• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUBAN88PROSTŘENO - hrajeme o dvacet miliardů
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DIVER: ja vzdycky navstevam rikam, at se nezouvaji, protoze kolikrat se kamosi stavi vecer po praci na pivko a pokec a nutit je, aby si sundali boty po celodennim litani po stavbe nebo nekde v dilne, na to fakt nemam....
    plus navic mam doma psa a ten neco pritahne, ostatne jako ty kocky.
    DIVER
    DIVER --- ---
    a pravdu má i K_A_R_K_U_L_K_A: . i já bych se rozhodně společensky oháknul a k tomu se jakýkoli přezůvky nehodí. i já bych chodil nepřezutý. nutit k tomu v takový situaci hosty (dokonce dámy) je nonsens...
    DIVER
    DIVER --- ---
    * není důvod nezahrnout :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    IMHOIMHOIMHO :) fér, já se doma taky více méně přezouvám do kroksů, i když se taky občas projdu v botech. nakoupil jsem relativně důstojnou sadu pohodlných kroksů i pro návštěvy. volil jsem i velikosti a barvy ženy/muži, ale nakonec jsem toho vlastně už skoro nechal.

    mám celé spodní patro na dlaždicích. mám kočky, takže tam stejně sem tam něco nanosí - obvykle jehličí. a jak jsem zjistil, přezouvání návštěv na čistotu podlahy prakticky nemá vliv. dva tři koberce vyperu/měním jednou ročně.

    návštěvy zouvám vlastně jen výjimečně - když je venku bláto, déšť nebo sníh. a to tak nějak každý chápe. já bych se v cizím obýváku s botama od bláta taky cítil blbě.

    vlastně to přišlo tak nějak přirozeně. přezouvání jsem vždycky razil a sám praktikoval, ale začalo mi nakonec být zbytečný každýho zouvat. jenom říkám "očisti si boty a ok".

    ______________

    hele, já to nikomu necpu, ani tu anketu jsem neinicioval a sám jsem v ní hlasoval dost prapodivně :), ale chtěl jsem upozornit, že je to v TELEVIZNÍM POŘADU. ten špaček má - přinejmenším v tomhle případě - pravdu. ti lidi v lepších případech týden pulírujou byt/dům, utíraj prach, chystají slavnostní menu, leští příbory, piplají se s ubrouskama na stole a nakonec nechají všechny zout do ponožek.

    já v tom vidím zřetelný rozpor. na konci ty hostitele často točí u dřezu plnýho nádobí, jak se jim ulevilo a ten bordel je vlastně ani nezajímá. hlavně, že je to za námi. není důvod zahrnout pod to vytření a luxování. kolikrát v životě má člověk doma televizní hosty, televizní štáb a natáčení?

    a jak říkám - ten štáb nejspíš chodí v botech. i když věřím tomu, že je taky někdo občas vyzuje :)

    resume: v Prostřeno bych ABSOLUTNĚ neřešil přezouvání. a jako host bych to rozhodně kvitoval palcema nahoru.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOODYCAT: Prostě si dáš do celýho bytu tmavošedý zátěžový koberec, jako mají v bankách, a budeš se tvářit, že to je čistý :o)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DIVER: Me by teda zajimalo, jak si muze nekdo myslet, ze po chozeni v botech staci cvyluxovat, vzdyt ten koberec se uspini, to luxem nevysajes.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    DIVER: o to nejde jaký boty :) no a hlavně většinou se nestane, že ty boty jsou nějak moc zasviněný. ulice se celkem uklízej a pokud ta podrážka nemá takovej ten vysokej dezén zaplněnej blátem a psími výkaly, bývá to ok
    DIVER
    DIVER --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: nj, ty tvoje platformy :) já jsem se přestěhoval z bytu do domku. chvíli jsem tam ještě dodržoval to zouvání návštěv, ale už jsem na to více méně rezignoval. je to jednodušší, nijak výrazně častěji vytírat nemusím, i když se sám doma přezouvám. návštěvy už neřešim.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    DIVER: -//- hlavně výmluvy na čistotu jsou mimózní. já si svý boty klidně sama a ráda utřu i na návštěvě než bych si je potupně zouvala a tím shodila celý outfit :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    [SERVER ERROR]
    VANEK
    VANEK --- ---
    KASUMI: povolený počet hlasů na osobu: 1
    Snažíte se hlasovat pro více možností, než je povoleno.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DIVER: Daniel Rafaj

    "Vařím si turka, nosím ponožky v sandálech a jsem na to hrdý. To, že něco dělají jenom češi pro mně není absolutně žádný argument, proč to přestat dělat!"
    DIVER
    DIVER --- ---
    posledně jsem si všimnul, že při tom šmejdění tam ti lidi chodili v ponožkách. jinak nevím, jestli se to tam děje běžně, ale považuju to za zrůdnost. natáčí mi doma televize a já před ní vyzuju hosty z bot... demence. navíc dost pochybuju, že by se zouvali ti kameramani a zvukaři.


    (...) To je obecně skandál. Muž v obleku a v ponožkách. To dělají jenom Češi, že přijdou na návštěvu a zouvají se.

    Asi proto, že mají všude koberce.

    No dobře, ale mají také vysavač. Ve veřejných prostorách jsou také často koberce a nezouváte se. Pokud nebydlíte na okraji oraniště a není období dešťů, tak k tomu není sebemenší důvod. Tak si prostě otřete podrážky a hostitel potom vyluxuje.

    Takže když jdete v Čechách na návštěvu k přátelům, tak se nezouváte?

    Samozřejmě že ne. Chodím ke kulturním lidem. Přece tam nebudu sedět v ponožkách. Nebo že by mi půjčili nějaké ojeté papuče s utrhanými přezkami, bůhví, kolik lidí je mělo přede mnou. Když přijdete na návštěvu v Británii a chcete se zout, tak se hostitel vyděsí. Proč? Ty jdeš spát nebo co? To není dáno koberci, spousta lidí už má parkety nebo plovoucí podlahu. Prostě je to zaběhlý český zvyk, což je smutné.

    Zdroj: http://revue.idnes.cz/...esi-oblekani-barbari-etiketa-faj-/lidicky.aspx?c=A160107_113908_lidicky_zar
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    AKNAMOR: slušný, přihlásit se do prostřena a nemít ledničku, LOL
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    IDENTITY: takhle jsem nad tím nepřemýšlel a neviděl jsem ani jeden díl celej, ale z toho co jsem viděl, uznávám, že ten člověk byl chudák..
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    POHODAVOLE: Resp. že v tomhle případě z 11. dubna prostě zneužili úplný blbosti nějakýho téměř nesoběstačnýho invalidy. To už není primitivní slepice z Horní Dolní, která potřebuje vyhrát i za cenu, že předstírá, že má v jídle vlasy, má gelový nehty a za předkrm dá kupovanej hermelínovej salát.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    POHODAVOLE: Myslím, že konkrétně v případě toho chudáka ze Znojma prostě Prima překročila (další) hranici nechutnosti reality show.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    IDENTITY: ze začátku mi bylo líto soutěžících, ale zas na druhou stranu si to dle me docela zaslouží, když jsou schopný si nechat nabourat soukromí kvůli penězům :-)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AKNAMOR: Koukám na to v archivu a je mi na nic hlavně z ubohosti Primy v tomto případě. To už je na úrovni německýho porna z roku 80. Jako by nestačilo, co všechno jsou v rámci reality show, maskované za pořad o vaření, schopni udělat.
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    a nebyl to jen vtip??? doufam, ze se o nejakou formu humoru jednalo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam