• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERWOLF: sorry :-)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Mno hlavně ty stránky jsou slušné peklo :) Ještěže má Safari ten svůj Reader.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    XCHAOS: tohle uz je 3. klub. Nasel jsem vsechny, nebo tenhle poklad potkam jeste nekde jidne? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - #GooglePlus aneb nepřítel mého nepřítele je můj přítel
    http://teckacz.cz/1147
    KACIR
    KACIR --- ---
    XCHAOS: Možná o nich neví jen dočasně, není možný mít dotažený všechno hned při rozběhu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: já nevím, mě se to nějak taky postupně začalo integrovat, ale když jsem v Gmailu, tak ten o G+ funkcích prostě neví.

    ty lidi mi G+ nabídlo postupně samo, tak jsem si je přidal, ale že by to bylo intuitivní, to ne... je to asi hodně orientovaný na lidi zvyklý na FB, nemá cenu to řešit. aspoň je teď možnost volby, to se počítá.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TEKKIT: to je klasika
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Gtalk je plně integrován, jen ho musíš povolit. Já jsem si dal do kruhů polovinu lidí z gmailu....

    Mohli tě smazat a pak přidávat znovu, popřípadě tě dávali do více kruhů.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    CYBERWOLF: "problem bude mezi klavesnici a zidli":)))) to je skvělá věta:)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    co se tyka kruhu, nejvetsi radost mi tedy udelala moznost pridat si Marka Zuckerberga do kruhu "Svine". Skoda jen, ze neni moznost posilat vsem mimo zvolene kruhy, protoze pak bych nemusel mit vedle kruh "Lidi", kde jsou vsichni ostatni a mohl bych sdilet do vsech kruhu mimo kruhu "Svine". Ale treba to jeste prijde.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    XCHAOS: no nevim, ze by mel nekdo problem s pridavanim do kruhu slysim prvne :) Bud to byl nejaky bug, coz dva tydny po spusteni a omezovani poctu uzivatelu (to bude asi i duvod, proc spis G+ vyuziva ostatni sluzby, nez ostatni sluzby G+) a podobne je i mozne, nebo bude problem mezi klavesnici a zidli ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERWOLF: nechci rozjíždět flejm proti G+, protože se mi líbí, že škodí FB.

    Ale jinak je to katastrofa: nulová integrace s Gmailem a Gtalkem (to, že jde překliknout do vedlejší záložky, to není integrace!), nemůžu si třeba kliknout na někoho v Gtalku a přidat si ho do přátel.

    Circles jsou dobrý nápad, ale přijde mi, že někteří lidé se mi přidali 2x ... a hlavně jsem vůbec nedokázal přidat do přátel ani člověka, od kterého mi přišla pozvánka ! a ani mi ho G+ nenašel, když jsem ho hledal.. teprve dnes si přidal do přátel on mě a tak jsem si ho mohl přidat taky.

    s tou elegancí to prostě nevidím nijak slavně: jinak, VŠECHNO je lepší ne FB... to je jako že v roce 1945 lidi FAKT vítali Rusi, protože by po těch válečných letech vítali i ďábla, nebyla to propaganda. a v roce 1989 jsme věřili, že prostě BUDE lépe - protože všechno přece muselo být lepší, než to umakartové pokrytectví, které nás obklopovalo... takže potud ano, pokud G+ odláká lidi od FB a FB přestane být automaticky jedinou volbou na e-zinech a blogách co se týče "To se mi líbí" a komentářů - tak super. ale samozřejmě doufám, u toho lidi nezůstanou... spíš že se objeví nějaký systém umožňující přemigrovat svůj komplet profil z jedné social-enabled domény na jinou, pokud vzniknou sebemenší pochybnosti o dobrých úmyslech hostitele, případně i přemigrovat svá data na svůj server bez ztráty funkčnost.

    (BTW taky paralela Bitcoin vs. FB: informace o moderačních bodech a počtu sdílení je ve skutečnosti velice podobná problematice vedení účetnictví a tedy provádění online finančních transakcí.... jsou tam některé podobné požadavky, akorát finanční transkace bývají jen dvoustranné, zatímco sociální interakce typu např. sdílení či moderace jsou vícestranné - ale požadavky jsou podobné: např. utajení před třetími stranami které nemám v přátelích, apod.)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    XCHAOS: tak to nevim, jestli nepouzivas neco jineho - me naopak G+ prijde intuitvni a elegantni a uz takhle v zarodku integruje par dalsich googlich veci. Jmenovite me celkem potesilo, ze tam mam pristup ke vsem svym album z picasy, ktera se daji rovnou sdilet, primo upravovat a vubec.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERWOLF: hmm, je to spíš Google- ... FB nebyl zvlášť intuitivní, ale jeho rozhraní mi aspoň přišlo deterministické... Google+ je nesourodá směs náhodných vyskakovacích oken.. nemůžu tam dělat sám od sebe vůbec nic, přijde mi. fakt divné, navíc neintegrované s ničím... proč Google Buzz extra a Google+ extra ? nemluvě o tom, že Orkut rozhraní bylo FAKT intuitivní a logické... až na to, že v Orkutu chyběly ty statusy a zeď.

    jediný základní vynález všech sociálních sítí je ta "zeď" s aktuálními událostmi... to je nový, dobrý pohled na data - dnešní počítačové GUI vzniklo v offline 90tých letech a bylo strašně "bezčasové" či "nadčasové"... GUI metafora Twitteru/FB přinesla myšlenku "personalizované aktuálnosti", což je mediální revoluce, což o to...

    jenže všechno ostatní je špatně (právní subjektivita provozovatele, právní podstata vztahu s uživateli, obchodní model, nejspíš i technologie... všechno).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jj, FB začínal jako "elitní" sociální síť... jen pro VŠ studenty.... kteří ohrnovali nos nad ne-estetikou MySpace... a nad tím, že MySpace vybudovali lidi, co původně podnikali ve spamovém businessu...

    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Mimochodem, FB ma 750M uzivatelu. Smutne. Doufam, ze Google+ tenhle trend konecne zlomi.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    XCHAOS: to me bavi :)
    HIGHBERRY
    HIGHBERRY --- ---
    dik :) už sem se k tomu taky prokousal :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam