• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRSOBALIKManuální lymfodrenáž, její technika a účinky.
    Pište o svých zkušenostech s touto pozoruhodnou masáží lymfatických cest.
    rozbalit záhlaví
    HEBORIK
    HEBORIK --- ---
    1MALALISTICKA: vrozený :-( přeju hodně sil.
    mám podobný zkušenosti, hodně zařízení vystřídáno, tak si dovolím pár postřehů.
    1)V Londýnské ulici Centrum vede mudr. Vlasák, přezdívaný prasák. Imho už je natolik znechucen otoky a i jeho vyjadřování silně demotivuje. Opakoval často liposukci atd. většina maserek prima, ale celkově jsem spokojena nebyla. Moc nekoukaji na otvírání uzlin, takové to ruční rozmasírování před strojovou masazi. Tendence psat jen strojovou lymfodrenaz je velka asi vsude. K dobru Vlasakovi přičtu, že mi půjčil přistroj domu. To jsem netušila, že mě čeká horší zkušenost s dermatoložkou/lymfoložkou na Senovážném nám. Teď jsem nově na Andělu a konečně snad osvícená mudr. mi nechává dělat punčochy na míru. ptz přesně jak píšeš, tlačí atp. Solidea dělá skvělé věci, v různých barvách i síle komprese. Ti mi teď vyrábí podkolenky na míru. Určitě je doporučuju.
    2)Jinak inleje a bandáž je asi nejlepší. Nevím jak při delší turistice, aby se bandáže neshrnovaly. Je nutný to častěji kontrolovat.
    3) tejpy skvělá věc na léto. je dost důležitý se to pořádně naučit. dá se i podle video tutorialu, když párkrát pomůže fyzioterapeut a ukáže jak na to. Nic, co bys nezvládla sama.


    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Jdu s celou sérií dotazů. Lymfedem mám primární, tedy vrozený. Dá se říct, že celá dolní polovina těla, ale převážně nohy do poloviny stehen jsou s nejmarkantnějšími projevy. Byla jsem vedena na Bulovce, ale nespokojenost obrovská, tak jsem přešla do Motola, kde ale zas nedělají tejpy. Teď jsem tedy před první návštěvou v Centru preventivní medicíny.
    1)máte s tímto rařízením zkušenost? Jaký mají přístup k pacientům, jaké jsou čekací doby na vyšetření/lymfodrenáž.
    2) jak praktikujete sporty, především ty vytrvalostní? Punčochy mě omezují, štvou, nejradši bych je zahodila, ale třeba na ferratách po celodením výšlapu, kdy se hodně mění nadmořská výšk a počasí, tedy atmosferický tlak, mám nohy jak konve a rozmasírovávám to dva dny. Nemáte někdo zkušenost s kompresníma elasťákama, prostě jiný materiál, než punčocha s krajkou, něco, co by šlo v lepším případě i vydávat za legíny?
    3)Tejpy někdo používáte? Nemám zatím zkušenost, jsem hrozně zvědavá, protože by to mohlo být na sport mnohem příjemnější, než klasika punčochy.
    Budu ráda za všechny reakce.
    TEAREZ
    TEAREZ --- ---
    prodáváme lehátko vhodné na lymfatické masáže. info na tržišti: [ OFFERINGNABÍZÍM: ZDRAVOTNICKÉ ELEKTRICKÉ LEHÁTKO / Praha 7 (osobní odběr) ]
    BIOAMALKA
    BIOAMALKA --- ---
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    VERO: děkuju
    VERO
    VERO --- ---
    BOUCNER: ja jsem kdysi byla u jedne pani ve Strasnicich. Za hodinu to tusim bylo 500,-. Jestli to bylo dobre nemuzu uplne srovnat, protoze jsem jinde nebyla. Kazdopadne to bylo ale prijemne a kdyz jsem porovnavala cenu, tak i relativne levne oproti jinym maserum. Trochu tomu ale odpovidalo i prostredi - v panelaku, maserna predelana z kocarkarny vedle vchodovych dveri, ktere vzdy vrzaly, kdyz nekdo sel dovnitr...s thajskyma salonkama se to holt neda srovnat;) Ale mela jsem to nejbliz k domu, tak jsem do toho sla. Na netu uz jsem odkaz nenasla, ale cislo by melo byt 602 800 858, tak si tam kdyztak zavolej a radeji se na vsechno optej predem....pokud to teda nemas moc z ruky;)
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    doporučí prosím někdo lymfatické masáže v praze? Ruční ne strojem, a ne jen rozmasírování ploch ale i uvolnění uzlin...samozřejmě rozumnou cenu
    BIOAMALKA
    BIOAMALKA --- ---
    Kontraindikace při lymfodrenáži jsou pouze: počáteční těhoteství, zánět v těle, začínající viroza. Je nutno dodržet pokyny při lymfodrenáži, kůru a také pitný režim. Nejlepší jsou lymfodrenáže ruční - manuální.
    TEAREZ
    TEAREZ --- ---
    aho, nabízím u nás masérnu k pronájmu. cena i podmínky dle rozumné dohody. je zařízena i na lymfatické masáže (pětidílné elektrické lehátko). takže kdyby jste měli někdo zájem si metodu vyzkoušet v praxi:) [ OFFERINGNABÍZÍM: Pronajmu masérnu a malou tělocvičnu pro rehabilitace/jógu/cvičení / Praha 7, Heřmanova ul. / 100 CZK ] a více v poště
    ZMATENAA
    ZMATENAA --- ---
    Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda někdo z vás tedy lymfodrenáž udělat umí a zda by bylo možné se s vámi nějak domluvit? )
    PETAW
    PETAW --- ---
    ANDR3_I: Lymfodrenaz posouva stagnujici lymfu do uzlin. "Vše nakonec stéká jako řeka do lymfatických cév, žil a krve a tyto poničené (fagocytované) buňky jsou vylučovány přes žilní systém střevem, stolicí, močí, plícemi." Vetsina lidi ma pretizeny lymfaticky system. Obecne prospeje detoxikace tela standardnimi postupy: 1. strevo (klystir, sankhapraksalana), 2. jatra (jablecna stava+olej) 3. lymfa (horka sul+pust s doplnenim tekutin) Postup MUSI byt 1., 2, 3., JINAK ODPAD NEMA KUDY VEN A JEN SE PRESOUVA O KOUSEK DAL A TAM DAL INTOXIKUJE ORGANIZMUS.

    Na regeneraci a podporu jater dlouhodobe ostropestrec resp. silymarin
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Omluvte muj lama dotaz - pokud mam problemy s ledvinami + jatry (a velmi spatne jaterni testy) je pro me lymfodrenaz nevhodna? Ci za jakych zdravotnich komplikaci se nedoporucuje?
    Dekuji
    VERO
    VERO --- ---
    dnes jsem byla poprve na manualni lymfodrenazi celeho tela a prekvapilo me, ze se v podstate jedna "jen" o jakesi systematicke hlazeni tela + tlaku na uzliny... Necekala jsem, ze to bude zas az tak jemne. Opravdu to tak ma byt? Kazdopadne to bylo moc fajn, uricte zajdu znovu.

    PETAW
    PETAW --- ---
    Tanaka Face Massage Part 1 (English) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=LrceQS7qdaI
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    Zrovna se hlásím na kurz. Podle mě, je lymfa nejzajímavější tekutina v našem těle. Moc se těším až to začnu praktivat i v praxi
    PETRSOBALIK
    PETRSOBALIK --- ---
    Byl jsem na kurzu v nestátním zravotnickém středisku Stanislav Flandera. V Praze 3. Vyučující byla paní Mgr. Hrubá.
    PETRSOBALIK
    PETRSOBALIK --- ---
    Manuální lymfodrenáž je metoda, která mě fascinuje od Té doby co jsem navštěvoval kurs. O existenci lymfatickych cest jsem před tím věděl jen matně.. Překvapivý je i výčet indikací této masáže. Kromě otoků třeba migréna nebo zánět trojklaného nervu atd. Právě tímto směrem bych byl rád, kdyby se diskuze ubírala. Já osobně jsem si například na přítelkyni ověřil, že lymfodrenáž působí proti akné. Prováděl jsem jí týden denně na postiženém místě a pomohlo to. I když je asi pravda, že se tím příčina neřeší, pouze dojde k odplavení aktuálního zánětu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam