MADLENKA: ja uz videl dobre fotky snad ze vsech BW filmu, ktere jsou aktualne na trhu.. jen nektere vyzaduji specifickou peci, co se tyce expozice a volani (napriklad zrovna ta Foma nebo treba Delta 3200). No a zalezi na motivu, ze.. jestli to ma byt reportazne zrnite nebo detailisticky jemnozrne. Myslim, ze nejlepsi pomer cena:vykon je porad PAN100 a PAN400. S Fomou v kinu imho za to ta uspora nestoji. Nedavno me docela prijemne prekvapil TMax 100 v HC110 - jemne zrno, super tonalita. A v zime jsem komusi zvetsoval negativy Delty 100 na papir 40x50 cm a rekl bych, ze v tomhle zvetseni jsem jeste tolik detailu u jinych filmu nevidel.
A jeste jeden tip, za kterym si od lonska pevne stojim - XP2! Pro lidi, kteri si nechavaji BW filmy volat v labu, kde nevim, v cem to vymachaji... tak XP2 pro C41 laby je optimalni volba s prijemnym zrnem a tonalitou... vylezly mi z toho supr zvetseniny. Doporucuju.
Akorat bych se vyhnul takovym tem podivnostem od Lomography, Kosmofoto, Ferrania Experimental, Ortho Magic ISO 5 apod.