HA!
tak todle mě zatraceně zajímá, rpotože mám tři auta.
A dost blbý zkušenosti s ručením.
Havarijku nemám vůbec, mám starý kusy, každý z nich má nákupku dneska... do patnácti, když dobře... to se nevyplatí zakládat havarijní.
Na kalkulaci používám netové kalkulároty jako je i-pojištění a podobně, ale po zkušenostech si už ZÁSADNĚ dojednávám všechno dál přímo s konkretní pojišťovnou: naklikal jsem si to na i-pojištění, poděkovalo mi to, pogratulovalo... a když jsem je za tejden začal uhánět o nějakou smlouvu, zjistil jsem, že telefony odpojený, na korespondenční adrese je nenajdu, maily hluchý... a po dalším tejdnu jsem byl už 14 dní v prodlení s ručením, za což mi Kancelář pojistitelů vyměřila skoro tři klacky pokuty.
takže: pro povinný ručení je důležitý vědět, že ANI DEN přihlášený vozidlo nesmí bejt bez sjednanýho bručení. Voni nic neodpustěj.
Napsl jsem jim, po poradě s chytrejma, kterejm ale mc nevěřim, že vozidlo pro poruchu motoru nebylo provozováno, nebylo odstaveno na veřejném prostranství, ale na vlastním pozemku a nesplňovalo tak podmínky vyhlášky k povinnosti platit Bručení... ale vzhledem k tomu, že za to je pět klacků pokuta od policajtů, nevím, jak to dopadne, zatím to Kancelář už rok a měsíc řeší.
...A MÁM PRVNÍ PŘÍSPĚVEK!!! :_)))