• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERKLDR - Korejská Lidově Demokratická Republika

    Aktuálně



    • Doporučuji další dvě fotoalba z KLDR. Odkazy odsud z diskuze, jsem dal na nástěnku.

    • A dále rozhovor s Kim Jong-namem, nejstarším synem Kim Jong-Ila.
      TADY.
      Kim Jong-nam měl být příštím vůdcem KLDR. Teď se podržte, cituji: Following a much-publicized botched attempt to secretly visit Japan's Disneyland in May 2001, he was thought to have fallen out of favor with his father. Vůdcem KLDR se kvůli návštěvě Disney-Landu tedy nestane.
    rozbalit záhlaví
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ANDY_WARHOL: nejak si neviem vybavit ktore klicove pocitacove komponenty sa robia v korei, vzdy ma to zavanie niekam do ciny, na taiwan ci v lepsom pripade do vietnamu
    ci akoze zato ze je odtial samsung, tak by sme mali drahsie telefony?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    podle me je spis realne nebezpeci, ze skutecne dojde k valce, a protoze jizni korea je dost vyznamny producent nekterych klicovych komponent pocitacu ale i jinych veci. coz bude mit zasadni vliv na ceny.
    vzpomen si jak vyletely ceny hardisku po povodnich v thajsku a vynasob si to deseti.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DZODZO: no ja sem jenom vtipnout nadsazkou chtel naznacit, ze pokud maji hodne vojaku a zbrane, tak jidlo az takovej problem nebude, pokud se vydaji na jih, tam ho bude tolik, ze jim to bude stacit
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ANDY_WARHOL: tak to mozu robit aj male skupinky a bude to vyzerat ako bezne prepadavanie supermarketov beznymi zlodejmi... akurat budu musiet nejako nenapadne dostat za hranice a potom naspat nejake kamiony kam to ponakladaju
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DZODZO: plan je takovy, ze prvni oddil vtrhne do prnviho supermarketu na jihu a jidlo prinese, a takhle to budou opakovat az dokud se nedostanou do soulu, vyzrat soul bude i tak velke armade chvili trvat, takze je sance, ze osn vcas schvali novou misi do koree a alan alda bude mit zase praci...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    THE_MIRACLE: takze mozeme ocakavat, ze juhokorejske automobilky budu presuvat este viac vyrobnych kapacit do europy v strachu pred znicenim vojnou?
    ...ale najskor asi pojde iba o take to stekanie psa ktory nehryzie, vsak tam nemaju co zrat, na vojnu maju mozno ludi a techniku, ale nie zasoby jedla
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Dohoda o neútočení na korejském ostrově už neplatí. KLDR ji vypověděla - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/kldr-vypovedela-dohodu-o-neutoceni-na-korejskem-ostrove-pkl-/zahranicni.aspx?c=A130308_025040_zahranicni_jav
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Pchjongjang pohrozil USA preventivním jaderným útokem - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/pchjongjang-pohrozil-usa-preventivnim-jadernym-utokem-pjm-/zahranicni.aspx?c=A130307_104615_zahranicni_btw

    doufam ze alan alda natoci dalsi dily mashe :)
    777PLAY
    777PLAY --- ---
    777PLAY
    777PLAY --- ---
    Kim Čong-un vládne, ale bratři nejsou vidět

    Zatím jde upevňování moci nového severokorejského vůdce zdá se hladce. Pchjongjang vydává Kim Čong-una (30) za vůdce, který nemá srovnání. Má jedinečný rodokmen, doprovází ho elegantní manželka a je obdařen „brilantní“ schopností rozproudit ekonomiku, velet armádě a řídit jaderný i kosmický program.

    Jak však poznamenal list The Washington Post (WP), jedna věc v oficiálních textech chybí: jakákoli zmínka o dvou starších bratrech, o nichž se spekulovalo jako o možných následnících trůnu.

    Potenciální soupeři

    Zatímco Kim Čong-un chystal na 8. ledna celostátní oslavy svých narozenin (odhadovaných na třicátiny), o bratrech média mlčela. Spekuluje se, že jeden bratr žije stranou pozornosti v Severní Koreji a druhý se pohybuje mezi Čínou a Singapurem.
    To, že se ztratili z očí veřejnosti, považují analytici za součást budování kultu osobnosti, který je v KLDR vždy absolutní. KLDR měla od svého vzniku tři vládce – zakladatele Kim Ir-sena, jeho syna Kim Čong-ila a nyní dědova vnuka. Výběr nástupce ale vždy doprovázel zákulisní boj. Kim Čong-una si za nástupce vybral otec, který mu dal přednost před staršími syny Kim Čong-namem (42) aKim Čong-čulem (32). Mají ještě čtyři sestry.
    V době, kdy se Kim Čong-un snaží konsolidovat svou moc, se mu ale bratři do plánů nejspíš moc nehodí. „Jsou totiž potenciálními soupeři, na něž by se mohla nabalit část elity,“ prohlásil Ken Gause, expert z americké analytické organizace CNA.
    Podle WP se má za to, že Kim Čong-un připravuje jako svého pomocníka spíše nejmladší sestru. To odráží někdejší strategii Kim Čong-ila, který zajistil své mladší sestře značnou moc, zatímco nevlastního bratra vykázal do diplomatického exilu. Kim Kjong-hi zůstává součástí nejužšího vedení, k němuž patří i její manžel Čang Song-tchek, místopředseda Komise národní obrany. Ten je často označován za regenta mladého vládce.

    Utajované životy

    Už před Kim Čong-ilovou smrtí v prosinci 2011 obklopovaly Kim Čong-unovy bratry velké tajnosti. Zejména Kim Čong-čula, který byl jen několikrát vyfotografován a nikdy nevystoupil veřejně. Po nástupu Kim Čong-una se oba sourozenci stáhli, přestože není jasné, zda nejednají na rozkaz.
    Kim Čong-čul se naposled objevil v roce 2011 na koncertě Erika Claptona v Singapuru. Kim Čongnam zase hodně dlouho vedl extravagantní život v jihočínském kasinovém ráji Macau a příležitostně pohovořil s japonskými a jihokorejskými médii. Vlednu 2012 v rozhovoru s Jodži Gomim z listu Tokio Šimbun kritizoval dědičný převod moci a předpověděl nevlastnímu bratrovi potíže.
    „Ptám se, jak se tak mladý dědic jen s dvouletou přípravou může dostat do situace, kdy má převzít absolutní moc… Je zřejmé, že bez přijetí reforem se ekonomika zhroutí, ale přijetí reforem povede ke zhroucení režimu,“ řekl. Od té doby se ale neozval. I s Japoncem prý přerušil kontakt, přestože si předtím po několik let vyměňovali e-maily.
    V říjnu tisk referoval, že muž, který se označoval za severokorejského agenta, prohlásil, že dostal rozkaz zabít či zranit Kim Čongnama při zinscenované autohavárii v Číně. S tvrzením přišel poté, co byl zatčen v Jižní Koreji za zcela jinou činnost. Prý byl vyslán, aby monitoroval uprchlíky. Muž, jehož jméno soud nezmínil, měl dostat rozkaz k útoku na Kim Čongnama v roce 2010. Tedy v roce, kdy byl Kim Čong-un oficiálně určen za nástupce. Plán selhal, když agent nedokázal vystopovat Kim Čong-nama v Číně.
    Může a nemusí to být pravda. Michael Breen, dlouholetý konzultant a autor biografie o Kim Čong-ilovi, už dříve upozornil, že nejstarší bratr „má zřejmě bezpečnostní problémy“. „Mohl by být zavražděn,“ řekl.

    Mají různé matky

    O skutečné podobě vztahu mezi Kim Čong-unem a bratry se toho ví málo. Kim Čongil měl sedm dětí s jednou oficiální manželkou a řadou milenek. Všechny vyrůstaly odděleně na různých místech země. Kendži Fudžimoto, bývalý japonský šéfkuchař suši v rodině Kimů,
    minulý měsíc v Tokiu vypověděl, že Kim Čong-un a Kim Čong-nam se dokonce nikdy nesešli. To předtím tvrdil Kim Čong-nam i japonskému novináři.
    Kim Čong-nam, jehož matkou byla herečka Song Hje-rim (zemřela v roce 2002 v Moskvě), vyrůstal v téměř naprosté izolaci. Líčila to ve vzpomínkách jeho teta, která jej pomáhala vychovávat a později odešla do zahraničí. Chlapec měl pocit, že vyrůstá v „luxusní věznici“. Když se později osamostatnil, jeho otec pohrozil, že ho pošle do dolů.
    I tak byl Kim Čong-nam dlouho považován za nástupce. Jeho šance ale podle všeho vzaly za své v roce 2001, kdy se pokusil vstoupit do Japonska – s přáním navštívit Disneyland – na falešný dominikánský pas. Od té doby žije v zahraničí.
    Fudžimoto, který se loni v létě do Pchjongjangu vrátil a setkal se s Kim Čong-unem, prohlásil, že Kim Čong-nam má v Severní Koreji momentálně „nulový vliv“.

    Favoritkou byla Ko Jong-hui

    Kim Čong-un a Kim Čong-čul by měli mít k sobě blíže. Jejich matkou je tanečnice Ko Jong-hui (zemřela v roce 2004 v Paříži). Navštěvovali stejnou mezinárodní školu ve švýcarském Bernu a později i stejnou vojenskou univerzitu v Pchjongjangu.
    Ko nebyla sice ani první otcovou láskou, ani jeho oficiální manželkou, ale říká se, že ji měl nejraději. Před zhruba deseti lety začala o ní média psát jako o „uctívané matce“ národa. To se považovalo za signál, že následníkem bude její nejstarší chlapec Kim Čong-čul.
    Proč se nakonec Kim Čong-un stal tím vyvoleným, není moc jasné. Kuchař Fudžimoto už před 10 lety popsal Kim Čong-čula jako změkčilého, bez zájmu o politiku. Jiné zdroje jej zase označují za muže závislého na videohrách. WP s odvoláním na vysoce postavené uprchlíky z KLDR píše, že momentálně pracuje v aparátu vládnoucí Korejské strany práce – a podporuje bratra tím, že mlčí.

    ***

    Kim Čong-nam má v Severní Koreji momentálně nulový vliv Kendži Fudžimoto, bývalý japonský šéfkuchař suši v rodině Kim Čong-ila

    Dynastie Kimů

    Kim Ir-sen (1912–1994) První „Velký vůdce“, zakladatel KLDR

    Kim Čong-suk (1918–1949)

    Kim Čong-il (1941–2011) „Drahý vůdce” Vládl od roku 1994

    Kim Kjong-hi (1946) Kim Čong-ilova sestra

    Kim Čong-un (1983?) „Nejvyšší vůdce“

    Ko Jong-hui (1952–2004) Fakticky první dáma KLDR, druhá partnerka

    Kim Ok (1964) Osobní sekretářka, třetí partnerka

    Kim Čong-čul (1981)

    Kim Jong-suk (1947) První manželka, pár žil v odloučení

    Kim Sul-song (1974)

    Song Hje-rim (1937–2002) První partnerka

    Kim Čong-nam (1971)

    Reuters, Právo-ti

    Foto popis| Kim Čong-un (vlevo) o nejstarším bratrovi Kim Čong-namovi, který byl dlouho považován za následníka trůnu, na veřejnosti mlčí.
    Foto autor| Foto Profimedia.cz (2)
    CROSS
    CROSS --- ---
    sportovni okenko


    (re: NAKASHI)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    777PLAY: "Elektronický archiv je přístupný pro všechny uživatele internetu, kteří se zaregistrují, zdarma. Přístupové heslo do archivu Vám bude zasláno na e-mail, který vyplníte při registraci."

    meh, to ma odradilo :)
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    Basketball star Dennis Rodman arrives in North Korea - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=yvj1v5qy8YA
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    btw, ten link mi nefunguje
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    777PLAY: ten co zije v makau ho ani nikdy nevidel osobne :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ANDY_WARHOL: já si říkal z čeho financují tu jadernou pumu...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DIVER: na analyze, to ti je vec clovece. predstav si to, z nejakych informaci dokazu dojit k vlastnim zaverum, ja vim ze se to moc nenosi, ze je modernejsi spolknout to co je oficialni, ale me to nejak nejde, asi sem tu medialni vedu nemel studovat, ted uz se proste do metrixu vratit nemuzu, sem hroznej asocial a analyza to je proste neprekonatelna droga :)))
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Severokorejské suvenýry jako americký byznys. Hrdinští vojáci jsou i na polštářích | zpravy.ihned.cz - Svět
    http://zpravy.ihned.cz/svet-asie-a-pacifik/c1-59384530-severokorejske-suvenyry-jako-americky-byznys
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    YAMAOTOKO: tem uz nemuzou prakticky nic udelat, jeste tak cina, ale ta se na ne asi jen tak nevykasle, kdo by jim kryl zada, mit amiky hned za hranicema by se jim asi uplne nelibilo
    YAMAOTOKO
    YAMAOTOKO --- ---
    ANDY_WARHOL: myslis ze zato rezim dostane od OSN na drzku?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak se jim to povedlo, klukum sikovnejm
    Severní Korea provedla jaderný test, potřetí v historii - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/kldr-jaderny-test-0zh-/zahranicni.aspx?c=A130212_050543_zahranicni_aha
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam