• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESSPovinné ručení, Havarijní pojištění
    a zdražujeme....
    rozbalit záhlaví
    LEADA
    LEADA --- ---
    EKSRR: při způsobení nehody (jedno v jaké výši) přicházíš o 24 měsíců bonusu = 10 % slevy na pojistném. Záleží jak máš starou smlouvu atd. Taky je dobré vědět, jestli nemáš sjednaný bonus Důvěra - tam se vrací poskytnutá sleva ve výši 15 %.
    EKSRR
    EKSRR --- ---
    Nevite jak moc se u kooperativy muze zvysit platba za rocni pojistne povinneho ruceni v pripade zpusobeni nehody? Konkretne jsem cizimu vozu pri parkovani (jako kokot) odrel dvere - cca 20 cm dlouha promackla "ryha" - bylo to plastovym naraznikem, takze poskozeni laku neni super dramaticke. V nejhlubsim miste je to promackle max o 3 cm. Poskozene auto je Renault laguna II. Nechal jsem mu tam listek s telefonem.

Jde mi o to, ze chci vedet do jake vyse ma smysl dotycnemu nabidnout prachy na ruku misto reseni pres pojistovnu. Spoluucast ve smlouve zadnou nemam.

Diky

COWBOY
    COWBOY --- ---
    TOMMY_ZLEE: no nejdřív zavolej do pojišťovny, kdes byl pojisteny. Pokud jsi smlouvu nevypovedel, tak nejspíš pořád pojištěný jsi, akorát dlužíš pojistné. To se dá doplatit.
    TOMMY_ZLEE
    TOMMY_ZLEE --- ---
    Zdravim, potřeboval bych radu, pokud někdo bude tak hodný.

Jsem trošku lajdák na finančně právní záležitosti, a nedávno jsem zjistil, že mám už půl roku propadlé povinné ručení. Chci si tedy nechat zřídit nové, ale nevím, jak na to ohledně bonusu. Předtím jsem jezdil 2 roky bez nehody, ale mám to dokládat, když jsem poté jezdil půl roku nepojištěn? Započte se to do bonusu? A nehrozí mi finanční pokuta, když to u pojišťovny přiznám? (té bych se chtěl předevěším vyhnout!) Předem díky za pomoc.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    COWBOY:
    No a co když dejme tomu ocení na 30, ale oprava v neorigo servise bude stát 80?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ZONICEK: Likvidátor ocení škodu a podle toho dostaneš plnění.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    COWBOY:
    Naštěstí ne :)
    Takže teoreticky může škodu za 60 dát na 20 ?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ZONICEK: No škodu určuje likvidátor. Faktura už pak nikoho nezajímá. Tys asi ještě neřešil žádnou škodovou událost. :-)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Hledal jsem a nenašel.
    Nemáte někdo praktické zkušenosti s pojištěním starších vozů od ČP?
    http://www.ceskapojistovna.cz/p?havarijni-pojisteni-starsich-vozu

Vypadá to tak, že pokud mám starší vůz do 100 000, tak to pojištím (vypadá to velice dobře cenově).
    Ale pak mi přijde divný jak to vyplatí bez faktury na ruku? To si odřu nárazník a dají mi 100 000? To je trochu divný :( mají to tam tak trochu divně naspaný, takže se bojim, aby to nebyl nějaký blud :) díky
    LEADA
    LEADA --- ---
    MR_NOBODY: snad by mělo stačit čestné prohlášení, že jsi s autem nejezdil a měl ho v garáži nebo někde mimo pozemní komunikaci + ideálně nějaké svědky. Osobní zkušenost ale nemám. Jen vím, že soud takhle rozhodl, že se nic platit nemusí.
    MESS
    MESS --- ---
    MR_NOBODY: tak to by byl pech... :)
    MR_NOBODY
    MR_NOBODY --- ---
    MESS: zatím ne, resp. mám 2 dny něco na poště, tak doufám, že to nebude ono :)
    MESS
    MESS --- ---
    MR_NOBODY
    MR_NOBODY --- ---
    Zdravím, mám dotaz. Přestal jsem používat auto, zlikvidoval jsem ho až teď. Bohužel se ke mě nedostal dopis o zrišení pojistky na něj, Tudíž je tam měsíc bez povinného ručení. Je nějaký fígl, jak se vyhnout pokutě u čkp? :) nebo prostě zavolat, zaplatit a dál neřešit? Díky
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MESS: Tady si myslím, že to je trochu jinak. Ta pojistka by se zdrazovala pouze při změně smlouvy. Jinak běží vse při starém. Ten nový bonus plati pro nově sjednané pojistky.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    WYMA: udajne nemuzou vyhrat soud, ale pocitaji s tim, ze k soudu to malokdo dozene.
    WYMA
    WYMA --- ---
    MARASAN: existuje rozhodnutí ústavního soudu. ale pojišťovny nejsou povinny se tím řídit.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MARASAN: pokud se vám přihodí podobná věc, zašlete pojišťovně "Nesouhlas s krácením
    pojistného plnění", vzor: http://www.forum.ford-club.cz/download/file.php?id=32880&sid=a6dc3c0307430ad1222c9c7a912ff4db
    pokud nezabere, pak jedině soud.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    jak je to s pojistnym plnenim ucastniku nehody, ktery ji nezpusobil? Vycislil jsem naklady na opravu a pojistovna vinika mi odecetla 30% castky kvuli stari 3 roky. Neprobehlo nahodou nekde rozhodnuti nejvyssiho nebo ustavniho soudu o povinnosti plneho plneni - komplet cenu za nove dily?
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    Havarijko a povinny od Axy ano nebo ne?

Vychazi to krutolevne: Standard Plus + Go Klasik za 6500 Kc na 150000 Kc auto. Jejich podminky jsem procital jen rychle a ne cely, ale nezdaji se mi moc svinsky.

Ma nekdo zkusenost s plnenim u nich?
    Dik
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    MESS: tož, nepotěšils mě... :) díky ti za odpovědi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam