenosti s propojovanim modulu? :)
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    Má tu někdo zkušenost s modulárníma syntezátorama? Zajímá mě hlavně formát Eurorack, např. značky Doepfer, Cwejman, Analogue Systems, atd.
    OTZ
    OTZ --- ---
    ne. poukazuju tím na to, kde se dá sehnat ta vyleptaná deska:)
    BURAN
    BURAN --- ---
    OTZ: tys stavel xoxbox?
    OTZ
    OTZ --- ---
    SYOX: x0xb0x
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SYOX: kamarad postavil před deseti lety funkční Roland TB-303. Generátor zvuku udělal analogově podle původních plánků, jen musel nahradit některé součástky. Editor a sekvencer naprogramoval v asembleru na standardním PC a honil to přes com port. Tak 2 roky práce...
    CUBIQLOO
    CUBIQLOO --- ---
    Zdravim, ma nekdo z Vas zkusenosti s prestavbou (cirquit bent) Casio RZ-1 ? diky
    SYOX
    SYOX --- ---
    Zdravim vsechny,máte někdo zkušenosti z postavením nějakého synthu??taky bych se rad dozvěděl jestli se da někde sehnat už vyleptana deska,kterou bych jen osadil:)kdyžtak poraďte.....díkyyy
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    DEIKSAC: taky reseni, ale znamena to natahnout znovu kabel. v sobotu to uvidim, tak zvazim. radsi bych nejakej sunt potak za 180kacek.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ITCHYHEAD: sehnal bych si jeden par nejakejch aktivnich sracek ke kompu, ten bych hnal z nejakyho rec out vystupu. vejdes se do par stovek
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    WRONSKI: tyjo, docela palka. taky me prekvapuje linearni prubeh. ten by mel byt logaritmicky.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    budu tu za lamu, ale pro vas je to urcite hracka: jak se da vyresit zesilovani dvou paru reprobeden z jednoho stereo zesilovace?
    Potrebuji nezavisle ovladani hlasitosti obou paru.
    Nejde mi o zadnou super kvalitu, jen reseni do kuchyne a obyvaku na poslech.

Lze tohoto (chapu ze impednance matching asi ne) docilit pasivni cestou? Nejsem si jistej jestli dva (stereo) potaky zapojene paralerne z vystupu zesilovace jsou ta spravna cesta.

Jeste nevim vykon zesiku a reprobeden,, takze cistej odhad:
    zesik: 2x25W RMS@4ohm
    repro: 2x20W RMS@6ohm,a pak 2x10W RMS @4ohm
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    DEIKSAC: souhlas, otazka, co je jeste zdrava impednance. v porovnani s jinymy designy od tohdle pana, ma tahle jeden z nejvyssich "peaku" v impendacni.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    bedna taky nejni obycejnej masreflex nebo uzavrena, ta vzrustajici impedance odrazi odpor, jakej bedna klade basaku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam