• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESSPovinné ručení, Havarijní pojištění
    a zdražujeme....
    rozbalit záhlaví
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    WYMA: zajimavy, poptam se
    WYMA: jo, to asi dobrej tah je, ale je pravda, ze kdyz to ostatni nenasledovali, tak to asi nebude prilis uspesne ..
    WYMA: jo, to jsem koukal a vyskocilo na mne u ted uz nevim kde tohle hausnumero, evidentne jsem neco naklikal fakt spatne (bylo mi to divny, trosku moc na muj vkus ;]), protoze jsem zkusil ted tu uniqu a vyskocilo na mne povinny 7.5 a havarijni 6.5, to uz je lehce snesitelnejsi...
    WYMA
    WYMA --- ---
    MIKEE: ohledně krupobití - jak myslíš. je mnohem vyšší pravděpodobnost, že to někde naboříš, než že ti to trefí kroupy. ze strany kooperativy mi to přijde hlavně jako dobrej marketingovej tah, nic víc...
    WYMA
    WYMA --- ---
    MIKEE: stáhnout to půjde tak, že si vlezeš na jakoukoliv online kalkulačku havarijního pojištění, kterejch je na netu kvantum, a podíváš se, na kolik tě přijde havarijko na leona o ceně 110.000,-kč.
    např. uniqua mi vyhazuje kolem 9.000,- Kč. proto řikám, že havarijko na tohle auto za 20.000,- Kč je kravina.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    MESS: mno, povinne ruceni ani havarijni jsem predtim nemel, fakt jezdim ted nove, ridicak mam taky asi 3/4 roku, ne ze by mi bylo ~18, ale nejak jsem ho nepotreboval :) takze, kde vezmu jake (dualni) bonusy? :) resp. chapu to spravne, ze dualni bonus = kdyz vezmu povinne ruceni + havarijni dohromady a na nejaky jine "bonusy" asi sotva takhle na zacatku budu mit narok
    WYMA: stahnout to pujde na polovinu presne jak?
    a ohledne krupobiti .. minuly rok v praze na to lehlo docela dost aut, ne? ale mozna to jen rozmazly media
    MESS
    MESS --- ---
    WYMA: záleží hodně na bonusech a ty Mikeovi, jak se zdá, chybí.

MIKEE: kooperativa bude pro tebe asi nejlepší volba protože se dá použít duální bonus a pak to bude mnohem levnější. Čsob aktuálně nabízí nový tarif Moje Auto a taky nevychází špatně. Bezeškodní průběh se u nich nějak záhadně nedohledává u čkp ale čestně prohlašuje, takže se toho dá spoustu navymejšlet. Hlídaný parkoviště za 11k za rok mi přijde dost protože se dá pojistit proti krádeži a živlům a za auto s cenou 110k to vyjde určitě líp.
    WYMA
    WYMA --- ---
    MIKEE: upřímně se na pojištění proti krupobití vykašli. to je to nejmín pravděpodobný, co se ti s autem stane....

havarijko za 20 je blbost, imho to půjde stáhnout tak na polovinu.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    zdar, resim povinne ruceni pro prvni auto a vsimnul jsem si, ze kooperativa ma k tomu i pojisteni na krupobiti atp., proste proti zivlum .. maji neco podobneho i jinde? auto je seat leon 2003, havarijni pojisteni jsem si online spocital na asi 20k, coz mi u auta za 110 prijde jako trosku palka, na druhou stranu kroupy a jine svinstvo je v nasich podnebnych podminkach docela pravepodobna zalezitost, takze tohle bych chtel pokryt .. kousek od baraku je hlidany kryty pakroviste za 900 na mesic, takze to jeste zvazuju, ovsem otazka stoji, delaji jeste nekde pojisteni proti zivlum bez havarijniho?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KULA: mám u Triglavu (divná malá pojišťovna) asi za 240 Kč připojištění odtahu při poruše (bez problémů vyzkoušeno, odtahnou kam si řekneš pokud to není z Prahy do Brna :) a opravy v cizině do 30 tis..

jmenuje se to asistenční služba plus

Nová asistenční služba Triglav assistance pro vozidla s celkovou hmotností 3 500 kg - Triglav Pojišťovna, a.s.
    http://www.triglav.cz/pojisteni-vozidel/asistencni-sluzba/nova-asistencni-sluzba-triglav-assistance/

Asi u nich potřebuješ mít povinné ručení, a myslím že třeba Allianz bude nabízet podobné služby i v základu.
    KULA
    KULA --- ---
    Nemá někdo tip na pojištovnu, která mě umí pojistit na asistenční služby v případě, že se mi v zahraničí rozbije auto? Nepotřebuju to stále, jen třeba na 14 dní v roce.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    nevíte někdo, jak se likviduje škoda, když je vozidlo oběti s průkazem historického vozidla na normálních značkách?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    EVICZKA: teoreticky se lze obrátit na ČKP (kancelář pojistitelů), která řeší škody způsobené nepojištěnými auty. Nevím jestli proplatí i škodu neznámými auty..
    MESS
    MESS --- ---
    PAYA: duální bonus má i kooperativa a ten "dárce" bonusů nemusí být ani pojištěn u nich jako je to u ČP - která je teda podle mě dost drahá ...

KOC256: to si četl správně... jeden takovej jsem zrovna já:) můžu spočítat kde vycházíš nejlíp ... kdyžtak pošta
    btw. jsou firmy, které si zařídí svojí flotilu a vydělávají na tom, že do ní zapojují svoje klienty s nějakou marží a vychází to o dost levněji, než jakákoli single pojistka.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PAYA:
    No ja cetl ze kdyz to je od nejakeho podomniho freelancera prodejce tak ti daji bonusy i ktere si nezaslouzis jen aby urvali ksefta... :) na prepazce to asi nikoho nezajima no...
    WYMA
    WYMA --- ---
    PAYA: to je velkej luxus. loni jsem si díky tomu přetáhnul maximální 55% bonusy od otce.
    PAYA
    PAYA --- ---
    Jinak maji zajimavou nabidku s temy bonusy, pokud mate napr. v rodine nekoho kdo ma taky povinne ruceni u ceske pojistovny, muzete vyuzit jeho vyjezdene bonusy (na nej to vliv nema, jen s tim musi souhlasit). Pro ty co nemaj neco najezdeno to muze byt zajimava sleva.
    PAYA
    PAYA --- ---
    KOC256: No ja uz jsem vybral, ale vzhledem k tomu ze jsem nejezdil tudiz nemam zadne bonusy to neni moc slava. Nakonec jsem Ceskou Pojistovnu, ktera my nabidla nejlepsi pomer cena/sluzby.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PAYA:
    Pripojuji se. Dotedka jsem pod firemni flotilou kde mam PR+HP za cca 8000 na rok a ted to auto mozna hodim na sebe. kde je nejvyhodnejsi to pojistit?)
    PAYA
    PAYA --- ---
    Zdravim, tenhle dotaz tu byl asi uz milionkrat, ale prece jen, jsem v tom novacek, kde a jak nejvyhodnejc sjednat povinne ruceni s pojistenim? je lepsi si porovnat sam vic pojistoven nebo vyuzit nejakyho toho zprostredkovatele?
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    MESS, EVICZKA: protože pojistné smnlouvy a nabízené produkty se mění, je fuk co jí teď nabídnou, ale podstatné je jakou smlouvu má teď. Takže je třeba si přečíst stávající pojistnou smlouvu a pojistné podmínky. Když je pachatel neznámý (nezjištěný), tak by to šlo asi považovat jako vandalismus. Pokud je to pojištěný i proti němu, tak to půjde z pojistky. Ale zjisti si (v těch podmínkách), jestli k tomu nemusíš volat policii, abys měla v ruce nějaký protokol. Nejlepší je, zajet do servisu, který má smlouvu s tvojí pojišťovnou a domluvit se tam s nimi, oni vědí jak postupovat, aby z pojišťovny dostali prachy a rovnou ti řeknou, jestli oprava náhodou není levnější než tvoje spoluúčast.
    MESS
    MESS --- ---
    KEPASO: Oprava. Stávající platnou smlouvu škoda na jiném vozidle neovlivní! Bonusy se tedy odečtou pouze u pojistky auta se kterým bylo bouráno.
    Pokud by si však chtěl v budoucnu uzavírat jakékoli další povinné ručení, tak se mu tam tato srážka bonusů projeví.

EVICZKA: mě se toto stalo také a musel jsem najít viníka který to na sebe napsal, ale to bylo pouze z POV. Nemyslím si, že v pojišťovna plní škodu z havarijka když nehodu způsobila třetí a ještě k tomu neznámá osoba.
    nejlepší je zavolat na pojišťovnu a zeptat se že si chceš sjednat pojistku ale chceš vědět, jestli poj. plní v těchto případech. Pokud ne, tak to s tím budeš muset ještě narvat do sloupu:)
    EVICZKA
    EVICZKA --- ---
    Ahoj,

ráno jsem přišla k autu a je bourané, promáčklý bok (přední i zadni část). Viník nikde a nikde taky čislo jeho pojistky :( hajzl!. V místě nejsou kamery, není svědek.
    Máme kompletní pojištění flexi, HAV, POV,...

Co s tím? znamená to, že oprava půjde z naší kapsy? co mám dělat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam