• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARTYMARTYSTARCRAFT - NYX STARCRAFT 2 LEAGUE

Klub především pro řešení záležitostí ohledně NYX STARCRAFT 2 LEAGUE a dalších spřátelených SC2 turnajů, pro obecnou diskusi ke starcraftu použijte raději klub k tomu určený a naopak.

HALL OF FAME | NYX STARCRAFT 2 LIGA - HOME | F.A.Q.

Najdete nás taky na Twitter , UStream , IRC , TS

Správa klubu, dotazy, naměty, připomínky: MARTYMARTY, ARCHITECH, MCKIDNEY
    rozbalit záhlaví
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    SAMIEL: a připravit se na časované proprasknutí pukavci :D
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    HURDA: no já bych byl pro to, aby se "workerům" říkalo "trubci", "sondy" a "takové to vozítko s vrtáčkama a hořáčkama" :)
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    MCKIDNEY: No to ne, ale pak uz nebudu asi tak uplne schopnej artikulovat a moc na to neuvidim... navic po prvnich 12ti dostanu chut na dalsich 8 :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    tak 12 je pořád ok ne? ;) Aspon už 3krát jsme s tím problém neměli :D
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    Nemuzu chlastat kdyz tam a zpatky jedu autem, samozrejme nas ta moznost taky napadla.. :)
    Navic u dvou pivek je problem, ze po nich zacnu mit zizen na 10 dalsich :)
    KOM
    KOM --- ---
    HURDA: my workri a ten creep :)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    ten creep a dělníci :)
    HURDA
    HURDA --- ---
    MARTYMARTY: Dej si dvě pivka ať nejsi tak nervozní a hoď trochu emocí :-) u baneling bustu se dalo i křičet :-)

A rád bych nahodil do diskuze nějaké termity:
    je ten creep, nebo ta creepa?
    my říkáme workerům workři, nebo pracanti- nikdy ne těžiči, co vy?
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    So far diky moc za kritiku, no, v sobotu máme další session, tak uvidíme, co z toho vyleze :)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    MARTYMARTY: jednoznacne jsem pro to, aby se komentovalo v cestine. Hlavne kvuli tomu, ze proste kvalitni komentar imho zatim neexistuje. Starcraft scena roste a poptavka bude. A jak rikas - anglicky komentuje takovejch lidi ze pridavat se nema cenu - to se radsi prosadit na mensim trhu, ale vyrazne :)

a souhlas s KOM, ze je lepsi castit cesky hrace a turnaje. Nicmene je mi jasny, ze ted trenujete, abyste mohli castit theNSL ;), na to se mega tesim.
    OGLOKOOG
    OGLOKOOG --- ---
    Sakra, řekněte někdy, kdyby bylo potřeba komentátora. Já bych si to taky rád zkusil :)
    (teamspeak, ventrilo, skype a pár dalších podobných chujovinek mám, i když místy asi ne nejnovější verze)
    KOM
    KOM --- ---
    MARTYMARTY: Trochu navazu na prispevek JANDOS

1/ Koupit lepsi mikrofon. Kvalita znela jak z nejakeho lacineho mikrofonu za kilo. Myslim, ze by to i ztlumilo ten DV efekt.
    2/ Zrychlovani replaye naprosto zbytecny. Napriklad protoss tam harasoval zerga, kdyz si stavel expu a ty jsi to prolitl jak kdyby se nic nestalo.
    3/ S prominutim mas strasne nudny hlas, respektive ho strasne nudne pouzivas. Celou dobu mi pripadalo, ze to delas z donuceni jak kdybys ve skole cetl nejak referat pred celou tridou. Zadny zmeny hlasu, zadny nadseni ze hry. Pouze uplne rovnocary ton hlasu, ktery mne jako poslouchace vubec nebavil.
    4/ Vyraz roboticka vazne nepouzivej :)
    5/ Jakmile kiwikaki napsal gg, tak si se nerozloucil ani nic jen si proste vypnul nahravani.
    6/ Byt tebou tak necastuju cizi zapasy, kterych je na netu milion a s lepsim castem. Mne by treba radsi bavilo se koukat na nejaky Cechy, ktery neznam a nevim jak hrajou...

Ale jinak snaha se ceni, takze thumbs up! :)
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    Jinak s tím komentováním v češtině, taky nevím, jestli to jako má smysl, ale tak v angličtině už komentuje dostatečné množství lidí dobře :)
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    STAROJDA: No vono kdyby McKidney nemel astma (to jeste uslysite) a ja takovej mensi nabeh na astma od dectvi taky, tak by to asi taky bylo trochu lepsi :)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    načural rulez :D

jinak to myslim bude v pohode, staci dostat cvik. jinak doufam ze vznikne uz poradnej ceskej casting, to co je ted tak nemusim.

za sebe pak doporucim se pred castingem (a asi i v prubehu) poradne rozdychat - nejlepe ve stoje delat par hlubokych vydechu (az nezbyde ani vzdousek v plicich) a nadechu (do bricha).
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: So have faith and stay tuned - more is coming!
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    STRANGERD:

a) EN Stream bude.

b) Je potřebovat uvědomit si, že tohle bylo prakticky live - 10 minut na první pokusy se představit a šup na to. Marty byl hodně nervozní a to bylo večer a byl klid.
    Takže pokud jde o termíny jako kancelnout, tak to zmizí časem.

c) Marty už má vlastní headset a teďka si zvyká na TS3 - dýchání souvisí opravdu hodně z b.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    JANDOS: souhlas s vaderem a krome tvejch vytek bych dodal jeste dve: learn fokin english! kdyz uz neprekladas nazvy (coz cenim) tak to aspon vyslovuj spravne (napr. "ksel naga" co to ma bejt omg :); druha vec je musis opravdu cancelovat a ne rusit? demidž (blueh) a ne škoda nebo zraneni? setbek misto ztrata? atd. atp., kombinace techhle dvou veci me fakt iritovalo vic nez tech dech.... jinak samozrejme props za snahu ale uprimne si myslim ze komentovat jinak nez anglicky nema smysl, stejne tomu dneska uz vsichni rozumej (a kdo ne at nehraje sc2 :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Njn poprvé u mikrofonu. Funěl až za roh. To se výrazně zlepší. Replay jsme si taky poznamenali.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    MARTYMARTY:
    Tak nejakej snad konstruktivni feedback k prvnimu repu co se tyka technickych veci v poradi jak moc me serou :

1) Darth Vader efekt je nesnesitelnej. Proste kdyz slysis dejchani skoro vic nahlas nez mluveni tak to je des. Plus dost casto to praskani etc ... (asi si to dat dal od pusy nebo nevim ale nejak to urcite jde protoze u jinych lidi to neslysis)

2) Nikdy nezrychlovat replay ! Muzes si dopredu pripravit neco co reknes neco o hracich a mape v zacatku hry kdy se nic nedeje. Napriklad si mohl rict ze na Xel Naga je nejobvyklejsi PvZ opening 3gate expand a u zerga pool first etc.

3) Nedelat rychly scrolly obrazovky jako kdyz hrajes. Hrozne to rusi. Scroluje se bud pres middle tlacitko pomalu nebo se klika na minimapu - vsimni si ze treba v GSL nic takoveho neni.

- Dobry ze pouzivas co nejmin ceskejch dementnich prekladu, vyvaroval bych se tomu uplne a rikal treba robotics misto roboticka etc tyhle zrobneliny me hrozne serou.

No jinak myslim ze theorycraft celkem ovladas takze treba nazacatku si mohl rict k tomu ze stalker znamena 4gejt nebo air i to ze sentry znamena 3gate expand etc. proste to trochu rozvinout.

Celkovej dojem o dost lepsi nez ty ceky klauni u tech jsem nevydrzel ani 2 minuty.

GJ !
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    Tak jsme poprvé zkusili něco castnout, příště už snad budeme mluvit oba (dneska jsem si pořídil headset), tak si to pusťte, ať se zasmějete (konstruktivní kritika vítána)...

TheNSL.cz | Jak (ne)dělat Starcraft Casting #1
    http://thensl.cz/jak-nedelat-starcraft-casting/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam