• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    KOC256
    KOC256 --- ---
    _BENNY:
    zajimave. obcas mi to prijde jako synteticky rozhovor... mozna to je prekladem.

    treba kdyz pise ze se podivej tam na inzenyra ktery dela HPHP ale prese sli do hospody... ze by tam nahodou ten asocial byl taky? switch user? maji toto zapotrebi? u nas se divame rovnou pres DB...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Rozhovor: Zaměstnanec Facebooku o našem soukromí | Voices for Innovation - podpora inovací v IT
    http://voicesforinnovation.cz/clanky/zamestnanec-facebooku-o-nasem-soukromi
    KEJNO
    KEJNO --- ---
    presne :DDD
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    repast z ustavu :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Slashdot Technology Story | Narcissists, Insecure People Flock To Facebook
    http://tech.slashdot.org/story/10/09/08/1621235/Narcissists-Insecure-People-Flock-To-Facebook
    PAOLO
    PAOLO --- ---
    super nápad na diskuzi!! hate fcb
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KEJNO: Na fotkach pak bude Cojet Ipotom, takze to vem klidne das
    KEJNO
    KEJNO --- ---
    CYBERWOLF: jo, dalo by se + odznacit se ze vsech fotek apod. .)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KEJNO: Ja bych prave pred opustenim facebooku veskere udaje zmenil na totalni kraviny (coz jde) a pak treba smazal ucet. Ze bude nekde viset profil chlapka, co si rika Cojet Ipotom, to uz mi nemusi vadit :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: vzhledem k tomu, že jakýkoliv .doc nebo .xls, který mi někdo pošle, si v pohodě otevřeu v OpenOffice pod Linuxem a vzhledem k tomu, že YouTube mi skrze Adobe Flash player hraje pod Linuxem a není to v nějakém proprietárním MS videoformátu, tak tvrdím: ano, k tomu nejhoršímu, co nám hrozilo od Microsoftu, nakonec nedošlo - nezáleží na tom, že většina lidí pořád Windows používá: bohatě mi stačí, že JÁ je používat nemusím.
    KEJNO
    KEJNO --- ---
    CYBERWOLF: smazano to nebude nikdy, ale je to takove "lepsi smazani", nez obycejna deaktivace... z FB se tvoje veci nikdy nesmazou, jenom budou plout dal..
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Už se to tu řešilo, ne.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    a jsou smazanim uctu smazana i veskera data o uzivateli?
    ATRON
    ATRON --- ---
    WYMA: jo dik
    WYMA
    WYMA --- ---
    ATRON: filtruj, řešilo se to tady minulej tejden.
    ATRON
    ATRON --- ---
    Poradíte mi jak definitivně odstraním účet na FB? Díky.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    XCHAOS: boj s hydrou Microsoftu ??? A ty mas pocit ze "jsme" ho vyhrali ? Imho to vypada ze dabel (Google) vyhnal certa (M$) ...nic vic, nic min.

    Proste FB ignoruj, stejne jako to delas s diskofetkama.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    myslím, že problémem FB není to, co lidem umožňuje - podobný nástroj zde zoufale chyběl, a je třeba říct, že FB přinesl několik nápadů výrazně lepších, než třeba i NYX, apod. - ale způsob, jakým je to provedeno na straně serveru.

    aby soukromá data uživatelů celého světa vlastnila jediná soukromá firma je prostě šílenství. původní Internet byl navržen decentralizovaně - a existují nástroje a formáty, které jdou ve stopách prvotních decentralizovaných protokolů (SMTP, HTTP, IRC, NNTP a ostatně i samotné DNS), a ze kterých bylo možné něco-jako-Facebook poslepovat taky. Těmito dnešními nástroji jsou třeba Jabber (XMPP) nebo RSS - tedy vesměs spíše svého druhu datové formáty nad XML, než úplně nové síťové protokoly - a z těchto nástrojů bylo bývalo možné poslepovat téměř plnohodnotnou "náhradu Facebooku", kdyby to někomu stálo za to.

    jako velkou chybu vidím, že různé open source CMS nástroje, které jsou lidem nabízeny (všechny ty Drupaly a Wordpressy a BB fóra a já nevím co všechno) jsou navrženy jako jednoduché napodobeniny izolovaných webových portálů, které vznikaly posledních 10 let. Stačilo lidem do ruky dát open source nástroj přinášející větší možnosti integrace mezi jednotlivými instalovanými instancemi/jednotlivými doménami. Kvůli hloupé izolacionistické politice malých hráčů (třeba jen login na Centrum nebyl navržen tak, aby se s ním dalo přihlásit na služby Seznamu a vice versa - každý lokální gubernátor si zuby nehty udržoval autonomii a viděl sám sebe jako vítěze) dnes FB vítězí.

    Sám jsem skoro dva roky pracoval u Stream.cz se systémem decentralizovaných loginů Seznamu - pomocí těchto loginů se šlo do diskuzí na Streamu přihlašovat pomocí e-mailových účtů Seznam - ale šlo o příliš malý krok a příliš pozdě. Na projektu "něčeho jako facebook" by se bývalo muselo opravdu hodně dostatečně velkých hráčů domluvit dostatečně brzy - a popravdě, když ani skoro-geek jako já nedokázal ani po několika experimentech rozumě rozchodit OpenID, které na toto mělo být, tak tvrdím: lidi si ani nic lepšího než FB nezaslouží, když nedokázali myslet dostatečně dopředu...

    zbavit se nového "triumvirátu zla" Facebook - Apple - Google bude myslím ještě těžší, než byl předtím boj s hydrou Microsoftu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam