• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KYTIGALERIE FOTEK tvůrců a milovníků analogové fotografie*
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DOUPLE: no, pokud budeme povazovat teorii o infracervenych filtrech za spravnou (mam to tu i nejakych vedecky publikacich tak snad jo) tak to propousti spis dlouhovlnnou cast spektra (rekneme 800 nm a delsi), zatimco filmy jsou citlivy spise ke kratkovlne oblasti spektra a i u barevnych je citlivost DO 700 nm a to jeste v okoli tech cca 680 nm kde to konci strme pada dolu ta krivka. (napriklad superia je citliva na nejakych cca 380 - 680 nm) takze ten film by mel ten opar jeste zesilit.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    MURHAAYA: uplne bez oparu to nebylo, ale okem sem videl mnohem vic no
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    navic na opar se pouziva infracerveny filtr a infracerveny film (i kdyz me to nikdy nefungovalo vyfotil sem opar i s R72 filtrem :/)
    LIGI
    LIGI --- ---
    DOUPLE: od toho jsou v cernobile fotografii barevne filtry. na barvu tech moznosti tolik neni. clonou nic nevyresis.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DOUPLE: a neni ten sedivej zavoj mlha? ta vlevo je proste preexponovana mlha
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    MURHAAYA: chtel bych videt pres tocnik az do nemecka a nepochopil jsem ten sedivej zavoj :) (film nejaka barevna 200 z DM)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DOUPLE: a co je spatne?
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    hoj, mohl by mi pls nekdo poradit jak vznikne tohle, resp. co sem "udelal spatne"?

nalevo 1/125, f14, napravo 1/250, f14 (exakta vx500, pentacon 200mm/f4), nemel jsem ssebou expozimetr.
    byl uplne jasnej den, svetlo zleva a stal sem ve stinu .. chtelo to zaclonit jeste vic?

AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    KOUMAK: no sama o sobe me moc asi nebavi ani jedna z fotek, spis ten fakt, ze jsou to sousedni policka na jednom filmu, kde mista jsou od sebe cca 5km vzdalne a ze se shodnou nahod v tech hlavnich liniich te prave fotky navazaly jedna na druhou bez nejakeho posouvani, Photoshopovani a podobne, proste dve sousedici policka na filmu
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    AZAZEL1MZ: Ta pravá zajímavá, levá divná, dohromady spíše zajímavý...
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    AZAZEL1MZ: to se povedlo
    KYTI: baví
    KYTI
    KYTI --- ---
    to me bavi:) taky mam neco podobnyho na filmu;)
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    tak už je to nazvětšováno na 30x40 papír :-)
    baví mě to provázání fotek i přes to, že jsou ta místa od sebe vzdálena cca 5km vzdušnou čarou

Olympus PEN F + PEN Zuiko 1.8/38
    STANTHA
    STANTHA --- ---
    ADAMBERNAU: no hele nema to oznaceni jk i vidis na fotce Canonet QL :)
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    STANTHA: o jaký z canonetů se jedná?
    TWARR
    TWARR --- ---
    MURHAAYA: to je znama vec, ramy delaj cloveka, errm fotku ;) ja kdyz resil zdi doma, tak jsem taky cumel, jak to pak prokouklo.

SIIMA
    SIIMA --- ---
    KOUMAK: jo, dám se fotit po obědě i večer ;-)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    MURHAAYA: tak naše čb výstavky by pro jedince s více dioptriemi vypadaly zdálky zaměnitelně (aneb palec nahoru pro černé rámy z IKEA--teda málem jsem koupila červený, ale bylo jich málo a už trochu moc řvaly ;-))
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MURHAAYA: posunuly... (demence O_o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam