• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERKLDR - Korejská Lidově Demokratická Republika
    KUATO
    KUATO --- ---
    CROSS: to by me tez zajimalo. prijde mi, ze SK je technologicky 50 let za zbytkem sveta, takze by mohla vyvazet leda napln do muzei.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: že se míchám do plodné debaty, jaké technologie a kam by NK mohla vyvážet, proč má jako především agrární země problémy se zemědělstvím (když má technologie), a proč už dnes nevyváží technologie třeba do Číny?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DZODZO: to vůbec není nelogicky. oni chtějí aby USA vypadlo z jižní Koree. to je jejich dlouhodobý cíl. druhy hlavni cíl je aby byli oficiálně uznání jako jaderný stát. což by sebou neslo zrušení sankci. pak by nejspíš humanitární dodávky nepotrebovali, protože by mohli vyvážet technologie a jídlo normálně nakupovat. ve tvé analogii by to bylo tak, ze dítě se chce jít pracovat a rodič mu to nechce dovolit tak se dítě vzepre.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ANDY_WARHOL: mne to pride nelogicke, vyhrazat sa pouzitim jadrovych zbrani zemi, ktora im dodava zradlo, to je jak chovanie nejakeho pubertalneho decka :D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    THE_MIRACLE: tohle je sice vtipný, ale fakt je ten, ze dokázali vynést raketu na oběžnou dráhu sami bez pomoci driv nej jih, kteréj má mnohem lepší podmínky a spolupracoval na tom s rusama. žádný embargo a s puncem hi tech země a stejně severokorejci to dali driv. to odhodlání tam je velmi silný.

    nedávno sem koukal na dalsi dokument o ty válce a Američani už meli na okinave připravený a schválený k pouziti jaderný bomby, takže jejich honba za tim Mit tu jadernou bombu i s raketou schopnou zasáhnout usa je vlastně naprosto logická.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALDARION: suroviny by mohl byt problém, ale co se Tyce pohonných hmot mají dost uhli a tak to mohli vyresit jako Němci výrobou benzinu z uhli.
    zítra napíšu větší příspěvek. kde popisu proc si myslím, ze by měli šanci pokud by to zmakli rychle. nejde jen o techniku, ale i pravé o tom co si naznacil, ze narozdil od jihokorejcu jsou ochotni položit za svou zem život a nebudou váhat ani při desetinasobnych ztrátách.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Ja to vidim takto. Repast z ustavu.

    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Existují nějaké aspoň trochu slušné odhady, jak jsou na tom teď na Severu se surovinami? Svého času měli třeba vážné problémy s pohonnými hmotami a to snad i v armádě - v takovém případě by ten útok masou techniky byl trošičku problematický. (Leda by se dařilo zásobovat techniku rekvírováním pohonných hmot nepřítele, což je tedy dost nespolehlivá metoda.)

    Tři čtyři dny jsou samozřejmě propagandistická fikce, které nevěří ani sami severokorejci - proč by do toho nešli, když by to šlo tak lehce? ;) Jihokorejci jsou změkčilí namalovaní neokonfuciáni neschopní samostatného rozhodování (alespoň tedy současná mladá generace), ale ve velení je pořád ještě dost zarputilých dědků se zkušenostmi (a američtí poradci). A je to velice hornatá země, kde se dá obtížně postupovat a snadno postup zdržovat.

    Ale pokud někdo podšprajcuje své argumenty nějakými zajímavými odkazy, moc rád si je přečtu.


    ANDY_WARHOL: Japonci by, pokud vím, nejdříve museli schválit speciální zákon, který by umožnil zahraniční akci armády... Opozice vůči možnosti preventivního úderu japonské armády je stále silná...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ale samozřejmě stále budu predpokladat , ze základní historická fakta zdejší diskutující znají nebo si je doplní, tady nejsme ve skole. o tom jak Stalin zničil bojeschopnost svoji armády cistkami se Da dočíst docela dost
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ROMANET: nene narozdil od tvého pubertalniho minuskovani chystám ze napíšu trochu obsáhlejší příspěvek. jenže sem teď na mobilu a to se mi opravdu nechce psát něco dlouhého navíc vkládat zdroje by bylo téměř nemožné.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ANDY_WARHOL: takže řikáš "je to úplně jinak a já vám neřeknu jak, protože to přece všichni víte"?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DIVER: Rusové měli ji nej problém. to by si snad mohl vědět. už na to byli napsáno tuny analyz
    L4MA
    L4MA --- ---
    ANDY_WARHOL: no, ocividne v tom mas jasno... :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    ANDY_WARHOL: sry, kamo, ale kdyz vas tady tak posloucham, nejak zacinam pochybovat, kdo z vas dvou je ve skutecnosti lama :)

    jak to vypada, kdyz moderni technika narazi na tu predpotopni, uz overily zacatky druhy svetovy - napriklad polsko nebo rusko. a bylo uplne jedno, ze rusu bylo jako much.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    L4MA: never filmum,
    kdyby to bylo vsechno o tom satelitnim pruzkumu pravda, tak by treba hned vedeli, jestli byly v syrii pouzity chemicky zbrane a kym, a teprve asi po tejdnu prisli s tim ze nejspis nebyli.
    a takovych pripadu najdes hodne. mnohem efektivnejsi nez sledovani satelitem je pruzkum bezpilotnima dronama, ale ty nad severni koreu nelitaji, protoze by je nejspis nebylo pro korejce tezky je likvidovat.. nevim to jiste, ale neslysel sem o jejich nasazeni tam, navic by se to asi nelibilo cine...
    L4MA
    L4MA --- ---
    ANDY_WARHOL: no ja nijak, ale chci verit, ze se tim nekde nekdo zabejva na plnej uvazek...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    L4MA: cviceni armady probiha v severni korei skoro porad, jak to odlisis od regulerniho utoku tech samych vojaku, to by me teda zjiamlo, navic ty operativci od satelitu resej spis jaderny zbrane a podobny veci, ne nejaky vojaky... a taky to ma pomerne velkou latenci, pokud by to severokorejci zmakli rychle, tak nestaci proste nikdo zareagovat, takovej asijskej blitz krieg
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    Tady to zacina pripominat diskuzi v nejake zapadle hospode na venkove.
    L4MA
    L4MA --- ---
    ANDY_WARHOL: no ja vychazim z predpokladu, ze dneska se resi i kdyz je na satelitnim snimu videt votvirani vrat od hangaru, tak si predstavuju, ze sikovani vojsk a mobilizace techniky si proste musi nekdo vsimnout...

    doufam ze uvidime sami... :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    L4MA: maji vsechno, tanky, dela, auta, rakety, na co si vzpomenes, akorat stary, ale zas je toho mnohem vic, takze dulezity v tomto by bylo, zda korejska protiraketova obrana by unesla tolik raket, protoze i zastaraly rakety ti sebemoderjnejsi obranu zakonite prorazi, pokud neni dostatecne dimenzovana
    a co se tyce toho realnyho nachystani prepadovku, vzdyt oni to provadeji, jenom to nikdo nebere vazne, protoze oni to delaji pravidelne,a i kdyby nakonec nekam vystrelili, tak se to zpocatku bude brat jako ze to je jenom hartuseni, nevim co by si jeste chtel aby podnikli za pripravy. a nikdo nebude do posledni chvile verit, ze uz je to tady... delaji to chytre, tim neustalim bububu v podstate sveho souseda otupili
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam