Jdu s celou sérií dotazů. Lymfedem mám primární, tedy vrozený. Dá se říct, že celá dolní polovina těla, ale převážně nohy do poloviny stehen jsou s nejmarkantnějšími projevy. Byla jsem vedena na Bulovce, ale nespokojenost obrovská, tak jsem přešla do Motola, kde ale zas nedělají tejpy. Teď jsem tedy před první návštěvou v Centru preventivní medicíny.
1)máte s tímto rařízením zkušenost? Jaký mají přístup k pacientům, jaké jsou čekací doby na vyšetření/lymfodrenáž.
2) jak praktikujete sporty, především ty vytrvalostní? Punčochy mě omezují, štvou, nejradši bych je zahodila, ale třeba na ferratách po celodením výšlapu, kdy se hodně mění nadmořská výšk a počasí, tedy atmosferický tlak, mám nohy jak konve a rozmasírovávám to dva dny. Nemáte někdo zkušenost s kompresníma elasťákama, prostě jiný materiál, než punčocha s krajkou, něco, co by šlo v lepším případě i vydávat za legíny?
3)Tejpy někdo používáte? Nemám zatím zkušenost, jsem hrozně zvědavá, protože by to mohlo být na sport mnohem příjemnější, než klasika punčochy.
Budu ráda za všechny reakce.