• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GAPPEQDIY Studio Audio
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    BURAN: jasně, já jen abych vyloženě se nevztekal a nehledal chybu v návrhu když by to byl čínskej shit co ani nedělá co má.. zatím budu fungovat na tom nepájivém poly a hrát si s tím jak s legem :-)


    btw když do nějakýho takhle zbastlenýho efektu pustim signál třeba ze synthu nemůže se stát že bych ho jaksi pozpátku odpálil? jen nakolik si mám dávat bacha .))
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    BURAN: Šel bych též touhle cestou. Když jsem s audiem začínal, tak jsem používal, kde co... Dokonce jsem pak došel do stavu, že jsem jeden zesilovač navrhl a postavil jako low-cost a druhý jsem postavil z hi-tech součástek. Cenový rozdíl asi 10000Kč a kvalitativní tehdy moc nebyl parametry vycházeli +/- stejně. (což mohlo být i věcí návrhu)...
    BURAN
    BURAN --- ---
    LAKSYMO: pokud se zatim ucis, neres to, nakup klidne ty nejlevnejsi soucastky (rikam nejlevnejsi, ne fejky), obyc odpory, obyc kondenzatory, atd.
    Az ti ty obvody zacnou fungovat a budes vedet, co se tam deje, pak si muzes hrat s tim jestli lip zni kondenzator Nichicon nebo Wima ;-)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Tak treba kondiky oblibuju Nippon Chemi-Con serii LXY.
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    AKA_THE_A: jasně, takže prostě když budu mít dva kondíky jeden za 15,- druhej za 75,- tak pokud to finance dovolí tak raději za 75,- v případě že není výrobce china.. takže jako sevšim. díky :-)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    LAKSYMO: jako u všeho - neni to jedno, je to předevšim o penězích a za je jseš ochotnej utratit :P
    Značkový součástky skoro pokaždý opravdu dělaj to, co výrobce tvrdí.
    Čim víc činézia, tim víc je ten katalogovej list potřeba brát s rezervou...pokud ho vůbec čong nechal přeložit ;-)
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    Zdravim. Budu se ted ucit "stavet" nejaky analog efekty. A koukal jsem ze je spousta vyrobcu elektrosoucastek. Mate nejakou proverenou znacku nebo je to defakto jedno? Diky za info :)
    WACLOSH
    WACLOSH --- ---
    VOZKA: zvukovodu?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    WACLOSH: Mackiny jsou pořád low-cost, i když jsou myslim podle měření objektivně lepší. Ale mně prostě konkrétně ty KRKy přijdou pod hranicí něčeho, na co se můžeš spolehnout i když se s tím "naučíš" - myslim že i potom je to víc domejšlení než zvyk. A dneska už je na trhu spousta alternativ lepších úplně ve všem, třeba ty JBLka jsou úplně absurdní a stojí cca stejně. A vzhledem k ceně a rozšíření DSPček a pomalu se zvyšující popularitě zvukovodů bude myslim kvalita konkurentů jen růst a ten rozdíl se bude zvětšovat.
    WACLOSH
    WACLOSH --- ---
    VOZKA: Tak sorry, asi je to individualni. Ja jsem u tech Mackie nemohl vydrzet, prislo mi, ze vejsky jsou od zbytku zvuku odtrzeny a z poslechu se mi tocila hlava. Zadnej jinej monitor mi to nedelal. KRK mam G2 doma uz sest let a je pravda, ze si tam par veci clovek musi domyslet v tom spektru, ale tak da se na tom delat, spis jde o to, jestli se clovek ty monitory 'nauci', tj. pokus omyl s kontrolnim poslechem na PA/v aute/v cizim studiu. To plati i pro top notch monitory. A pak prijde nejakej Kimian Law, kterej udelal dve skvely alba na nejakejch sony walkman peckach do usi a vsichni vostrouhaj.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VOZKA: ja bych taky
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    WACLOSH: Dám protinázor ať je to tu různorodé: za mě jsou KRK Rokit 5 totální mrdky a asi nejhorší volba za tu cenu. Mackiny jsou lepší, Yamahy jsou lepší (i když taky hrozný), JBL LSR305 jsou lepší asi tak o světelnej rok (a momentálně imo v tý ceně nejlepší).
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    WACLOSH: absorbční podložky pod monitorama jsou :)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    WACLOSH: Dík! Už je to nějakej pátek a mám pocit že to těma G3 skončilo :)
    WACLOSH
    WACLOSH --- ---
    CERMINEK: Obvykle kdyz se monitor pripevni k stolu, stava se stul dalsi ozvucnici, prave tomu by mely ty absorbcni podlozky zamezit, takze nekurtovat. Podobna fixace dava smysl, kdyz je monitor na kovovych stojanech.
    WACLOSH
    WACLOSH --- ---
    KARYSLAV: Nejlevnejsi aktivni monitory s jeste akceptovatelnou kvalitou jsou imho KRK. Pro maly studio staci jejich Rokit5, tj. 5inch stredobasova membrana. Ty se daji koupit i ve slusnym stavu jako pouzity. Cena novych je pod 200 Euro, pouzite jde sehnat pod 100 a zalezi na generaci. Soucasna generace je oznacovana jako G3.

    Samozrejme existuji ruzne jine znacky, treba Behringer, M-Audio, Adam, Dynaudio.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Zdarec, dotaz ne uplně DIY charakteru, ve smyslu konkrétní komponenty, ale jen monitorů: za kolik jsem schopnej sehnat stereo-monitorovou soustavu (rika se tomu tak) proste oba kanaly, pro domaci nahravaní (delam audio s hudebnim podkresem).

    Nezpivam, jen mluvim a pak striham a micham s hudbou.

    Dá se říct, že to má nějakou cenovku? Rozpočet mám zápornej :D ale vyřešit by se mi to hodilo. Kdyžtak mě nasměrujte prosím správným směrem. Dík!
    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    A four pole true analogue filter. This is based on the famous transistor ladder filter developed by Dr Bob Moog in the 1960s. A front panel pot controls the filter cut-off frequency, another controls the resonance. The resonance control is configured not to cause volume drop when turned up. The filter can be made to oscillate if required.

    Analog ladder filter rack: Filtrex 2
    http://www.oakleysound.com/filtrex.htm
    MATT
    MATT --- ---
    já je mam podložený karimatkou ;) ale mam trochu větší tannoye s800
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    CERMINEK: Hodně informací hledej přímo v manuálu ke konkrétním monitorům. Nevim jak u levnejch, ale u slušný třídy jsou malovaný vektory, který ti určej jak je směrovat.

    Jinak je rozdíl mezi monitorama na stůl nebo samostatnejma. Imo čim těýší tim lepší. Nepřenášej se rezonance, některý se vysypávaj pískem. Já míval sloupky z dřevěnýho masivu 12x12cm, plus nařezaný podložky z obyč spárovky a bylo to okej. Ani tam nebyl nějakej absorbční materiál.

    U levnejch cajků to bude hodně o pokusu omylu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam