• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)

Všechno o DSLR vybavení pro točení videa v malém i větším.

Na nástěnce postupně zpracuju jednovlivé části produkce, od výběru a možností vybavení, až po základy postprodukce a úpravy dat i finální úpravu videa.

Netvrdíme tu že se dá DSLR technikou nahradit profesionální filmová produkce, ale jen že se k ní dá nejvíce přiblížit. A časem, kdo ví.

Související kluby: [ Strih - AVID,IMIX,Premiere,Lightworks a jine ... vsechno kolem toho...(postprodukce, video, TV) ]
    rozbalit záhlaví
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    GOZER1: no ale tak kdyz delas timelapse, tak sem pochopil, ze to netocis jako video, ale jako sekvenci fotek a to mi nerikej, ze D7100 nema na sirku aspon 3500 pixelu :)
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    MURHAAYA: d7100 bohuzel 4k nenatoci, tak budu sekvencne fotit a presne jak rikas-vyexportuju video, to tam hodim znova a v nem budu pak zoomovat... Prubnu tu Premieru a AE. Dik vsem.
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    RADAK: A fotky nahazes normalne za sebe do timeliny?Jakou funkci pouzijes na nastaveni delky zobrazeni jednoho snimku a co pak aplikujes v AE?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    GOZER1: to bych skoro mozna udelal jako normalni time lapse video treba ve 4k a pak to vysledny video pouzil v novym projektu jako video a zoomoval a panoval v nem. mozna by to slo i jinak. Sony vegas umi importovat do time line i cely projekty. Pokud na to neni nejakej spesl tool (coz vegas asi nema) tak ja bych to delal takhle.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    GOZER1: Zadarmo to urcite umi DaVinci Resolve Lite.
    RADAK
    RADAK --- ---
    GOZER1: ja delam v After effect a premiere
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Chtěl bych nafotit sérii fotek a spojit to v jedno timelapse video, ve kterým bych chtěl panovat/zoomovat. Nevíte o nějakým softu, kterej to zvládne? Spojoval jsem to ve VirtualDubu, ale to zoomování neumí. Předem dík za info.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    MURHAAYA: dik!naplacat a spat
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    SGNLR: ja mam nejaky takovyhle led svetlo baterkovy, jde kapanek do zelena, mam to z elementrixu asi za 1500. natacel jsem s tim treba tohle http://murhaaya.tumblr.com/post/92037022895/geenpagliacci-just-for-my-tumblr-followers. jen to treba na sirokouhly skla chce nejak pridelat jinak nez pres ten zavit, protoze to vinetuje. Nejsirsi kde mi to na 5d nevinetuje je canoni 35/2
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SGNLR: tak jen fyi jsem to sehnal v Panavisionu, coz me melo napadnout hned a nemusekl jsem predtim dva dny telefonovat(evidentne nedostatkovy zbozi)

tak dalsi dotaz je, zda mate nekdo zkusenost s ring led svetlama, ktery jsou dobry na nataceni a ne jen foceni.k dostani idealne v nejakem kamennem shopu v Praze do dejme tomu 3000Kc(pokud teda podobny vyrobek v tyhle cennnovy ma cenu vubec kupovat a nemam si to jen nekde pronajmout)dik

treba http://www.fotoskoda.cz/jjc-makrosvetlo-kruhove-led48-b-univerzalni/

SGNLR
    SGNLR --- ---
    nevite prosim kde na pristi tyden na stredu v Praze pronajmou nejaky bodymount na dslr?neco jako toto:

diky
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    EGGH: ML znovuzapne video po preruseni. Zaroven resi problem s datovym tokem, protoze jde pomoci nej regulovat jinak konstatni tok tak, aby byla udrzena urcita kvalita. Tudiz u statickejch zaberu jako budes delat ti to umozni pouzit v prumeru nizsi tok.
    OT_
    OT_ --- ---
    RADAK
    RADAK --- ---
    EGGH: Mam 650d a vypne nahravani taky. Nejsem si jistej ted jestli po 12ti min jak pises nebo po pul hodine.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EGGH: 600D nebo podobnej model ti da vicemen stejnou kvalitu videu a zastavvoani videa by mel vyresit magic latern ne?
    EGGH
    EGGH --- ---
    HUGGI: Svícení mám řešený přes LED světla, zvuk nahrávám externě na tascam. Teď točím na 5D II ale trochu mě štve ten obrovskej tok dat a pak funknce, že se po 12 min. nahrávání samo vypne a neumím s tím nic udělat, nahrávání musím znovu zapnout, někdy je to opruz, když to zjistím třeba po 3 minutách "po". Chtěl bych mít možnost natáčet nonstop třeba hodinu. Navíc mi i trochu vadí, že tím točením 5D II likviduju, proto uvažuji o levnější variantě a teď právě řeším otázku, koupit třeba 600D a nebo fullhd kameru v podobné cenové relaci?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EGGH: objem dat je umernej kvalite..to nejde obejit..
    levnejsi kamery neumoznujou zadny velky nastavovani a pri statickejch rozhovorech muzou delat obcas neco co nechces..

osobne bych volil dslr a externi mikrofon...a samozrejme jeste vyresit sviceni..
    EGGH
    EGGH --- ---
    Mám dotaz ohledně pořízení HD kamery. Potřebuji něco na natáčení rozhovorů. Chci mít co nejméně starostí s pozdějším střihem a zpracováním videa - je tedy lepší pořídit nějakou fullhd kameru a nebo levnější dslr? U DSLR se bojí objemu dat ale zase se mi libí kvalita výstupu.
    HROBO
    HROBO --- ---
    KARYSLAV: horsi hudba uz snad ani neexistuje
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zdravim, shanim na nedeli zapujcku sitovyho adapteru pro panasonic gh2. to samy jako tohle, ale ne pro gh3:
    Adaptér síťový Panasonic DMW-DCC 12 GU
    http://www.euroking.cz/adapter-sitovy-panasonic-dmwdcc-12-gu
    pripadne kde to koupit, nevidim to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam