• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIDEDubstep / UK Garage / Uk Funky / Grime Producers | Produkujeme basovou muziku. Tipy, triky, vaše tracky, dema.

Jak si posvítit na tvorbu subbasový muziky. Tipy, triky, fígle.
    Vaše tracky, dema, feedback.

rozbalit záhlaví
    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    ZELENYCAJ: hele a zadni vystup myslis ten 5tikolik? :D
    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    ZELENYCAJ: hm..zajimavy, dik za tip .... proverim vsechny diry:D
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    UNDERMEDIA: :) koukni na vsechny vystupy, nejsou vsechny stejny. Jeden zadni je vzdycky 100% wet, takze muzes dat jakoby insert primo do ty delay line a pak si stejne na dalsim vystupu nakroutit wet/dry pomer jak potrebujes.

Ja tam mel kytarovy EQ, feedback na Tesle nule a delal sem ho gainem na tom EQ. Takze na EQ zvon a falesny tapeecho - muzes ale do ty delayline zkusit strcit cokoliv, kdybych tehdy mel na phaser tak by tam byl urcite taky :)
    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    SIDE: ZELENYCAJ: .... tak jsem ho vzal za 1500,- .. v pondeli by mel byt doma.)
    CLAVIQ
    CLAVIQ --- ---
    Nějakej rozdělanej bassline/fidget. Část z toho bude možná použitá do studentského filmu s pracovním názvem Hotel...

http://soundcloud.com/claviq/escape-from-da-hotel
    SIDE
    SIDE --- ---
    MILOSHIT: chudák to mpcčko...ja bych tomu svymu tohle nedelal :)
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    ILL_EEL: to je husté to video. a mám dojem že v 4:38 je tam záběr na sedícího low limita .)
    Jo a perkusní stopy by se měly dělat zásadně takle haha:
    YouTube - Dimlite drumming on the MPC 500
    http://www.youtube.com/watch?v=j9LCrmFGZBc
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    SIDE: Tears For Fears - mi přijde lehce nabjurijovlé a celkem příjemné
    SIDE
    SIDE --- ---
    side9000 - Tears For Fears - Memories Fade (Side9000 Rmx) // in progress - SoundCloud
    http://soundcloud.com/side9000/tears-for-fears-memories-fade-side9000-rmx-in-progress

side9000 - Merak feat Mc Krike - Belmondo (Side9000 Back To 96 Rmx) // in progress - SoundCloud
    http://soundcloud.com/side9000/merak-feat-mc-krike-belmondo-side9000-back-to-96-rmx-in-progress
    ILL_EEL
    ILL_EEL --- ---
    jednou jsem koukal na jeho nahravaci ustream session, kdy vysilal zive ze svyho pokoje a skladal podle toho co mu lidi psali na chatu... a i z toho se nakonec vyklubal hodne dobrej groove, a to mit dopredu pripraveny urcite nemoh .)
    ILL_EEL
    ILL_EEL --- ---
    DOKKTOR: tak me spis u Swindla bavi ty jeho funkovy groovy a klavesovy vyhravky...tohle byla zjednodusena predvadecka pro porad, nebral bych to takvazne ale myslim ze jsou jasne videt jeho skills...

navic on dela grime, dubstep, uk funky i nejaky vic "soulful" veci pro ruzny vokalisty...
    ANS
    ANS --- ---
    hele se sajdem se do diskuze nepoustejte, on se umi hudebnima terminama slusne ohanet. dokonce vam i rad vysvetli co to je Pythagorean comma :))
    SIDE
    SIDE --- ---
    ZELENYCAJ: a jak vsichni vime:
    YouTube - Groove Is In The Heart
    http://www.youtube.com/watch?v=etviGf1uWlg
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Bych skoro rek, ze kdekdo se dneska behem par let nauci umichat pecku tak, aby sla zahrat na vecirku a nebyl to pruser. To, co z loopu udela sexy pecku se podle me jmenuje hlavne groove, ne zvuk.

Mozna tady zacinaji ty rozdily, ze nekdo potrebuje k plnotucnemu zazitku vokal a nekdo ne :)
    SIDE
    SIDE --- ---
    DOKKTOR: no jsi spravne rekl, ze dubstep delaj efekt a predevsim zvuk....alespon pro me....jasny, ze to muzes takhle sekat jak bata cvicky....pak jde o to vybrat to, co necim trci a je vyjmecny z ty kupy loopu co udelas...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    SIDE: no když de o to, tak já sem nikdy necvičil a ani hudební vzdělání nemám, ale ve své historii sem po různých kapelách atd hrál na 4 hudební nástroje, takže se na to dívám asi jinak. to, že to má v ruce, vidím a neberu mu to (respect), ale když chvilku mačkám klávesy, tak nakonec taky dojdu k temu, co chcu slyšet a projet si pak podle akordů tóninu už neni takový problém.
    ten beat, to sem myslel tak, že kick+snare a hajdka a to je všechno? tady ovšem asi narážím na to, že dub/dubstep se staví na minimálním základu a gró věci dělá zvuk (delaye, echa a další ptákoviny). já se svým nerdovským artrockovým a dnb základem se na to dívám asi jinak.
    rozhodně nechcu vyvolávat flame, ale borec udělá za 10min loop, a co jako? to mě fakt na prdel neposadí, když má nachystané drum samply a hotové nástroje. aspoň u mě toto trvá nejdýl a pokaždé mě to nemálo frustruje :D samotná stavba tracku je už pak procházka růžovou zahradou.
    a proč toho teda neprodukuju víc? jednoduše su líný :D
    SIDE
    SIDE --- ---
    DOKKTOR: no pockej, jestli nevidis, jak hodne to ma v ruce, tak si nikdy asi seriozne necvicil....nerikam to, co hraje, ale treba kvintakordy (zmenseny i zvetseny) tam haze naproste suverene a to je jenom z cviceni rozkladu....ja treba klasicky hudebni vzdelani mam, ale na monofoni nastroj, takze polyfonie kor u klavesovejch je pro me vzdycky trosku orisek...

a beat i ten prvni motiv me bavi hodne....ty pitchslideovany leady potom uz moc ne
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Me to nepride ani dementni, ani zbytecny a bavi me to... zjevne ma nejaky sýryjaz skills a i jen jako motivace prejit od tri prstu ke ctyrem je to prece fajn :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    SIDE: tak to neni zas tak těžké. ani já "neumím hrát" na klavír
    UNDERMEDIA: "mne to aspon jasne ukazalo odkud se berou ty dementni motivy soucanych podob ds ... " s tím souhlasím, proto sem taky psal, že je to odfláknuté
    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    DOKKTOR: dobře.. tak cele dopoledne,) ... mne to aspon jasne ukazalo odkud se berou ty dementni motivy soucanych podob ds ...
    SIDE
    SIDE --- ---
    DOKKTOR: no spis slo asi o to, ze malokdo z nas je dobrej klavesak (rozumnej umi hrat akordovy rozklady).....
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    UNDERMEDIA: no nevim no. imho uplně normální věc a zbytečný workshop + to teda ku**vsky odbil, od drum loopu až po konec. prej just 2 bars :D no proti gustu ... aneb instant music cooking in action :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam