• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MTOWilhelm Reich - Orgon Power Organisation
    GAF
    GAF --- ---
    MTO: jojo, tady to vlastně vysvětlujou... jak to mění elektromagnetické pole člověka...

    Už to je to něco co jsem měl na mysli.

    ...ale tak jasně. Furt ještě zbývá prostě ta bezprostřední zkušenost s tím a ta vzniká tak čit tak.
    LEXONE
    LEXONE --- ---
    WWW.ORGO.CZ • Obsah
    http://www.orgo.cz/
    GAF
    GAF --- ---
    MTO: jasně no... mně zajímalo ale jak se to vysvětluje... podrobně nebo jak to říct... uplatnitelně.

    Něco jako že teplo vzniká třením a čím drsnější předměty tím líp...

    Nebo že řezat se má vždy předmětem tvrdším než materiál a čím menší plochou tvrdého (ostrost) se řeže tím líp...

    Nebo že vidlička s plombou brní, protože tam vzniká malý elektrický náboj atp...
    MTO
    MTO --- ---
    http://www.orgoniseafrica.com/orgone.htm

    - nerozjedeme orgonise czech rep? :-D
    MTO
    MTO --- ---
    Krátká historie orgonového výzkumu - Matrix-2001.cz - Internetové stránky spisovatele, publicisty a badatele Jaroslava Chvátala
    http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/3185-kratka-historie-orgonoveho-vyzkumu/
    MTO
    MTO --- ---
    GAF:

    V letech 1930 až 1940 Wilhelm Reich studoval a měřil existenci této éterické energie jinak také nazývanou jako životní energie, chi, prána , atd. Zjistil, že střídavým naskládáním skelné vaty (organické hmoty) a drátěnky (neorganické hmoty) přitahuje a sbírá éterickou energii v positivní formě OR ( POR) a v negativní formě DOR. Sestavil velké boxy, které pojmenoval orgonovými akumulátory. S jejich použitím léčil různá onemocnění pouhým pobytem v této „krabici“ po určité časové období.
    GAF
    GAF --- ---
    LEXONE: a proč vlastně ten Orgonit funguje (má fungovat)? Respektive co přesně dělají ty piliny se sadrou nebo voskem dohromady? A proc je mozny nahradit sadru voskem a naopak?

    Ono pro slunickove lidi by mohlo stacit rict, ze vcelicky pilne pracuji, a tak je vosk obdareny nabojem energie, protoze pracovitost... ale ehm... slunicko je taky prijemne a kdyz pudes bliz tak se spalis... To je a) proste bud kravina nebo c) fenomen ktery musi fungovat i jinde - jenze tak at mi to tak taky podavaj... Vetsina tehle "newage" tezi ma totiz ten problem, ze jejich vysledky jsou pouze vzdycky "z doslechu" a nedaj SE PAK USPESNE APLIKOVAT / zopakovat na pribuzne fenomeny. Coz me mrzi, protoze se nebranim, ze fakt jsou mozny zvlastni "neobjevene" jevy kolem nas.

    Orgonity me zaujaly, protoze tahleta "debilni atmosfera" kolem nich neni. Nebo o ni nevim. Proste si to ma kazdej vyzkouset...
    LEXONE
    LEXONE --- ---
    GAF: co sem tak studoval tak ne, ani druh pilin neni nak striktne danej, ikdyz nekde sem cetl, ze nejlepsi je hlinik, ale neni to pravidlo (kazdej material ma jinaci frekvence a hlinik to prej vyhral, zas az tak do toho nevidim :)
    jinak misto pryskyrice sem videl pouzit i sadru a nevypadalo to spatne,
    kamos mi tedka sehnal z prace druh pryskyrice, cira jak voda a zahratim v lazni na 90 C ztvrdne tak sem zvedavej jak to bude vypadat, nazev si ted nemuzu vybavit, ale je to prej pekelne drahy, dovazeny z anglie, pouziva se to na nehty a v zubarstvi :)
    GAF
    GAF --- ---
    MTO: nejlepsi by bylo, napada me tak, pozvat nekoho nestranneho do pokoje ke mne. Treba tak za tyden jeste. A zeptat se ho, jak na nej pusobi jeho atmosfera...
    GAF
    GAF --- ---
    Tusite, jestli zalezi na pomeru pilin a vosku nebo se to ridi... umm... jinymi zakony nez veci obycejne?
    MTO
    MTO --- ---
    LEXONE: lxs. keep giftin! :-)
    LEXONE
    LEXONE --- ---
    tak tady muj prvni HHG, uz je darovanej, tak snad dobre slouzi kamosce:)

    GAF
    GAF --- ---
    ...no ještě teď taky mám pocit, že se ty dvě... věci... v pokoji u mě usadily a tam kde jsou se vgenerovávají do prostředí.

    Jesltli něco tak zrovna tyhle dvě věci, ty orgonity, tak u nich si dokážu představit, že převibrovávají prostředí.

    Taky mi teď připadne, že je vhodný, aby byly dlouho nehnutě na jednom místě...
    MTO
    MTO --- ---
    postrehy s fungovanim orgonitu od GAF:

    Ahoj, tak je mám asi týden doma a nevím člověče co vlastně říct. Nic převratnýho, žádné citielné a uvědomitelné změny v pokoji, kde bydlím.

    Akorát, když jsem je měl oba dva v baťohu, když jsem ho měl asi hodinu poblíž sebe položený, cítil jsem se jako na jehličkách a plnej energie, která ale jakoby neměla kam odcházet, bylo to nepříjemný. Tak těžko říct od čeho to bylo. Dal jsem pak orgonity každý do jednoho konce pokoje a přešlo to, jo to jo...
    Přiznávám / uvádím, že v pokoji, kde jsme spolu s mojí milou byli na víkend (v penzionu) bylo takový to hmatatelný přítmí-pohoda, jak se člověku stane třeba když je hezký odpoledne a je doma a čte si u čaje... to bylo skoro celou dobu pobytu. Ale jsme čerstvě zamilovaní - zase jak na potvoru těžko říct co kde začíná a končí...

    Pak jsem si teda oba orgonity převezl domů.

    ...taky když jsem si ho dal nad koleno nebo nad hlavu, lehce cítim jakobych si tam přikládal magnet a moje tělo by muselo být zmagnetizované stranou nahoru se stejným pólem jako orgonit. Prostě hodně podobnej pocit, jako když člověk přibližuje magnet k magnetu a cítí to pnutí, co magnety odpuzuje. Placebo nebo ne, jakmile jsem ho otočil vzhůru nohama nebo oddálil, pocit zmizel a vrátil se, když jsem Orgonit znova přibližoval větší stranou k tělu.

    Vzhledem k tomu, že už delší dobu medituju a kvalita vnímání a vůbec pocitů se mi zlepšuje týden od týdne tak čitak, možná že prostě nejsem objektivní (kor když jsem ještě ve fázi, kdy sice změny už cítím, ale nevím vlastně zatím jak moc a co se mění).

    Takže prostě ti děkuju za dárek, efekt (zatím) ale nevidím.

    PS: jo a taky se říká, že orgonity fungujou na rostliny a je fakt, že plod mandarinky co se už delší dobu nezvětšoval teď roste víc, než zatim plody na ní rostly - taky věc hodná zaznamenání.
    MTO
    MTO --- ---
    MTO
    MTO --- ---
    HALUZNÉ KAMENE - ORGONIT
    http://www.orgonit.blogspot.com/
    MTO
    MTO --- ---
    ukazka toho divadla

    HoME presents - Maly člověk / Little Man
    http://vimeo.com/8999007
    MTO
    MTO --- ---
    Res Claritatis - zpravodajství z katolického světa
    http://claritatis.cz/zpravy/z-domova/wilhelm-reich-otec-sexuln-revoluce/3993



    Dodnes přetrvává obrovský vliv muže, který spojoval marxismus a psychoanalýzu se zenovým buddhismem a zemřel v psychiatrickém oddělení věznice.

    I přes svou naprostou nevědeckost, evidentní duševní poruchu, nihilismus a aroganci přetrvává Reichův vliv na moderní intelektuály: radikální feministky, levicové akademiky, odpůrce rodiny, sexuology i samozvané experty na sexuální výchovu. Orgonový institut byl obnoven a nadále publikuje.

    V čem spočívá zásadní a stále živý přínos otce sexuální revoluce kultuře smrti? Reich byl přesvědčen, že společnost nebude uzdravena, budou-li existovat konvence. Proto navrhoval zavést do škol masovou sexuální výchovu. Ta by vystavila děti od nejranějšího věku sexuálně explicitním podnětům, včetně patologických. Děti by se tak staly trojským koněm destrukce tradičních struktur ve vlastních rodinách. Sexuální výchova, která je postupně zaváděna do škol v celém západním světě pod jeho vlivem i mimo něj , je tak jasným plodem kultury smrti.


    - tedy na tomto serveru bych to necekal :-)

    sem si prito vzpomel na vyborny divadlo, pokud budete v pulce listipadu v pze rozhodne zajdete!

    Alfredvedvoře
    http://www.alfredvedvore.cz/cs/predstaveni?pid=268&bck=index


    Malý člověk - práce, otcovství a šílenství Wilhelma Reicha. Multižánrový interaktivní projekt pro jednoho herce (Howard Lotker) s projekcemi a živým skicováním je inspirovaný excentrickou osobností Freudova talentovaného studenta, Wilhelma Reicha. Performance zkoumá lidskou potřebu orientovat se na základě víry a co se může stát, když tuto víru ztratíme. Diváci se, díky své aktivní participaci, stávají aktivními spolutvůrci představení, které je tak pokaždé jiné a unikátní.
    Scénu spoludotváří promítač, zvukař a osvětlovač, kteří tvoří aktivní součást performance.
    Tvůrce a diváci tak společně zkoumají hranice mezi naší vírou v naší schopnost měnit sebe a svět k lepšímu, stejně jako konstatní zklamání z mundanní všednodennosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam