já na to ale fakt dostal chuť. imho to bude neco na zpusob tofu. jsou tam i fotky...
Vezměte zbytky z lisování sójového oleje, opakovaným stlačováním z nich vyrobte hutnou pastu neurčité písčité barvy. Po vysušení do vzniklých tenkých plátů zabalte uvařenou rýži. Závitky můžete podávat s trochou chilli omáčky. Právě jste vyrobili injogogi, neboli „ručně zpracovanou náhražku masa“, kterou plní své žaludky stovky tisíc Severokorejců.
V KLDR byl tento pokrm dlouho poslední záchranou před hladověním. Dnes je, tak trochu z nutnosti, jedním z nejoblíbenějších jídel, které prodávají obchodníci na stovkách pouličních trhů. ... Základní pokrmy mají celou řadu variant podle oblasti, kde je kuchaři vaří. V pobřežních městech se například do omáček přidávají ryby. Ve vnitrozemí zase sušená pomletá zelenina. Za minimum peněz si mohou Severokorejci dopřát i svačinu. Většinou pojídají malé placičky z kukuřičné mouky a vody. Oblíbený je rovněž pokrm zvaný dububab, jehož základem je opět odpad ze sóji a rýže. Náhražky se dočkaly i klobásy. V KLDR je nazývají sundae, vaří se z prasečí krve, rýže a zeleniny.
Odpad ze sóji a hromady rýže. Chudé Severokorejce živí pouliční jídlo - iDNES.cz
https://zpravy.idnes.cz/...ze-kukurice-hladomor-1p2-/zahranicni.aspx?c=A171107_141056_zahranicni_ert