• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GAPPEQDIY Studio Audio
    BURAN
    BURAN --- ---
    ok dik za info :)
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    BURAN: standardy vycházejí z Doepferova Systemu 100 a jsou popsány na jeho stránkách:
    Homepage englisch
    http://www.doepfer.de/home_e.htm
    pak si klikni na PRODUCTS, pak Technical details a Mechanical details, všechno tam je. Taky jsou tam popsaný základy práce s operákama a nějaký základní zapojení mixáků atd. Doporučuju projít.
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    BURAN: Napájení +/-12V a +5V, pak gate a cv. To leze, když čovek chce, přes napájecí board. Já to spíš nechci, vedu si to drátama, když potřebuju.
    BURAN
    BURAN --- ---
    nebo jinak, je nejaky standard pro pripojeni toho modulu do racku?
    BURAN
    BURAN --- ---
    GAPPEQ: co ta je za spolecny kanaly v tom euroracku? napajeni (+-12V ?) co dal?
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    BURAN: Přesně tak. Stavěl jsem podle schémat jiných, sám bych to nenavrhnul. Teda něco jsem si navrhoval sám, ale jen ty jednoduchý věci - mixák, posouvač/inverter/zesilovač signálu, atenuátory (vlastně jen poťák), cv zdroj atd. Všechno je to postavený hlavně na operačních zesilovačích. Ale ty složitější věci jako oscilátory, obálky atd. stahuju pcb, nechám si je udělat, nakoupim součástky, naletuju, vymyslim a vyrobim panel a je to.
    BURAN
    BURAN --- ---
    GAPPEQ: sime asi nepochopil, ja myslel schematka toho cos postavil. at je o ce se bavit. :ooo)
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    BURAN: Po netu se toho válí strašný spousty, viz nástěnka.
    Super je musicfromouterspace.com, pak něco má frequency central, další spousta jde najít na electro-music.com/forum/, modular.fonik.de, atd. atd., hledej a najdeš toho tolik, že máš 10 let co stavět!
    BURAN
    BURAN --- ---
    GAPPEQ: no a nechces nahodit nejaky schematka?
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    BURAN: ;o)))
    No ony ty hotový moduly v součtu docela dokážou vlízt do peněz, to je hlavní důvod, proč jsem to začal stavět...
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    BURAN: aha, paráda
    BURAN
    BURAN --- ---
    GAPPEQ: jinak budes asi jediny, nedovedu si predstavit nejakeho nyxaka co by v tomhle jel a nepochlubil se :D
    BURAN
    BURAN --- ---
    GAPPEQ: autiolab na midi.cz nabizi k prodeji moduly. tak treba on :)
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    Tak myslím, že už se ta moje stavebnice dá ukázat světu - víc než 50% je DIY:
    http://www.rajce.net/a8572552
    Je tu někdo další, kdo se tím zabývá?
    BURAN
    BURAN --- ---
    buroBleepDrum with buroSoundSet - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=8A877u_u2vs
    GGG
    GGG --- ---
    Ahoj,
    planuju ted v nasi galerii na 22.5. akci s pracovním názvem "20cm OF SOUND". Jedná se o to, že chci oslovit muzikanty a výrobce elektronickych nastroju kteri maji nejaky zajimavy maly nastroj do dvaceti centimetru a chteli by se s nim nekde ukazat, pripadne pohovorit si s lidmi stjneho razeni.
    Takze vlastne takovy workshop. Bylo by na kazdem jak svuj nastroj chce prezentovat - muze na nej zahrat, pohovorit o nem, nebo ho pred navstevniky vyrabet, proste kazdy jak chce (muze ho klidne jen prinest a nic nedelat). Byl bych rad aby to nebyly jen DIY veci, ale treba i nejake vintage analogy do 20 cm velikosti.
    Prave jsem se domluvil s buranelectrix.com ze udela prezentaci a osloveni jsou i Standuino.

Kdyztak posta.
    Diky!
    GRADY
    GRADY --- ---
    BURAN: Na midi.cz teď leží jeden xoxbox z Prahy za 9800Kč, kdyby někdo neměl nervy na stavbu.
    PARAKTIW
    PARAKTIW --- ---
    PARAKTIW: rsp sparovane bc 547
    PARAKTIW
    PARAKTIW --- ---
    BURAN: ne ne tu druhu ...2SC1583
    BURAN
    BURAN --- ---
    PARAKTIW: jj tyhle veci bez osciloskopu to je dost strelba naslepo :)
    a jakou jsi vyrobil verzi? s CA3096?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam