• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARTYMARTYSTARCRAFT - NYX STARCRAFT 2 LEAGUE
    TENERD
    TENERD --- ---
    STRANGERD: ja to pochopil tak, ze do 'lig' by se nasazovalo hlavne podle vysledku z probehlych sezon.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    STRANGERD: jinak ta idea s ligama mi prijde debilni, proc to do toho motat kdyz rozdil mezi high gold/mid platinum a high platinum/mid diamond nejsou nijak extremni? vzhledem k tomu jak funguje prerazovani do lig nejde rict ze by to odrazelo skill v nejakou danou chvili v case, jedine dlouhodobe, coz pro nejaky hodnoceni turnaje neni relevantni...
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MARTYMARTY: co mi prijde jako hodny diskuze (samozrejme vedle jiz nadnesenejch temat :) je nakej system nasazenejch hracu... SC2 pojede jeste roky a nevidim duvod proc by nemel jet i tenhle klub/liga, takze bych navrhoval napr. v prvnim kole nasadit kazdyho kdo byl v poslednich dvou/trech sezonach v top 4/2, jelito srozumitelny :)
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    MARTYMARTY: Jo, to máš pravdu, ale podle mého by mělo být v playoff sada nejlepších lidí... A sestupující bude mít většinou podobnou úroveň jako nejlepší z té další ligy... Takže udělat, že půjdou do playoff vlastně horší hráči...
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    SLUPKA: To neni právě playoff pro každou ligu zvlášť, to nemá moc smysl a byl by v tom děsnej guláš, navíc tolik lidí tu zatím fakt nehraje :D
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    SLUPKA: Well, to záleží, jak se to nastaví, může jít do playoff z první ligy každý, z druhých první půlka, z třetích první třetina, nebo z první každý, krom těch co sestupují atd... jde o nějaký poměr v tom, kdo postupuje z jakých lig, toť vše :-) Když někdo sestupuje z ligy A do ligy B, tak zřejmě nebude nejlepší například, tak není důvod, aby byl v playoff :-) Ale je to dělaný na větší playoff, může se taky udělat double bracket playoff a nasadit lidi i do spodního bracketu (třeba právě ty sestupující z top ligy atd), možností je fakt spousta...

SAVANNAH: No já nevim, to je samozřejmě taky možnost, ale jde o to, že když bude třeba 40 lidí zas, tak udělám A - 8 lidí, B - 16 lidí a C - zbytek a jako jak budou hrát každý s každým v tý B a C? musí to být rozdělený do skupin po stejným počtu a zas když bude 13 lidí ve skupině, tak to je 12 kol základní část, to je hodně moc... takže se to normálně řeší tím, že s rostoucí hloubkou roste počet divizí každý ligy Ale zase, řešení může existovat i víc :-)
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    MARTYMARTY: Jako kdyby bylo hodně lidí, tak by to bylo super... 2-3 ligy, v každé playoff, případně mezi sezónama baráž...
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    SAVANNAH: No to je to co říkám, nejlepší liga = nejlepší hráči a to znamená, že všech n by mělo být z této ligy...
    SAVANNAH
    SAVANNAH --- ---
    SLUPKA: Ne, budou 4 nejlepší z nejvyšší ligy, 2x2 z prostředních a 4x1 z nejnižších (ačkoli nevím teda přesně důvod toho, proč je nižších lig více. Bych dal klidně prostě jenom A, B, C, ne?)
    SAVANNAH
    SAVANNAH --- ---
    SLUPKA: Jasně, jestli bude 4 a postoupí 1 nebo 8 a postoupí 3 nebo cokoli jiného, to jsou čísla, spíš jde o princip

MARTYMARTY: No ligy jsou zajímavý nápad určitě. Muselo by se sice trochu ošetřit to, že je výhodnější být v nižší lize (pokud by někomu šlo čistě o šanci na PO, tak by byl nejradši v poslední lize a tu bez problémů vyhrál), na druhou stranu by to jak zařídilo, že hrajou obdobně kvalitní hráči spolu a zároveň jsou jasně rozlosovaní protihráči (a tudíž se urychlí odehrávání).

Btw, na stránky se těším :) Je někde draft ?
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    MARTYMARTY: To znamená, že pak v playoff nebude prvních n nejlepších hráčů?
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    MARTYMARTY: Výhoda taky je, že teď případně už se i to s těma ligama různých úrovní dá udělat dobře, protože máme už 2 sezony vysledku a podle toho se může nasadit :D
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    SAVANNAH: S těma skupinama, taky jsem o tom párkrát přemýšlel, udělat to prostě jako klasickou ligu, jak říkáš ty, akorát teda trochu potunit čísla, viděl bych to tak třeba skupiny po 7-10ti a udělat úrovně lig 1xA, 2xB a 4xC, první dva z B resp. C na konci sezony postoupí do A resp. B a poslední tam zase sestoupí, ve skupině se hraje každý s každým a samozřejmě do playoff postupuje také určitý cut z každé skupiny (třeba top4 z A, top2 z B1-2 a top1 z C1-4 - tady samozřejmě nevycházej čísla do 2^n, detaily by se domyslely).

Uvidíme, uvidíme... budeme snad přecházet na novou stránku (thx to ARCHITECH), která se ještě ale musí protestovat atd (což se stane nejspíš přes vánoce (více infa později :-) )) a nová sezóna nejspíš začne až v novém roce, takže je dost času na to všechno prodiskutovat, promyslet a případně i změnit.

A s tou délkou playoff, jo, bylo to trošku hektický, jako zápas se Sharnym nám taky nevycházel moc, ale z mojí strany to byl čistě experiment a žádné dropování nehrozilo, byl jsem připraven prodloužit termín tak, aby to stihli všichni v klidu odehrát, takže ses stresoval zbytečně :-).
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    SAVANNAH: Akorát to by muselo postupovat ze skupiny víc než jeden člověk... Protože když pak dáš náhodou dva dobrý vedle sebe, tak je zbytečně vyřadíš...

Mě přijde tenhle systém dobrej, umožní všem si dobře zahrát (dle mého názoru) a od nějakého druhého kola už hraješ s lidma, kteří odpovídají výkonností (aspoň mi to tak přišlo)...
    SAVANNAH
    SAVANNAH --- ---
    MARTYMARTY: No jako podle mě základní část super (krom toho, že jsem tě dostal jako soupeře :D). V play off mi přišlo dost šibeniční ten termín s jedním víkendem. Dost jsem se bál, že dropnu, protože nebudu stíhat (v týdnu jsem neměl čas prakticky vůbec, nakonec naštěstí vyšel jeden match. A semifinále/finále bylo taky v přesně volných okamžicích).

Jo a nápad -- co udělat místo klasické základní části třeba skupiny, kde jsou třeba 4 hráči na skupinu, hraje každý s každým, do play off postupuje vítěz skupiny. Nevýhoda je, že nebude takové to "čím víc prohrávám, s tím slabšími protihráči hraji", na druhou stranu se může povést odehrát mnohem rychleji (mám předem dané všechny soupeře, můžu celou základní část odehrát za 2 dny třeba). Nebo něco na ten způsob
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    STRANGERD: No hele, já budu rád za připomínky naopak právě, nemusíš vysloveně něco kritizovat (i když to je samozřejmě nejlepší), ale třeba i nějaké další nápady... To je samozřejmě pro všechny.

Já sem hodím pár postřehů z této sezóny a nějaké nápady do budoucna, během pár dní :-)
    TENERD
    TENERD --- ---
    taky sorry za jedno vylagovani, zapomnel jsem zapojit ntb do nabijecky a on se pak vypnul:D

gratulace vitezovi! tesim se na dalsi sezonu!:)

SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    TRIPLT: Pokud si dobře pamatuji, tak ty jsi padnul těsně před martym :)
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MARTYMARTY: jj hlavne velky diky tobe, jinak ja nemam pripominky vsechno fer :)
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    SAVANNAH: huh zajimave :) takze padl Marty? :) a me v zavesu net taky... :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam