1MALALISTICKA: vrozený :-( přeju hodně sil.
mám podobný zkušenosti, hodně zařízení vystřídáno, tak si dovolím pár postřehů.
1)V Londýnské ulici Centrum vede mudr. Vlasák, přezdívaný prasák. Imho už je natolik znechucen otoky a i jeho vyjadřování silně demotivuje. Opakoval často liposukci atd. většina maserek prima, ale celkově jsem spokojena nebyla. Moc nekoukaji na otvírání uzlin, takové to ruční rozmasírování před strojovou masazi. Tendence psat jen strojovou lymfodrenaz je velka asi vsude. K dobru Vlasakovi přičtu, že mi půjčil přistroj domu. To jsem netušila, že mě čeká horší zkušenost s dermatoložkou/lymfoložkou na Senovážném nám. Teď jsem nově na Andělu a konečně snad osvícená mudr. mi nechává dělat punčochy na míru. ptz přesně jak píšeš, tlačí atp. Solidea dělá skvělé věci, v různých barvách i síle komprese. Ti mi teď vyrábí podkolenky na míru. Určitě je doporučuju.
2)Jinak inleje a bandáž je asi nejlepší. Nevím jak při delší turistice, aby se bandáže neshrnovaly. Je nutný to častěji kontrolovat.
3) tejpy skvělá věc na léto. je dost důležitý se to pořádně naučit. dá se i podle video tutorialu, když párkrát pomůže fyzioterapeut a ukáže jak na to. Nic, co bys nezvládla sama.