• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESSPovinné ručení, Havarijní pojištění
    HROCHOPANDA
    HROCHOPANDA --- ---
    MESS: Díky!
    MESS
    MESS --- ---
    HROCHOPANDA: Fakticky pojištěn jsi od počátku pojištění, které je uvedeno na smlouvě. Pojištěn jsi určitě i v případě, že smlouva na pojišťovnu přijde se zpožděním a jezdit můžeš - ostatně máš zelenou kartu. Je dobré to ale zaplatit. V případě, že není uhrazeno pojistné se může pojišťovna cukat.
    HROCHOPANDA
    HROCHOPANDA --- ---
    Ahoj, neměl by pro mě prosim někdo odpověď na dotaz týkající se platnosti povinného ručení.

Kupuji auto a abych mohl udělat registraci na sebe, musím předložit zelenou kartu. Sjednal jsem si s mým pojišťovacím agentem povinné ručení, včetně havarijního pojištění po telefonu, poslal mi zelenou kartu mailem, ale smlouvy poštou, kvůli podpisu. Od kdy jsem fakticky pojištěn? Dnes si auto budu vyzvedávat, ale smlouvy mohou přijít až zítra, další den nebo dva potrvá než pošlu podepsanou kopii zpět do pojišťovny. Do té doby nemohou s autem jezdit?

Dík moc za odpověď
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    chtela jsem se zeptat, zda povinne ruceni od pojistovny Axa Standart plni bez problemu, konci mi pojistne obdobi a nasla jsem na netu, ze bych to mela o 1200 levnejsi nez soucasny CSOB standart.

pojistny podminky se mi docela libi - maji ve standardu zajisteny odtah do 2800kc, vycerpani paliva a ztrata klicu atd. je sice fajn, ale pro me nezajimava
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Zdar.. Trochu jsem se zamotal do povinného ručení. Viz. Tady [ RUDOLF @ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    MESS: díky!
    MESS
    MESS --- ---
    LAMIA: Dostane a postup je správný. Č. účtu na přeplatek je dobr é napsat už do výpovědi.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    omlouvám se za lama dotaz, ale:
    v rámci rodiny na mne bude převedeno auto. Chci levnější pr než je teď uzavřeno.
    Tedy: nechám přepsat vozidlo, k datu převodu si zařídím na sebe pr a původní majitel zruší smlouvu se současnou firmou až po převodu, až bude mít k tomu papír. Dostane tak pak nazpět přeplatek, který na původním pr zůstane?
    je tento celý postup správný?
    díky
    MESS
    MESS --- ---
    JAZZ: nemusí
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    mám dotaz, musí být pojistník zároveň majitelem vozu? děkuji
    WYMA
    WYMA --- ---
    na žádnej další úřad neběžíš. musíš mít pouze zaplacený povinný ručení.
    Česká kancelář pojistitelů
    http://www.ckp.cz/faq.php
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    jakej je rozdil mezi "prispevkem do garancniho fondu CKP" a povinnym rucenim? Resp. kdyz si u pojistovny zridim p.r. a zaplatim ho, je v cene i zminovany prispevek nebo pak bezim na dalsi urad zas neco platit?
    POPEY
    POPEY --- ---
    dotaz

kamaradovi sem prodal auto
    normalne pres smlouvu
    v pondeli
    v utery sem sel na pojistovnu zrusit povinny ruceni se smlouvou o prodeji
    s tim ze si to kamos pojisti.

nicmene ve ctvrtek me vola ze me auto chce vratit
    ve smlouve sem mel neco jako 14 denni zaruku kdyz nebude spokojenej

auto me vratil

a muj dotaz z ni
    co mam ted delat
    od kdy uzavrit povinne ruceni, protoze on zadny neuzavrel

a taky nedoslo k tomu ze by ho prehlasil na sebe protoze ty 3 dny jezdil s mejma spztkama a se smlouvou a mym malym technicakem

a taky sem se chtel zeptat zdali nemusim ted JA zaplatit ekologickou dan protoze auto v pondeli prodany bylo ale ve ctvrtek vraceny protoze dle smlouvy na to mel narok

prosim o radu
    sem z toho pekne zamotanej a nevim co ted
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    CALE: kterýma si seš jistý?
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    Havarijní pojiětení..

Poradce z Epojisteni mi doporučuje Servisní pojišťovnu, vůbec jí neznám, nemáte s ní zkušenosti?
    Případně jako další je tam AXA.

OMV
    OMV --- ---
    Zdravím, doporučili byste nějaké poviiné ručení na Fabii 1.4 z roku 2004 - bude to první auto řidičky, které je 26let a zatím nebourala. Nějaký tip, za co se vyplatí připlatit nebo naopak co je zbytečné. Díky moc
    DAILY
    DAILY --- ---
    ahojte, mam dotaz. Potřebuji likvidovat dvě škody rozpočtem u České pojišťovny. Jedna jde z povinného ručení někoho jiného a jedna jde z mé havárky.. Poraďte mi případně prosím čeho se vyvarovat, abych za to dostala to, co by stála oprava a ne nějakou prkotinu.. Jde mi o seklou haubnu spadlou značkou a pak o nárazník (vč. haubny), že mi někdo do toho nacouval s kouli.. :( Za každou radu jsem ráda, případně na koho se obrátit, kdo by mi s tim pomohl. Díky
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    CHEWBACCA: co to bylo za autobazar? .o)
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    zdravím, chtěl bych se zeptat jestli se vztahuje havarijní pojištění od kooperativy i na odcizení vozidla známým pachatelem, respektivě prodej automobilu přes autobazar který mi nedal ani korunu a majitel autobazaru byl odsouzen a je ve vězení.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    JUPIII: mám stejný názor..

WYMA: zkusím si vyfiltrovat příspěvky o AXE, díky. každopádne na tu spoluúčast se rozhodně přeptám a taky na nabídku u ČP, můžu využít bonus od matky...

MESS: díky za rady.
    jen pro vaše info - Kooperativa mi vypočítala i s bonusy od rodiče POV na necelé 4 tis. Kč, dohromady s HAV na 9700 Kč (vždy 5% spoluúčast), Direct - POV 6900 Kč, spolu s HAV 14 tisk Kč!!!, Wustenrot POV 5000 Kč, spolu s HAV 14tis. Kč. AXA má POV za 2400 Kč. takže asi není co řešit.
    POV si dám u AXY a HAV ještě pořeším...musím ještě zkusit tu Českou pojištovnu, taky mi byla doporučena Uniqua..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam