• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONFotografie z vesmíru a kosmonautiky +videa

Astro Photography

máte zajímavou fotografii či video z vesmíru? sem s nimi! Můžou být i vesmírná posunovadla a přibližovadla. Zkrátka všemožné i nemožné pro nás vesmírné nadšence :)

Nějaký obecný pravidla:
    1) pište k fotkám popisky, co na nich je. Případně i link na další obrázky/povídání/etc. (u vesmirných objektů stačí katalogové číslo).
    2) pokud nevíte, co je na obrázku, nedá se nic dělat. Pokud víte, co je na obrázku v něčím nepopsaném obrázku, neváhejte okomentovat.
    3) pokud možno omezte chat na diskuzi kolem fotografií.
    4) kupte si pořádnou konektivitu, tady se to bude hemžit velkoformátem (čím víc, tím líp! ;-)
    5) užijte si to
    rozbalit záhlaví
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    DRAGON: a příští rok z nich nic moc neuvidíme :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    se mi hodně na Saturnu líbí jeho otáčivé fáze, jak ubíhá život, krásně se ty prstence naklání :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SVANC: Aha! ja sem si hned říkal, že by musel být ten Saturn hrozně světelně přepálený, vždyť Měsíc má pro nás úplně jinou "světelnou magnitudu" než Saturn, ne?
    SVANC
    SVANC --- ---
    DRAGON: Upřímně na můj vkus je ten Saturn totálně overprocessed, přeostřenej, přesaturovanej, s přirozeným podáním to nemá moc společného. Měsíc za mě celkem OK, ta neostrost je daná velkým zvětšením.
    Každopádně ta fotka je složenina, tohle není single shot ani omylem, jinými slovy to jsou dvě samostatně zpracovaná videa Měsíce a Saturnu a potom je ten Saturn ve Photoshopu přidanej k Měsíci.
    Reálné poměry vypadají úplně jinak, Měsíc má daleko větší jas, viz video. Btw takového seeingu bych se chtěl někdy dočkat...
    Saturn emerging after occultation from behind the Moon
    https://www.youtube.com/watch?v=JQwIvxStVB4
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SVANC: jako že Saturn krásnej a Měsíc jak po 99% kompresi? Taky mě to napadlo, že když umí udělat tak krásnou fotku, byť malýho Saturnu, proč neudělá pořádnej Měsíc, ale moc do toho nevidím a třeba to nejde současně, tak sem to raději nekomentoval a jen se kochal :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    NECROMAN: Jsem jedinej, komu na tom kompozitu vadí ten pekelnej rozdíl mezi zpracováním Měsíce a Saturnu?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BLACKHEAD: to je divné, je to úplně normální mp4 formát, který používá instagram. Tak to mě mrzí, moc pěkná plasma. Zkusim najit originalni odkaz, kde sem to našel.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    DRAGON: Nevim proc, ale tvoje video mi nejedou - pouze jako audio... :-/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    slušnej plasma burst ze 7. listopadu, sunspot AR3883.

NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Přechod Měsíce přes Saturn, zdroj
    I Stayed Up Til 6AM To Image Saturn Being Passed Over by the Harvest Supermoon. : interestingasfuck
    https://old.reddit.com/r/interestingasfuck/comments/1goq4fq/i_stayed_up_til_6am_to_image_saturn_being_passed/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    M.W, Venuše a kometa v jedné fotce.

DRAGON
    DRAGON --- ---
    Tomu říkám správný využití teleobjektivu :)

DRAGON
    DRAGON --- ---
    dark molecular dust

HELIUM
    HELIUM --- ---
    tak ja taky svoji spetkou ... pixel 8pro, vcera vecer

DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ondřej Pešák
    Včera jsem se pokusil zachytit aktuální návštěvnici i díky montáži.
    Nikon D500, Tamron 90mm f/2.8, 112x20s na ISO400, tedy nějakých 37 minut. Vše na Skywatcher EQ-35. Bez pointace, je tam vidět walking noise. Ale vlastně na tu bídu jsem spokojen.

ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DRAGON: nevím, jak se tomu odborně říká česky, ale jde na fotce vidět antiocas .o)
    viz dnešní apod: "The antitail is composed of dust previously released and fanning out away from the Sun along the comet's orbit, visible as a needle-like extension below the bright coma"
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    z netu, Podbeskydí

MEI
    MEI --- ---
    ELECTRICKOTA: Na preview vidím kosmonauta v nafukovacím člunu a říkám si, že je to dobrý úlet :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam